PDA

Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] Malarz

volumen
05-04-2007, 13:10
Witam ponownie. Nie było mnie jakąś chwilkę, czas więc coś zapodać.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us)

Vadim
05-04-2007, 16:16
Dobry kadr, BW ma swój klimat, tylko chyba nieco zbyt kontrastowe. Ogólnie ładne zdjęcie.

Pozdrawiam

ozzy
05-04-2007, 16:30
pierwszy plan ok
/za pani w tle za to mi nie odpowiada- a szczegolnie blik z oka, ktory wypada niemal w samym srodku kadru/

no i tak jak mowi Vadim- za kontrastowo, za ostro.
tak na marginesie- jak zobaczylem tytul, to myslalem ze bedzie jakis facet ze sztaluga w umazanym farba fartuchu;)

jakubs
05-04-2007, 17:55
baaardzo ładne... fajnie wykadrowałeś (troszeczkę brak farby na dłoniach i pędzlu, chyba, że to akwarela... ale z drugiej strony nie wszyscy muszą sie paćkać przy malowaniu), bardzo mi się po-do-ba

volumen
05-04-2007, 18:08
Dobry kadr, BW ma swój klimat, tylko chyba nieco zbyt kontrastowe. Ogólnie ładne zdjęcie.

Pozdrawiam

no i tak jak mowi Vadim- za kontrastowo, za ostro.

Czasami lubię mocne kontrasty, choć zazwyczaj ich realizacja to wypadkowa pragnień i braku umiejętności... A może umiaru ;)

pierwszy plan ok
/za pani w tle za to mi nie odpowiada- a szczegolnie blik z oka, ktory wypada niemal w samym srodku kadru/

Fakt, nie wyszło mi z tym...

tak na marginesie- jak zobaczylem tytul, to myslalem ze bedzie jakis facet ze sztaluga w umazanym farba fartuchu;)
Też tak myślałem, ale zanim poustawiałem, pomierzyłem, sprawdziłem w instrukcji, to malarz skończył i zostało tyle, co na kadrze ;)

jchyra
06-04-2007, 13:57
to jest dobre psychologiczne zdjęcie
ale jakby blik z oka przenieść na pędzel to będzie bardziej o malarzu
i tytuł nie będzie potrzebny
pędzel można też rozjaśnić, niech wybije się z otoczenia
jakąś chwilę myślałem, że to papieros ;-)

volumen
06-04-2007, 14:10
Tak się zastanawiam, jak mógłbym wyjść obronną ręką z tym błyskiem w oku... Może świadczy on o aprobacie dzieła oglądającej/modelki wbrew widocznemu niezadowoleniu autora?

Zgadzam, się... naciągane ;)

Dziękuję za komentarze.

Czornyj
06-04-2007, 14:10
baaardzo ładne... fajnie wykadrowałeś (troszeczkę brak farby na dłoniach i pędzlu, chyba, że to akwarela... ale z drugiej strony nie wszyscy muszą sie paćkać przy malowaniu), bardzo mi się po-do-ba

Upaćkane pędzle i łapy świadczą tylko o tym, że malarz to fleja, czego o Starowieyskim raczej powiedzieć się nie da - jest on bowiem precyzyjny, schludny i ma nienaganny warsztat :lol:

Zdjęcie dobre, brak mi tylko jakiejś silniejszej relacji pomiędzy ową kobietą w tle a malarzem, którego twórczość - rzekłbym - mocno jest nastawiona na kwestię damską ;)