PDA

Zobacz pełną wersję : Ocena mojej stronki / opinie

Dexter88
26-06-2013, 22:25
Trzasnąłem sobie w nocy stronkę, potrzebuję Waszej opinii, czy jest do dupy, czy ujdzie.

http://pisarski.vipfree.us/

że mam sobie kupić domenę za 10€ to mi jest już jasne, ale na razie testujemy...
propo testów, to może u Was w ogóle nie zadziała? ;)

Pozdrawiam.

stock
26-06-2013, 22:30
wyłączyłem w 10 sekundzie. Coś wjeżdża, przejeżdża, foty się ładują długo. Gdybym miał na takiej stronie obejrzeć kompleksowy reportaż slubny w postaci np 150 zdjęć chyba bym wcześniej zwariował. Muzyka w tle jest passe od wielu już lat.
Trzaśnij stronkę w dzień to obadamy. Im mniej fajerwerków, wjazdów, najazdów, przesunięć i wyskoków tym lepiej. Na tabletach to to działa ?

Dexter88
26-06-2013, 22:34
Z założenia ma to być efektowne, jako wizytówka, nie żaden reportaż, tylko parę zdjęć z różnych kategorii. Jak to pokazałem paru kobitkom to sikały, tak samo jak i o muzyczce.

Nam się to ładowało w 1.5 sekundy, ale może przez łącza 10+ i nowe laptopy, nie wiem, dlatego puściłem zapytanie do większego grona.

Naturalnie szanuję Twoje zdanie i dziękuję za podzielenie się nim.

Na iPadach to to nie zadziała, bo flash.

irek6311
26-06-2013, 22:45
Trzasnąłem sobie w nocy stronkę, potrzebuję Waszej opinii, czy jest do dupy, czy ujdzie.

http://pisarski.vipfree.us/

że mam sobie kupić domenę za 10€ to mi jest już jasne, ale na razie testujemy...
propo testów, to może u Was w ogóle nie zadziała? ;)

Pozdrawiam.Norton mi wyłącza tę stronę Zablokowano destrukcyjną witrynę internetową (http://safeweb.norton.com/report/show?url=http:%2F%2Fpisarski.vipfree.us%2F&product=N360&version=20.4.0.40&layout=OEM&lang=1501&source=toolbar) i nie da się pooglądać :|

Dexter88
26-06-2013, 22:46
ale nie masz tam nic do kliknięcia "Norton wyjdź, a mnie puść"? ^^

sebah
26-06-2013, 22:48
Z założenia ma to być efektowne, jako wizytówka, nie żaden reportaż, tylko parę zdjęć z różnych kategorii. Jak to pokazałem paru kobitkom to sikały, tak samo jak i o muzyczce.

Nam się to ładowało w 1.5 sekundy, ale może przez łącza 10+ i nowe laptopy, nie wiem, dlatego puściłem zapytanie do większego grona.

strona jak strona, szalu nie robi. skoro pokazales ja ''kobitkom'' ktore jak to mowisz ''sikaly'' to rob tak dalej. pokaz ta strone klientowi, to wyjdzie z niech szybciej niz ja jak i kolega po 10 sec. efektownie to ja w zakret samochodem moge wejsc a strona ma byc prosta i mila w przegladaniu, ta taka nie jest.

Edit. pozatym szkoda ze strona nie zadziala na sprzecie appla. gdybym nie mial lapka z oknem to na iphonie/ipadzie/macu nie zobaczylbym jej nawet...

yerzu
26-06-2013, 22:51
Nie działa.

irek6311
26-06-2013, 22:54
ale nie masz tam nic do kliknięcia "Norton wyjdź, a mnie puść"? ^^Opcja wyłączenia blokowania takich stron jest ale potem syf na PC a mam tam dużo cennych danych i wolę nie ryzykować ,
daj to na jakiś bez trojanów i wirusów serwer to się poogląda ;)

bart1
26-06-2013, 22:55
u mnie stronka pomyka ładnie ale ta muzyka....
albo jakiś neutralny kawałek a nie hicior z przed 5 lat, i same detale niby wszystko czysto schludnie ale widać jakieś skrzywienie w strone disco,więc teraz decyzja albo ma być disco jak reklama z adamczykiem albo (właśnie co)
i co do kategorii to ja bym powiększył fotki bo po kliknięciu otwierają się jako znaczki i każdy inny.

