Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Nienachalny morski kwadrat
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2013/06/nienachalny_kwadrat_by_assire2d68vlrj-2.jpg
źródło (http://fc07.deviantart.net/fs70/i/2013/164/1/3/nienachalny_kwadrat_by_assire2-d68vlrj.jpg)
Ładne pastelowe barwy, minimalistyczny kadr. Mnie się podoba :)
mnie też pasi, w b&w tez by grało, jedyna o co można się czepnąć to troszkę słaba ostrość ale i tak jest git:)
Mi również... Rdzawo, mokro i minimalistycznie ;)
Nikonozaur
14-06-2013, 00:49
[...] to troszkę słaba ostrość [...]
Też mam takie wrażenie, kamień (czy co to tam jest) w/g mnie mógłby być ostrzejszy. Poza tym pytań brak.
kurna... przeczytałem "nienachlany morski kwadrat" co mnie szalenie zaciekawiło :D
Fajny obrazek - pewnie w dużym formacie musi fantastycznie pracować
kurna... przeczytałem "nienachlany morski kwadrat" co mnie szalenie zaciekawiło :D
Fajny obrazek - pewnie w dużym formacie musi fantastycznie pracować
Myślę fafniak, że możesz spać spokojnie. Ten kwadrat jest zarówno nienachalny jak i nienachlany :)
Niemniej jednak skojarzenie zdradza co Ci chodziło po głowie:))
Wracając do zdjęcia mnie się podoba spokój, który tu udało się sfotografować.
Dziękuję za opinie :) Co do ostrości, cóż, f22 i praw fizyki nie przeskoczę, a jak ostrzyłem w PSie bardziej, to ewidentnie było widać, że przeostrzone.
Hmm, nienachlany kwadrat, fajnie brzmi :D A nachlany to dopiero musi być nieostry :)
Adam Majchrzak
14-06-2013, 23:17
Co do ostrości, cóż, f22 i praw fizyki nie przeskoczę ...
Ten betonowy bloczek jest nieostry i nawet f22 [dlaczego tak duża wartość?] tu nie pomoże, albo coś nie tak poszło podczas Twojej obróbki [trochę wygląda to na crop], albo nie trafiłeś z ostrością.
Pozdrawiam! =]
f22 bo miał być kilkusekundowy czas i przy takiej przysłonie, razem z filtrem szarym i ev+1 udało się zrobić 9 sekund. Myślałem, że ostrość na nieskonczoność przy f22 będzie wystarczająco duża. No nic, muszę bardziej uważać
Adam Majchrzak
15-06-2013, 00:27
Rozumiem, że jest to jakiś sposób na wydłużenie czasu ekspozycji, ale skąd ta ostrość na nieskończoność?
Trzeba było ostrzyć na ten blok, jestem pewien że byłoby wyraźniej ;)
=]
czy to ma jakieś istotne znaczenie ?
Troszkę podostrzyć i dodać lekki dyfuzer.... troszkę szumu
Taka fota raczej "walczy" o nastroje - techniczne pierdoły są absolutnie drugorzędne - według mnie
Dla mnie, jako amatora, ma znaczenie :) Kiedyś w końcu muszę się nauczyć, a taka krytyka w tym bardzo pomaga :)