PDA

Zobacz pełną wersję : Samsung Galaxy NX

drdln
13-06-2013, 20:59
Bezlusterkowiec Samsung NX z Androidem na pokładzie:
http://www.sammobile.com/2013/06/13/samsung-galaxy-nx-android-camera-press-images-leaked/#.UboH7TqGPq4.twitter

Przyszłość czy ślepa uliczka?

Mekano
13-06-2013, 22:35
Piekna zabawka, ja sie dzieki Samsungowi, "odkochalam" od Nex-a. ;)

ropusz
14-06-2013, 19:16
Piekna zabawka, ja sie dzieki Samsungowi, "odkochalam" od Nex-a. ;)

A co takiego fajnego ma NX czego nie ma NEX?

Co do wątkowego wytworu to moim zdaniem normalny system w aparacie to przyszłość. Dzięki temu pewnie nie będzie problemu, żeby np. zrobić zdjęcie z bracketingiem. Otwarty system pozwoli na modyfikacje przez pasjonatów i nowe ficzery. Oczywiście Android nie będzie po to, żeby tym aparatem dzwonić czy grać na nim w wolnych chwilach w AngryBirdsy.

Mekano
15-06-2013, 19:01
A co takiego fajnego ma NX czego nie ma NEX?

Oba aparaty sa bardzo fajne, obydwoma zrobi sie bardzo dobrej jakosci zdjecia, tylko Samsung sprawil, ze mam wielka sympatie do tego aparatu i nie musze sie zastanawiac ktory wezme bo bedzie lepiej.

wain
18-06-2013, 11:40
http://www.sammobile.com/2013/06/13/samsung-galaxy-nx-android-camera-press-images-leaked/#.UboH7TqGPq4.twitter

:D Na canon boardzie półtorej roku temu zastanawiałem się kiedy taki aparatofon powstanie.

Ma sens dla ludków "społecznościowych". Plusem na pewno bedzie obecnosc (zakladam ze bedzie) modemu LTE a co za tym idzie streamowania, publikowania tresci na żywo lub niemalże na żywo. Bedzie to jedno w sumie dość kompaktowe urządzenie z możliwością nagrywania FULL HD i robienia zdjęć w wystarczającej w 95% przypadków jakości. Kwestia jeszcze prądożerności ale wizja backupu malych JPG na żywo w chmurze nie jest zła. Jest jeszcze kwestia ceny która wiadomo może zabić każdy kiełkujący produkt ..

Mekano
18-06-2013, 18:32
Ja nie korzystam i tak w aparacie ani z chmury, ani z portali spolecznosciowych facebook, youtube, picasa czy photobucket, by wyslac zdjecie, czy filmik, wole material zgrac na komputer i wtedy zrobic to co chce zrobic, a nie przez aparat, funkcja emaila fajna, no ale fakt jak ktos musi szybko pokazac swoje .jpgi czy filmik na facebooku czy innych podobnych, to na pewno jest to przydatny gadzet.

volumen
18-06-2013, 19:29

Lipiec, zachód słońca, piękna dziewczyna wychodzi z morza... słowem: boska Afrodyta w ostatnich promieniach gasnącego dnia. Chcesz zrobić zdjęcie, a tu: masz 4 wiadomości, 6 aktualizacji, system właśnie sprawdza Twoją lokalizację i ściąga najświeższą prognozę pogody, a antywirus skanuje pocztę. AF złapie gdzieś tak w okolicy października...
Przejaskrawiam, ale przecież wszystko to mamy w telefonach czy tabletach, więc nie bardzo rozumiem ideę pakowania Androida do aparatów. Wiem, wygoda, wszystko w jednym itd. Ja tam jednak wolę mieć wszystko osobno: aparat, tablet i komórkę. Ktoś powie: no tak, musisz to wszystko dźwigać ze sobą. Nie takie rzeczy dźwigamy na naszych plecach, szyjach i w dłoniach :)

FelTom
20-06-2013, 18:41
Na te bolączki wystarczy przełącznik: aparat-kamera-smartfon-nawigacja-tablet-off. Jak to kiedyś w magnetofonach bywało: on-radio-off.

Produkt trafiłby do ludzi o słomianym zapale, którzy pokupowali lustrzanki a teraz sprzedają by kupić bezlusterkowce. Mogą sprzedać je i smartfony, żeby kupić to jedno "cudo" ;)

ropusz
20-06-2013, 19:37
Siła drzemie w systemie. Myślę, że nie o to chodzi, żeby z niego dzwonić ale by móc dostosować opcje pod siebie.

wunat
20-06-2013, 19:43
ja licze na homebrew

d5000
26-06-2013, 00:22
Było już o cenie? Jak nie to podaje: £1299 :p

puch24
26-06-2013, 09:28
Cena nowości. Na pewno spadnie.
Na Fotopolis pojawił się dość pochlebny "preview".

krzysiek17-18
28-06-2013, 21:37
taaa aparat dla ludzi kochających facebooka....sweetfocie itp ludziom znudziło się robienie fotek w łazience przed lustrem wiec samsung zaspokoił najbardziej wymagających facebukowiczów

puch24
28-06-2013, 21:47
Samsung opublikował raport z badania rynku nt. tego, co Polacy robią ze zrobionymi zdjęciami - okazuje się, że bardzo duży procent faktycznie chce się nimi natychmiast podzielić z innymi, np. na portalach społecznościowych - bardzo szybko przerzucają je do komputera i wrzucają do sieci. Mnóstwo ludzi zdjęcia zrobione komórką natychmiast wysyła do znajomych MMS-ami. Więc te aparaty "usieciowione" zaspokajają tę potrzebę, ułatwiają to i przyspieszają.

Mekano
28-06-2013, 21:50
taaa aparat dla ludzi kochających facebooka....

No, ale jaka frajda, :-P :mrgreen: nie trzeba karty z aparatu wyciagac by przegrac zdjecia na komputer, klikasz i obrazek jest na facebooku, ja juz probowalam w swoim Samsungu.. ;-)

shaolin
31-08-2013, 06:51
W BHPhotoVideo pojawil sie pre-order -> 1600$ za puszke, 1700$ za kita (18-55)...