Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] durdle dark
mirekvampirek
18-06-2013, 22:55
czyli mroczna odslona znanej miejscowki
zapraszam
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img845.imageshack.us/i/h8u5.jpg/)
pozdrawiam
ostrytux
18-06-2013, 23:36
Bardzo fajna dynamika :)
Szkoda że lewy górny róg zlał się czernią ze wzgórzem, można byłoby to poprawić. Tak to nie mam zastrzeżeń, kadr świetny, szczególnie klimat i pokazany ruch fal !
Bartekkw
19-06-2013, 11:54
Za Michałem w kwestii dynamiki. Kadr OK, ale z tego miejsca to już ciężko zaskoczyć odbiorcę - multum kadrów tam popełniono. Co do BW to niebo w LG zbyt agresywnie
A ja chcial bym zobaczyc to zdjecie z niebem oryginalnym jakie zapisala matryca, bo tutaj mamy dwa naswietlania z czego jedno dlugie a jedno ok 1-2 sek. odnosze wrazenie, ze zdjecie moglo by byc bardzo udane z nie poruszonym niebem...
Oj tam, oj tam. Mnie się podoba!
mirekvampirek
19-06-2013, 13:11
bartek racja co do trudności pokazania tego miejsca w nowy inny sposób, adamowi się to ostatnio udało, choć dla ludzi nie znających miejsca jest nierozpoznawalne. mając w świadomość że kadrowo nic nowego raczej nie pokaże, zrodził się pomysł aby zepchnąć łuk na dalszy plan, a uwagę skupić na dynamicznie wykonanym naswietleniu plaży.
gregu to akurat mogę dla ciebie zrobić, choć wg mnie niezbyt atrakcyjne było niebo na krótkim, jak tylko wrócę z pracy do domu wrzuca poglądów kadr dla porównania.
dzięki wszystkim za komendy. pozdrawiam
jarekf34
19-06-2013, 18:09
Dla mnie bajka, szczególnie ta dynamika na PP :)
maniak666
19-06-2013, 22:36
Ciekawa odsłona, pokazujaca to, o czym juz wczesniej wspomniano, obstrzelana miejscowke do bolu, z ograniczona mozliwoscia kadrowania, czy tez moze bardziej precyzyjnie rzecz ujmujac, narzucajaca ow sposob.
Brawo za pomysł a i wykonanie rowniez. Ja tam nie mam pytan.
PS. podeslij adres mailowy tych co skakali. Cos tam mam na karcie dla nich.
Ja tam zastrzeżeń nie mam :)
A jak kiedyś zapodasz kolor to chętnie obejrzę.
Pozdrawiam Mirek
Adam Majchrzak
20-06-2013, 17:06
Pierwszy plan najfajniejszy jest ;)
Dobre warunki zastaliście widzę.
...[Mirku, myślisz, że ktoś się zorientował?] :razz:
Pozdrowienia! =]
mirekvampirek
20-06-2013, 19:57
ja sie zorientowałem, ale ja sie napatrzylem na to miejsce ;)
Nikonozaur
20-06-2013, 21:22
LG trochę jednak za mocny m/z, ale szanuję wizję autora i wciągam jak jest. ;)
Trochę surrealistyczne, ale ciekawie.
Rallynitros
21-06-2013, 20:37
Jest dynamika w dobrym kadrze to musi się podobać :)
A ja chcial bym zobaczyc to zdjecie z niebem oryginalnym jakie zapisala matryca, bo tutaj mamy dwa naswietlania z czego jedno dlugie a jedno ok 1-2 sek. odnosze wrazenie, ze zdjecie moglo by byc bardzo udane z nie poruszonym niebem...
Mam podobnie, ale i taka wersja się podoba. Niby tyle razy już było, ale jest inaczej, pewnie za sprawą tej fali i świetnego, ciemnego bw.
jacekz40
25-06-2013, 18:17
Mrocznie ale ja lubię czasami obejrzeć takie agresywne, nawet za czarne w rogu ;) Ma klimat taki jak chciał stworzyć autor i to się liczy :)