Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Płyną i płyną
fantasywings
28-06-2013, 00:09
robione jeszcze kompaktem, stare dzieje,trzy poziome klatki. Zapraszam
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2013/06/dfyupz-2.jpg
źródło (http://i41.tinypic.com/dfyupz.jpg)
Ale dlaczego płyną pod górkę? ;-)
hehe:)
fantasywings
28-06-2013, 00:45
być może dlatego że nie widzi Pan innych szczegółów do których można się doczepić
hehe:)
dzięki za cenną uwagę . . . czekałem na taki komentarz
Dla mnie szczegółów jest kilka, a najważniejsze:
Jak już kolega przede mną napisał, jest krzywo.
Nie jestem zwolennikiem niszczenia w krajobrazie (zwłaszcza takim), moim zdaniem najważniejszej rzeczy czyli koloru.
Zrobiłeś z potencjalnie fajnego, dynamicznego, letniego zdjęcia - nieciekawy, nieoddający atmosfery obrazek.
Reszty szczegół nie chciało mi się szukać:)
Pozdrawiam Mirek
szymon708
28-06-2013, 14:54
być może dlatego że nie widzi Pan innych szczegółów do których można się doczepić
dzięki za cenną uwagę . . . czekałem na taki komentarz
a kolega jak zawsze pretensjonalnie do wszystkich i wszystkiego. Taki styl. A ja dalej nie uzyskałem odpowiedzi co do moich zdjęć. A ostatnio kolega zarzucił mi zdjęcia pól bez pomysłu. Ot patrze wrzuca takie samo ?! Ah ironio
Odsyłam to wątku http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=231001
A co do zdjęcia: Krzywo ! Obróbka zniszczyła wszystko. Z prawej strony wchodzą jakieś źdźbła. Nie podoba mi się
jarekf34
28-06-2013, 18:28
A co do zdjęcia: Krzywo ! Obróbka zniszczyła wszystko.
W pełni się zgodzę... To pierwsze co się rzuca w oczy ;)
Ależ widzę całe mnóstwo szczegółów, do których mógłbym się "doczepić"(swoją drogą za moich czasów mówiło się "przyczepić"), tylko że już mi się nie chciało, albo może nie chciałem walić jak w bęben seriami. :-) No cóż, jak proszą to proszę - rzucają się w oczy miejsca łączenia klatek, kłosy włazące w kadr po prawej, kolory ... hm... uszanuję wizję autora, poobcinane chmury mające być tematem, no i znalazłoby się jeszcze kilka.
Andrzej1974
28-06-2013, 20:15
M.in. krzywo, bez koloru... po prostu kiepskie zdjęcie i tyle. I nie ma co się o prawdę obrażać.
ani kadr..ani kolor..nie dorabiać ideologii do kiepskiego zdjęcia..
JaroPienza
29-06-2013, 00:30
Ja chciałem napisać że coś mi się podoba w zdjęciu, ale... to nawet nie ma kształtu zdjęcia (co to za format?) nawet jak na panoramę to dłuższe niż szersze.
Prostym językiem mówiąc, jeżeli nie ma podstawy to na siłę nie ma co robić sztuki.
Czasami trzeba zrobić "usuń" żeby się czegoś nauczyć i nie mieć pretensji do świata że Cię nie rozumie ;)
Ja chciałem napisać że coś mi się podoba w zdjęciu, ale... to nawet nie ma kształtu zdjęcia (co to za format?) nawet jak na panoramę to dłuższe niż szersze.
Prostym językiem mówiąc, jeżeli nie ma podstawy to na siłę nie ma co robić sztuki.
Czasami trzeba zrobić "usuń" żeby się czegoś nauczyć i nie mieć pretensji do świata że Cię nie rozumie ;)
Prawda.
Prawie każdy przez to przechodzi.
ani kadr..ani kolor..nie dorabiać ideologii do kiepskiego zdjęcia..
Hehehe...no tak, prawda!
Zdjecie wybitnie w stylu "sprawdze do czego sluzy ten suwaczek"....