Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Beinn Eigh
Sebastianito
22-06-2013, 18:00
Powstałe w wyniku nudzenia się przed komputerem. Złożone z 3 naświetleń.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2013/06/beinn_eighe_by_sebastiankrausd69wl31-1.jpg
źródło (http://fc04.deviantart.net/fs71/f/2013/171/c/3/beinn_eighe_by_sebastiankraus-d69wl31.jpg)
Pozdrawiam
Mam wrażenie, że okrutnie przeostrzone :(
CODER_BEST
22-06-2013, 20:19
Po tych liściach na drzewach widać że suwaczkiem to chyba do końca się pojechało :D
Ale ogólnie kompozycja fajna, podoba mi się :)
JaroPienza
22-06-2013, 21:14
Typowo Twoje. Chcesz zrobić coś doskonale i ... podejrzewam że lekkie od szumienie dałoby poprawę. Ale kadr, kolory, kompozycja i sam przekaz zdjęcia jest bezbłędne, mistrzowskie
ostrytux
22-06-2013, 22:42
Typowo Twoje. Chcesz zrobić coś doskonale i ... podejrzewam że lekkie od szumienie dałoby poprawę. Ale kadr, kolory, kompozycja i sam przekaz zdjęcia jest bezbłędne, mistrzowskie
Ja szanownym przedmówcą!
Nikonozaur
23-06-2013, 20:30
Trza przyznać Jarosławowi rację, chodzi o kolegę JaroPienza, żeby nie było niedomówień.
Ładne robisz te obrazki Sebastianie, masz swój styl i to jest ważne.
A ja jestem częstym gościem wątków autora. Nie wypowiedziałem się do tej pory pod żadną pracą. A zatem... Zdjęcie mi się podoba(podobnie jak inne Pana zdjęcia), ale myślę, że obróbka trochę je "rozwaliła" Jest przedobrzone przez co stało się mało autentyczne.
Sebastianito
24-06-2013, 16:11
Nie wiem jak to napisać... Zgodzę się z Tobą, że zdjęcie jest mało realistyczne, ale taki był mój zamiar. W każde zdjęcie staram się wcisnąć coś od siebie, tak jak malarz malujący obraz... wizja należy do niego. Tak samo jest w przypadku zdjęcia. Ja miałem taka wizję a nie inna. Nie twierdze tutaj, ani nie będę szedł w zaparte, że moje jest piękne a innych nie. Każda fotografia ma w sobie coś i jest odbierana na swój specyficzny sposób. Ciesze się natomiast z faktu, że mam "podglądacza" który zagląda do moich wątków.
Pozdrawiam.
RobertSoul
24-06-2013, 17:21
I ja za Jarkiem się podpiszę :)
Ogólnie trafia do mnie to zdjęcie ;)
jarekf34
24-06-2013, 17:42
Mi tam się podoba ten Twój styl, tak trzymaj dalej :)
A zdjęcie hmmm... również do mnie trafia :)
maniak666
24-06-2013, 19:54
MSZ ten podpis na dole calkowicie zbędny. Zarówno kadrowanie jak i sposób obróbki jest na tyle charakterystyczny że i bez podpisu wiadomo kto jest autorem.
Po prostu Twoje prace są rozpoznawalne Sebastianie.
Tak trzymaj.
Kurcze, aż głupio napisać jakąś negatywną uwagę, ale wydaje mi się że drzewa są za jasne, lekko wyblakłe... i mniej ostrości też by nie zaszkodziło.
coach_lodz
24-06-2013, 21:47
mnie się bardzo podoba... dodać jeszcze jakiegoś pastuszka i mamy obraz... tak to mi się kojarzy... bardzo mi się podoba kadr. A mocna obróbka jeśli jest efektem zamierzonym i robionym z pełną świadomością (a tu autor tak robi) jest dla mnie absolutnie akceptowalna i mi się podoba.