Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Popołudnie
Nikonozaur
18-06-2013, 21:24
Pojechałem doglądnąć czereśnie na niedalekiej alei, na wszelki wypadek zabrałem aparat.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/441/vlnl.jpg/)
Zapraszam.
Widok - palce lizać! Skomponowane przednio.
Żadnych blokowisk, mało hałasu... Piękne miejsce, usiadłbym chyba na tyłku i siedział bez słowa :)
A i samo zdjęcie też mi się podoba w całości :)
Kolejna, świetna odsłona z tego miejsca. Jest tu wszystko. Dynamika na górze, porządeczek na dole i nawet to jaśniutkie podejście do tematu ma swój urok. Ciekawe ile zapłaciłeś traktorzyście, żeby Ci tak symetrycznie "wyjeździł" wokół tej kępki...?
Polska kraj mlekiem i miodem płynący:)) Zdjęcie nokautujące w kategorii:)) Gratuluje podejścia do detalu:)
Sebastianito
18-06-2013, 22:00
Bardzo dobrze wykonana fotografia. Lekkie niebo, miły oku kontrast na zbożu. Dla mnie bomba! (albo lepiej nie bo jeszcze sąsiedzi skorzy posłać jedną albo dwie)
Polska kraj mlekiem i miodem płynący:))
Tosz to NRD!
Swietne zdjecie Andrew, zdjecia w bialy dzien trza umic robic a Ty umisz!
Piękna zieleń i spokój biją od tego zdjęcia. Super fotka ma klimat :-)
Tosz to NRD!..
powaga? coś tak czułem, za proste te zboża rosną:) Nie no Andrew musi potwierdzić:)
katatjuta
18-06-2013, 22:10
Bardzo fajny kadr. Naprawdę wciąga :)
Nikonozaur
18-06-2013, 22:22
powaga? coś tak czułem, za proste te zboża rosną:) Nie no Andrew musi potwierdzić:)
Tak, to NRD, tu mam najbliżej na foty. ;)
Co do szlaczków na polu to u nas też takie robią. To są drogi dla ciągników z zaczepionymi jakimiś opryskiwaczami czy innym ustrojstwem. Pewnie jakoś się nawet nazywają, Pablo77 prawdopodobnie by wiedział.
Bartekkw
18-06-2013, 22:37
Uspokajająco działa - bardzo fajnie jak dla mnie
Adam Majchrzak
18-06-2013, 23:00
Pięknie niebo zatańczyło, dobra odsłona.
Mocno uwagę skupia te polne zadrzewienie [i dobrze bo domyślam się , że tak ma być], nie jestem do końca przekonany czy jednak nie nazbyt selektywnie potraktowałeś ten fragment ;)
...jeszcze tu wrócę i popatrzę sobie...
Pozdrowienia =]
ostrytux
18-06-2013, 23:28
Niebo świetne, a jak na popołudnie to jest bym powiedział bardzo dobrze!
Miły dla oka widoczek. A drzewka podadzone dokładnie co 10 m - wiadomo ordnung muss sein
Noo, niechby taką kompozycję przedstawił jakiś żółtodziób, ale byłoby narzekań, że wyspa zbyt centralnie, że nie w MP, a pora nie ta, itd, itp. Ja zastrzeżeń oczywiście nie mam. Świetna robota pod każdym względem, zwłaszcza technicznie. Choć powiedzieć, że wygląda to wszystko, a zwłaszcza wyspa, prawdziwie i naturalnie to raczej by nie można z czystym sumieniem. Jednak jest to rodzaj "udoskonalenia" rzeczywistości bardzo przyjemny i w pełni akceptowalny. Niebo przecudne wyszło.
Gdzie Wy takie miejscówki wynajdujecie?! Zdjęcie rewelacja. :)
szymon708
19-06-2013, 09:24
Człowiek po takim zdjęciu chce wyrzucić aparat i zacząć sklejać modele. Mimo zwiedzenia u siebie większości okolicy takie widoki w tym betonowisku mogę sobie tylko pooglądać na zdjęciach. Kompozycja po prostu wbiła mnie w fotel, a miejscówka jeszcze bardziej.
kurde naprawdę mocne ! banan na twarzy ;-)
jarekf34
19-06-2013, 18:22
Miejscóweczka fajowa to i o takiej porze dobrze się prezentuje :) Trzeba przyznać, że przyjemnie jest :)
maniak666
19-06-2013, 22:15
Bez dwoch zdan-dobre to!
O w mordę, ale piękne. Ja bym to wysłał do Bila z microsoftu. Może wezmą na oficjalną tapetkę.:)
Poprzednicy napisali już wszystko, faktycznie na tapetę jakiegoś systemu jak znalazł :)
Pozdrawiam Mirek
Bardzo ładne zdjęcie, wręcz idealne na tapetę :)
Pablo 77
20-06-2013, 11:32
Także i w ciągu dnia wyglądają fajnie :)
Tak, to NRD, tu mam najbliżej na foty. ;)
Co do szlaczków na polu to u nas też takie robią. To są drogi dla ciągników z zaczepionymi jakimiś opryskiwaczami czy innym ustrojstwem. Pewnie jakoś się nawet nazywają, Pablo77 prawdopodobnie by wiedział.
Fachowo to się mówi : " ścieżki technologiczne " :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Świetnie pokazany fot, kadrowo i obróbka!
Rallynitros
21-06-2013, 22:21
Bardzo przyjemny widoczek, podoba się bardzo :)
mirekvampirek
22-06-2013, 07:44
cycus glancus obrobka, fajne niebiosa, kolor i kontrasty, wyspa jak zywa