Więc dopieścić, zerknąć co tam teraz w esce grają i do przodu :D

Dexter88
26-06-2013, 22:56
Serwer jak serwer był pusty, wrzuca mu się stronkę i go obsługuje, więc żadnych trojanów i wirusów tam nie ma i nie było, tylko po prostu te głupsze antywiry (norton, avast, avira) będę buczały przy takich naflashowanych stronkach www, że są potencjalnie niebezpieczne, a potencjalnie to i życie grozi śmiercią. ;)

stock
27-06-2013, 07:24

Mam łacze 60+ i mówię tak jak jest :)
Może i sikały panienki ale jak dla mnie to niestety trąci myszką. Z muzyczką tak samo - jak słucham muzyki na kompie i włączam strone i włącza mi się kolejna muzyka to od razu strona idzie out.

kkokosz
27-06-2013, 07:55
Sam wygląd zły nie jest, ale na muzykę w tle na stronach www (i w ogóle strony we flashu) reaguję alergicznie, więc szybko wyszedłem. Widocznie nie jestem targetem takich stron. Poza tym przemyśl jeszcze raz, czy nie warto wykorzystać HTML5 + CSS3 zamiast flasha - np. u mnie w pracy sporo osób korzysta z netu na tabletach (jedna na telefonie), a wtedy jest bieda. Jeśli chcesz demo, to może nagraj to jako prezentację na CD reklamowe, a w sieci umieść jednak coś bardziej... sieciowego? ;)

Seś@
27-06-2013, 08:22
Serwer jak serwer był pusty, wrzuca mu się stronkę i go obsługuje, więc żadnych trojanów i wirusów tam nie ma i nie było, tylko po prostu te głupsze antywiry (norton, avast, avira) będę buczały przy takich naflashowanych stronkach www, że są potencjalnie niebezpieczne, a potencjalnie to i życie grozi śmiercią. ;)
Mi głupi Avast nie protestował ;-) Foty fajne a muza ... nie mój klimat. Gdzie taki pusty serwer mogę znaleźć ?

pgaik
27-06-2013, 08:25
Flash, w dzisiejszych czsach? Za dużo wodotrysków.

Pawel.S
27-06-2013, 08:28
(...) czy jest do dupy, czy ujdzie (...)

Jak tak wprost pytasz to wprost odpowiem, moim zdaniem do dupy. Muzyka w tle to dziecinada. Flash to może nie dziecinada ale wątpliwe rozwiązanie. Całe to jeżdżenie wszystkiego wkurzające na maksa, do tego zdjęcia ładują się wolno (internet mam szybki i komputer też całkiem całkiem). Więc jeżeli mówisz że to wizytówka to dla mnie jest to wizytówka z napisem "właśnie na szybko zrobiłem pierwszą stronę i użyłem wszystkich opcji jakie znalazłem". Jak ktoś nie ma obycia z internetem to może go bawią takie rzeczy i sika :)

pil74
27-06-2013, 10:14
Jak koledzy wcześniej muzyka i wodotryski odstraszają.
Zdjęcia lądują się długo.
Do tego na przeglądarce chrome i ekranie 27" zdjęcie mam na połowie ekranu po prawej stronie.
Moim skromnym zdaniem w obecnej formie strona bardziej odstrasza niż zachęca.

ThomasVoland
27-06-2013, 10:27
Co ci do głowy strzeliło, żeby w 2013 roku robić stronę we flashu? Mam flashowe pf i dzień, w którym w końcu siądę i je wywalę na rzecz normalnego, będzie jednym z najpożyteczniejszych dni w tym roku. Muzyka to już całkowite przegięcie...

Dexter88
27-06-2013, 10:34
Strona jest cała we flashu, bo to było na szczycie w moich czasach (uszczypliwi dopowiedzą, że ta piosenka też :D ale nie, tutaj wiek mnie nie obchodzi, i słucham wszystkiego co mi się podoba począwszy od lat 50tych do współczesnych, ale skoro uważacie, że nie pasuje to ją wywalę w przyszłych wersjach).
HTML5 to dla mnie czarna magia, szkołę ukończyłem dawno temu, ale jak przysiądę to i tego się jakoś nauczę, niestety zawsze dostępny czas jest największą przeszkodą.
Z drugiej strony ktoś dobrze napisał, że w sumie żaden z Was nie będzie targetem takiej strony, ale właśnie jakieś "zwykłe ludzie", które będą na pewno inaczej reagować. Ośmielę się stwierdzić, że pewnie tak jak te, którym to zaprezenowałem już live. Przy czym nie mówę, że nie liczę się z waszą opinią i jeszcze raz za nią dziękuję!
Ktoś się pytał gdzie takie hostingi - to jest oczywiście spod vipfree.us - 100GB/transfer na miesiąc i 10GB/dysk.
Pozdrawiam.

Seś@
27-06-2013, 10:38
Ja pytałem. Dziex :-)

Pawel.S
27-06-2013, 10:53
(...)
[B]HTML5 to dla mnie czarna magia, szkołę ukończyłem dawno temu, ale jak przysiądę to i tego się jakoś nauczę, niestety zawsze dostępny czas jest największą przeszkodą. (...)

Nie musisz się uczyć html'a 5. Postaw po prostu jakiegoś CMSa (Drupal, Wordpress, Joomla), za parę złotych kup sobie ładną skórkę (jeżeli nie podpasuje Ci żadna darmowa) i gotowe. To nie są trudne rzeczy, poradzisz sobie.

freefly
27-06-2013, 10:57
Strona jest cała we flashu, bo to było na szczycie w moich czasach (uszczypliwi dopowiedzą, że ta piosenka też :D ale nie, tutaj wiek mnie nie obchodzi, i słucham wszystkiego co mi się podoba począwszy od lat 50tych do współczesnych, ale skoro uważacie, że nie pasuje to ją wywalę w przyszłych wersjach).

