Zobacz pełną wersję : Serwis Bydgoszcz, urwany bagnet w obiektywie.
szymon44
21-06-2013, 11:23
Witajcie.
Wczoraj przez moją nieuwagę poszedł w ...las bagnet od Nikkora 18-105 :(
Mam teraz dylemat czy wysyłać do Warszawy do serwisu Nikona ( przeraża mnie trochę oddawanie czegokolwiek kurierom, niby nigdy się nie zawiodłem ale... wolę sprzętowe rzeczy załatwiać osobiście )
czy może jest w Bydgoszczy jakiś dobry serwis? Usterka to wyłamane listki przy bagnecie, więc wystarczy go wymienić.
Również nie chce sam tego robić - wolę oddać to komuś doświadczonemu.
Tak więc. Czy znacie kogoś w Bydgoszczy kto mógłby mi to naprawić?
Pozdrawiam
Szymon
Nie znam serwisu godnego polecenia za to wiem, jakiego serwisu fotograficznego w Bydgoszczy bym unikała. 3 lata temu miałam bardzo przykre doświadczenia z serwisem FOTOMAR z Bydgoszczy.
Opisywałam całą sytuację tutaj na forum ale widzę, że temat niestety został usunięty.
Akurat do firmowego bym nie oddawał. Pewnie poniżej stówki nie zejdą. A w niezależnym serwisie jest szansa na wymianę za 50-60 zł.
Oczywiście najtaniej samemu kupić bagnet i wymienić. trzeba tylko uważać na popychacz i flex.
A ja bym wymienił sam. To naprawdę nie jest takie trudne, a i obiektyw nie kosztuje majątku. Sam bagnet kosztuje około 30-40zł i można to wymienić w 10 minut. Do odkręcenia masz raptem 5 śrubek.
http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=198999
Śrubek jest trochę więcej. 2 od styków, 3 od pierścienia środkowego, 3 od bagnetu.
Trzeba uważać przy przekładaniu popychacza. Naprawiałem już obiektywy po samodzielnej naprawie.
grimoald
21-06-2013, 17:07
Tadeusz Cytulski. Nr telefonu znajdziesz w necie. Zadzwon, powiedz co i jak, pan Tadeusz powie ci czy da rade zrobic. Uczciwy czlowiek ,na rynku bydgoskim dobrze znany. JacekZ go zna. Fotomar odpusc, zbyt duzo dziwnych rzeczy slyszalem na ich temat.
szymon44
21-06-2013, 18:44
Dzięki za pomoc. Widzę wiele dobrych opinii o panu Tadeuszu więc się odezwę.
Pozdrawiam!
Dzięki za pomoc. Widzę wiele dobrych opinii o panu Tadeuszu więc się odezwę.
Pozdrawiam!
dokładam i swoją baaardzo dobrą opinię :)
szymon44
28-06-2013, 21:28
Bardzo dziękuje za polecenie mi pana Tadeusza. Dobry kontakt, sprawa załatwiona praktycznie "od ręki", mój studencki portfel nie zapłakał.
Tak jak wilku, również mogę dołożyć swoją baaaaardzo dobrą opinię. :)
Pozdrawiam!