PDA

Zobacz pełną wersję : field and trek zakupy z PL

stock
26-06-2013, 09:38
Czy ktoś może robił zakupy w tym sklepie http://pl.fieldandtrek.com/
Mają korzystne ceny plecaków a musze zakupić 2 sztuki więc rozważam taka opcję. Na stronie napisali że przesyłka do PL jakies 11Ł. Martwią mnie troche rózne informację że czasami zdarza się, ze dwa razy blokują kasę na koncie, ze trzeba czekać tydzien albo i lepiej na zwrot pieniędzy itp itd. Ma ktoś jakieś doświadczenia z tym sklepem. Rozchodzi sie o plecaki Vango 60l. W Polsce są zdecydowanie droższe. Czy lepiej ciut przepłacić i kupić bezstresowo u nas ? Róznica w cenie międzu UK a PL byłaby na pozionmie 150-200zł (odliczając koszty wysyłki różnica byłaby stówkę z niewielkim okładem).

elanek
26-06-2013, 11:30
Większość rzeczy zdecydowanie droższa (TFU!!! - tańsza!) niż w Polsce. Zamawiam coś niecoś, więc też się już niejako pod pytanie podpinam.

stock
26-06-2013, 11:37
No wszystkie Karrimory (mówię o plecakach) w cenach zdecydowanie lepszych niz u nas. Wiadomo że to modele nie z tego sezonu - co jakby nie robi mi zasadniczo róznicy. Wiele lat latałem z 80tka Wisporta i latałbym dalej gdyby mi go nie ukradli :( Więc musze coś zakupić. Mega trekingów po górach nie robię bym potrzebował bóg wie jakiej wytrzymałości. Wystarczy porządny system nośny by przenieśc rzeczy z jednego miejsca w drugie bez nadwyrężania pleców.

Aras
26-06-2013, 16:42
Kupowałem rok temu. Spore zamówienie bo zrzuciliśmy się w 5 osób. Problemów nie było. Paczka przyszła o ile mnie pamięć nie myli GLS.

stock
26-06-2013, 17:50
OK - w takim razie poczytam jeszcze opinie o tych Karrimorach by mi się 100m od domu nie rozleciał i można kupować :)

fruchu
26-06-2013, 19:27
Karrimor to dolna polka sprzetu wiec zawsze maja dobre ceny ;-) Na Twoim miejscu wybralbym cos z Vango, bo o nie pytales na poczatku.

Onsajt
26-06-2013, 19:33
Karrimor to dolna polka sprzetu wiec zawsze maja dobre ceny ;-) Na Twoim miejscu wybralbym cos z Vango, bo o nie pytales na poczatku.

Pewnie tak.... do zastosowań kolegi to pewnie od mammuta w górę, bo sam pewnie wiedzę o plecakach wyniosłeś z doświadczeń z kilkuletnich wspinaczek lodowcowych i mikstowych.

stock
26-06-2013, 19:47
tak patrze sobie akuratnie w tym konkretnym sklepie na Vango i faktycznie nie są najgłupsze. A na dodatek mozna zakupić 50l i 20l mały :) Mały plecak zawsze przydatny. No i system otwierania - otwierana klapa będzie lepsza niż nurkowanie przez górną dziurę by coś z dołu wygrzebać :)

fruchu
26-06-2013, 19:49
Uzywales jakiegos sprzetu Karrimora? Niestety nie jest on najlepszej jakosci i nie spotkalem jeszcze ani jednej osoby, ktora by mi polecala te produkty. Stock zapytal o Vango w pierwszym poscie i ja tylko zasugerowalem wybor tej marki.

Onsajt
26-06-2013, 20:34
Tak, z 12 lat temu używałem chyba plecaków hot i alpiniste - mam je do dziś, a używane były zgodnie z przeznaczeniem, być może były innej jakości, być może jestem z innego pokolenia.

stock
26-06-2013, 21:13
na różnych forach faktycznie trąbią ze Karrimor lata temu było klasą samą dla siebie - jakość, dożywotnia gwarancja itp itd. Niestety ostatnimi czasy jadą już na legendzie i jakośc ich produktów drastycznie spadła... Tak mówi internet przynajmniej :)

zdyboo
26-06-2013, 21:33
Miałem kilka i to ładne kilka lat temu buty karrimora. Nie wytrzymały sezonu, pękły na zgięciu. Reklamacja uznana, kasa oddana, tylko niesmak pozostał.
Co do plecaków, odkąd zaczęło mnie być stać na Deutera, to inne firmy poszły w kąt. Aczkolwiek mam doświadczenie tylko z plecakami małymi 14 l i średnimi 32 l.