Zależy dla kogo robisz stronę. Jeśli dla szerokiego grona odbiorców (a nie wyłącznie tylko dla siebie), to musisz iść na kompromis i własne upodobania odsunąć na dalszy plan.:smile:

pilon
27-06-2013, 22:26
Sweet Lord... jak mi tą techniawką walnęło po kliknięciu w linka, to prawie mi kieliszek poleciał z ręki ;)

Żeś mnie Chłopie zaskoczył, tym bardziej że w tle leciał Sinatra... ;)

Dexter88
27-06-2013, 22:50
Wrzuciłem jeszcze bardziej oklepane requiem for a dream, cobyście tak nie narzekali na ""techno"", dopóki nie znajdzie się coś właściwego. :P

ku6i
28-06-2013, 02:45
Wrzuciłem jeszcze bardziej oklepane requiem for a dream, cobyście tak nie narzekali na ""techno"", dopóki nie znajdzie się coś właściwego. :P

Rozumiem, że o prawie autorskim w "szkole" nie było? ;)
Coś się tak uparł na tą muzykę w tle? O flashu już koledzy napisali.

krzysztof jot
02-07-2013, 00:06
strona koszmarna - pomijam już wspomniane kwestie muzyki - bo jak ktoś będzie złośliwy zrobi Ci kuku, gdyż jak wyżej - jest coś co zowie się Prawa Autorskie. Mało tego, są wykonawcy którzy nawet gdybyś chciał te prawa opłacić ( i miał na to kasę :) - nie wyrażają zgody na tego typu wykorzystanie utworu - więc temat śliski raczej...
Ale strona... zagmatwana, pokręcona, długo się ładuje... no jest fatalnie. Tu nie ma sensu nic poprawiać. Sugeruje nowe podejście do tematu począwszy od zera, czyli od świeżego konceptu. Jest tez kolejny aspekt - jakoś watku wywnioskowałem - że chcesz pokazać, dotrzeć... Przepraszam, że może brutalnie - ale zacząłem od PRODUCT - i myślę sobie co to jest ? - moja zona telefonem robi lepsze foty, potem trafiłem na SORT i ... i zaglądnąłem na ARCHITECTURE - i krzywe mury i ten dźwig w krzakach rozjaśnił mi obraz. Strona do wymiany, ale jak na razie to nie widzę tez materiału na stronę, Załóż sobie galerię na Picasa. Wystarczy. Może brutalne ale szczere.

Borat1979
02-07-2013, 00:49
Wywal tą bezsensowną muzykę bo to pierwsze co daje impuls do natychmiastowego jej opuszczenia. Użytkowanie strony jest tragiczne, nic tak nie wkurza jak coś lata po ekranie i nie można tego ogarnąć.

Zajrzałem do działu ARCHITECTURE i jak zobaczyłem te tandetne HDRy to ręce mi opadły.

GonzoG
02-07-2013, 01:58
1 - Flash - dla stron to absolutne NIE. Obsługiwane tylko przez niektóre systemy i żaden mobilny.
2 - muzyka - absolutnie zbędna

Prędkość działania strony i nawigacja po niej - tragiczne. Takie strony to robiło się w okolicach 2002/2003, kiedy to świat zachłysnął się Flashem. Teraz to tylko niepotrzebnie spowalnia stronę i uniemożliwia normalna nawigację, którą wszyscy znają. U ciebie trzeba szukać linków, bo nie ma ani wstecz, ani dalej...

Już nie wspominając, że na Operze znika kursor i trzeba bawić się w ślepego strzelca - a nuż kliknę tam, gdzie chciałem...

O wiele bardziej przejrzysta była by najzwyklejsza strona w HTML, nawet nie 5, ale za to byłaby szybka, zdjęcia ładowałyby się raz.

We Flashu możesz zrobić prezentację, pokaz slajdów, itp. Nie całą stronę.

Dexter88
03-07-2013, 20:40
Dzięki za opinie, już powoli ogarniam html5, ale to lekkie w użytkowaniu hehe.
Za dwa tygodnie zaczyna mi się dłuższy urlop to zrobię wszystko od nowa.
A komentujący zdjęcia może w innym wątku, bo nie o to pytałem. Swoją drogą to ciekawe jak ta Twoja żona tą komórką robi lepsze foty ubrań, naprawdę!! xD

Dexter88
26-07-2013, 18:34
Słowo ciałem się stało i popełniłem coś w html5.
Ileż łatwiej i przyjemniej, nie ma człowiek pojęcia do póki sam nie spróbuje!

http://www.pisarski.co.nf

Czekam na konstruktywną krytykę.

pil74
26-07-2013, 18:45
Zdecydowanie lepiej. :)