Zobacz pełną wersję : Nikkor AF-S 300/4D + uchwyt Manfrotto MN293
adalbertus44
23-06-2013, 17:48
Czy ktoś używał zestawu j.w. ze statywem? Czy to się sprawdza?
Pozdrawiam.
Witam kolegę z sąsiedztwa! :-)
Jeśli ten uchwyt ma służyć do zastąpienia mało solidnego mocowania do statywu, w jaki jest wyposażony AF-S 300 f4, to mam dla Ciebie lepszą propozycję. Kup za 1/3 tej kwoty butelkę dobrego wina, wypij wino i zachowaj korek. Następnie przytnij go na odpowiednią długość i wsadź między tubus obiektywu a stopkę mocowania do statywu. Polecam, u mnie działa! :-)
adalbertus44
26-06-2013, 00:01
Witam kolegę z sąsiedztwa! :-)
Jeśli ten uchwyt ma służyć do zastąpienia mało solidnego mocowania do statywu, w jaki jest wyposażony AF-S 300 f4, to mam dla Ciebie lepszą propozycję. Kup za 1/3 tej kwoty butelkę dobrego wina, wypij wino i zachowaj korek. Następnie przytnij go na odpowiednią długość i wsadź między tubus obiektywu a stopkę mocowania do statywu. Polecam, u mnie działa! :-)
Witam,
Szkoda troszkę, że kolega z sąsiedztwa odpowiedział nie na temat .... O korku już było na forum .....
Rozumiem, że Ty zawsze zanim komuś cokolwiek odpowiesz, przeszukujesz całe forum i sprawdzasz, co było a czego nie było, a na dodatek jesteś jasnowidzem i wiesz, co kto wie... Chciałem pomóc. Nie to nie. EOT.
Kolega dobrze radzi i pewnie nic innego lepszego nie wymyślisz.Posiadam tę szynę miała być do tarmona 300/2.8 Ale się nie sprawdziła.Mało stabilny zestaw i wszystko się trzęsie.
adalbertus44
27-06-2013, 08:11
Kolega dobrze radzi i pewnie nic innego lepszego nie wymyślisz.Posiadam tę szynę miała być do tarmona 300/2.8 Ale się nie sprawdziła.Mało stabilny zestaw i wszystko się trzęsie.
Dzięki za odpowiedź. Zadałem na forum konkretne pytanie i konkretnej odpowiedzi oczekiwałem.
Można więc chyba zamknąć ten wątek.
Pozdrawiam.