PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Na koncu ziemi, czyli...

maniak666
18-06-2013, 19:52
Lands End w Kornwalii.
Taka tam próba reaktywacji, przede wszystkim mojej, ale i puche i statyw również zdecydowanie nalezalo odkurzyć:)
Szalonych kilka dni, szalonych w sensie warunków, tzn-kompletnie niesprzyjających foceniu. Za to w wysmienitym towarzystwie, ale o tym innym razem , jak backstage zostaną obrobione.
Tymczasem pierwsza wrzutka. Walic jak w beben-przyjmuje wszystko na klate-swiadom jak dalece zastój spowodowal obniżenie lotów. Niemniej odrobina miodu bywa również mile widziana:D

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/)

Zapraszam

deemes
18-06-2013, 19:59
nie no kwiatolce dają tu niezłego kopa, świetne są, dalej już nie jest tak "różowo". Jest utrzymany poziom ale jakoś zawartość kadru daje złudzenie krzywizny, szkoda że te domki po prawej sie wchrzaniły, woda, ląd, churzysta - gitara. Generalnie niezły fot Panie!!:))

Adam Majchrzak
18-06-2013, 20:27
...no horyzont do poprawy i latarnia się chyli mocno ;)

Miejsce [mimo wszystko] z dużym potencjałem, aż mi się zatęskniło...

Pozdrawiam! =]

Nikonozaur
18-06-2013, 21:00
Ależ by to zagrało przy odrobinie jakiegoś znośnego światła! A tak jest smutne, skromne, zgaszone... Szkoda. Mam nadzieję, że coś nie coś jednak zobaczymy ciekawego. ;)

Sebastianito
18-06-2013, 21:29
Pierwszy raz widze, żeby te kwiaty przebiły się przez ostrokrzewy. :D Ale za sam pomysł aranżacji jak najbardziej na plus. O horyzoncie juz Adam wspominał, tak samo jak za tęsknotą. Mi też się ckliwi.

Myślę jednak, ze odrobinę życia można jednak w tą fotografie tchnąć, ożywić.

Kwadrat jest z pion czy poziomu?

ostrytux
18-06-2013, 23:35
Kadrowo osobiście wdziałbym troszkę mniej nieba, co do reszty to ....

Ależ by to zagrało przy odrobinie jakiegoś znośnego światła! A tak jest smutne, skromne, zgaszone... Szkoda.
...

Szalonych kilka dni, szalonych w sensie warunków, tzn-kompletnie niesprzyjających foceniu...

Mam nadzieję, że coś nie coś jednak zobaczymy ciekawego. ;)
Spokojna wasza rozczochrana, dajcie chłopakom "chwile" na dłubanko i się przekonacie jakie to były niesprzyjające foceniu warunki ;-) :mrgreen: :twisted:

maniak666
19-06-2013, 22:42
Spokojna wasza rozczochrana, dajcie chłopakom "chwile" na dłubanko i się przekonacie jakie to były niesprzyjające foceniu warunki ;-) :mrgreen: :twisted:
Wszystko w temacie, choc warunki naprawde do tych wymarzonych, wysnionych trudna raczej zaliczyc.

Pierwszy raz widze, żeby te kwiaty przebiły się przez ostrokrzewy. :D Ale za sam pomysł aranżacji jak najbardziej na plus. O horyzoncie juz Adam wspominał, tak samo jak za tęsknotą. Mi też się ckliwi.

Myślę jednak, ze odrobinę życia można jednak w tą fotografie tchnąć, ożywić.

Kwadrat jest z pion czy poziomu?

Te kwiaty naprawde nie przeflancowane, sam byłem niezle zdumiony jak to zobaczyłem. Totez zadnej jak wspominasz aranżacji tutaj nie ma. Klasyka cytujac-tak tam było:)

Kwadrat z pionu ciety. A co do tchniecia zycia-tez tak czuje, ale warsztat jakby nie ten:(

Dzieki za pochylenie sie nad tym zdjeciem i skrobniecie kilku cennych uwag.

Kulten
19-06-2013, 22:47
Ładne zdjęcie z naturalnymi kolorami.

nimnull
20-06-2013, 09:58
Zgadzam się z Nikonozaurem,
Dodatkowo domy po prawej dziwnie wyglądają.
Pozdrawiam Mirek

FHR
20-06-2013, 14:43
Maniaku, zmniejsz proszę do regulaminowej wysokości 850px. Dziękuję.

biegly
21-06-2013, 13:11
Szkoda że nie zaświeciło, ale kwiatki przednie!
U mnie będą gdzieś za tydzień w górach (na razie dochodzą)i ich nie przepuszczę ;)

Rallynitros
21-06-2013, 20:26
Elegancko, tylko użył był bazooki na te domki po prawej :)