stock
26-06-2013, 21:39
widziałem Deutery ale w moim akurat przypadku wywalenie na dwa plecaki Deutera 1.5 tysia na jeden miesięczny wyjazd rocznie mija się z celem. Plecak w zasadzie przerzucam z samolotu - do pociągu - do taxi - do hotelu - do rikszy - na plecach to zasadniczo niewiele. W porównaniu rzecz jasna do np całodziennych trekingów z plecakiem na plecach non stop. więc w tym sensie Deuter mi niepotrzebny.. Nie chce też kupic badziewia z Tesco co mi się rozpadnie albo podrze przy mocniejszym szarpnięciu, ale też nie chce śmigać z plecakiem z najwyższej półki...
chyba na te Venga postawię...

latami śmigałem z wysłużonym Visportem i dziada nic nie chciało ruszyć - wszystkie szwy trzymały, nic się nie podarło a nie szanowałem go zupełnie i robiłęm wszystko by się rozpadł bo miałem zachciankę na nowy. No i się nie rozpadł - okradli mi piwnicę i dwa plecaki poszły się j...ć.. :(

Onsajt
26-06-2013, 21:47
widziałem Deutery ale w moim akurat przypadku wywalenie na dwa plecaki Deutera 1.5 tysia na jeden miesięczny wyjazd rocznie mija się z celem. Plecak w zasadzie przerzucam z samolotu - do pociągu - do taxi - do hotelu - do rikszy - na plecach to zasadniczo niewiele. W porównaniu rzecz jasna do np całodziennych trekingów z plecakiem na plecach non stop. więc w tym sensie Deuter mi niepotrzebny.. Nie chce też kupic badziewia z Tesco co mi się rozpadnie albo podrze przy mocniejszym szarpnięciu, ale też nie chce śmigać z plecakiem z najwyższej półki...
chyba na te Venga postawię...

latami śmigałem z wysłużonym Visportem i dziada nic nie chciało ruszyć - wszystkie szwy trzymały, nic się nie podarło a nie szanowałem go zupełnie i robiłęm wszystko by się rozpadł bo miałem zachciankę na nowy. No i się nie rozpadł - okradli mi piwnicę i dwa plecaki poszły się j...ć.. :(

Nie wiem czego dokładnie szukasz i za ile , ale popatrz tu, choć pewnie sklep znasz:
https://www.e-horyzont.pl/

Sklep sprawdzony ileś tam razy wiem, że mają też jakiś outlet w Gdyni bo koło niego codziennie przejeżdzam więc może mają też coś taniego i dobrego - nie zaszkodzi spytać.
Np.
https://www.e-horyzont.pl/plecak-himalaya-70-10_34470t?p[cat]=203
Firma może nie ekstremalna, ale miałem jakieś ich produkty - może niezbyt wyszukane/zaawansowane, ale nie rozlatywały się.

stock
26-06-2013, 21:55
potrzebuję dwóch 60l - cena max 400zł/szt choc wolałbym taniej bo musze jeszcze trochę innego szpeju dokupić a placaków używam tak jak napisałem wyżej :)

Onsajt
26-06-2013, 22:07
potrzebuję dwóch 60l - cena max 400zł/szt choc wolałbym taniej bo musze jeszcze trochę innego szpeju dokupić a placaków używam tak jak napisałem wyżej :)

To masz wypas za taką cenę:)
https://www.e-horyzont.pl/plecak-explorer-60_73646t?p[cat]=203

Ronin79
26-06-2013, 22:29
Jeśli szukasz czegoś solidnego i w rozsądnej cenie to zobacz Wolfgangi. Posiadam 2 ich plecaki i mimo, że dostały porządną szkołę życia są jak nowe. Wykonanie cordura a nie jakieś "lekkie i wytrzymałe materiały", które poddają się przy byle spotkaniu z wystającą śrubką w pociągu. Może nie są najlżejsze i nie mają mega bajerów ale są podobnie jak stare visporty nie do zaj...nia.

elanek
27-06-2013, 01:03

2 lata temu kupiłem dwa Vaude 60-litrowe specjalnie na pod wymiar na Ryanair jednak do noszenia na dłuższą metę się nie nadają

Aras
28-06-2013, 11:23
Miałem kilka i to ładne kilka lat temu buty karrimora. Nie wytrzymały sezonu, pękły na zgięciu.
Albo Ty miałeś pecha, albo ja szczęście ;) Albo faktycznie kilkanaście lat temu Karrimor robił lepsze buty.
Moje buty, kupione w 2001 roku służą mi do dziś. Na studiach użytkowane dość intensywnie, ostatnio już trochę mniej, ale nie mają nawet najmniejszej dziurki, żadnego przetarcia, pęknięcia, nic nie przecieka W zeszłym roku wymieniłem oryginalne sznurówki na nowe.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/a/img18/6578/8ngv.jpg)

adolfik9501
30-06-2013, 16:37
Moje niskie Karrimory też za dobrze nie wyglądają, a kupione były coś koło 2005-7 rok, może później. Przetarcia, a używam tylko w mieście i bardzo rzadko. Teraz nawet nie wiem, gdzie się podziewają, może gdzieś wyszły ;)