Zobacz pełną wersję : Jestem zdesperowany - znajdźcie mi ten uchwyt!
thePiter
12-06-2013, 07:25
Hej, dosłownie całą noc przesiedziałem, aby znaleźć w jakimś POLSKIM sklepie dokładnie coś takiego: http://www.ebay.com/itm/Dual-L-Universal-Adjustable-Flash-Bracket-For-Canon-Nikon-Sony-Pentax-Camera-/310625636015?pt=Camera_Flash_Accessories&hash=item 4852bb0eaf . Potrzebuję coś identycznego, gdyż to co na każdym kroku znajduję jest albo zbyt zaawansowane, albo pojedyncze, albo w ogóle jakieś przekombinowane;). Potrzebuję to do budowy własnej roboty steadicamu, a nie do lamp błyskowych - właśnie dlatego tak bardzo mi zależy na tym, żeby było to identyczne. Z tego co widać na ebayu, nie jest to jakiś firmowy, zaawansowany sprzęt - zwykła chińska konstrukcja, jednak sama jej budowa jest - jak widać - wyjątkowa, i boję się że nie do osiągnięcia na polskim rynku. Proszę was, wyprowadźcie mnie z błędu;) pozdrawiam bardzo!
darkmajin
12-06-2013, 07:43
żeby robić coś samemu wypadało by mieć dostęp do materiałów lub ludzi którzy Ci coś customowego zrobią... za 250 zł jakiś człek sprzedaje "podróbkę nodal ninja" (czyli 2brakety L) w polsce za takie coś z ebaya pomalowane itp ze 400zł by skasowali...
skoro nie chcesz ebaya to....
albo robisz to samemu - wiertara/frezarka malowanie itp.
albo kupujesz nodal ninja i przerabiasz :D
albo kupujesz szyny do lampy i przerabiasz np.: http://inbest.pl/akcesoria-do-lamp-blyskowych/217-szyna-do-mocowania-dodatkowej-lampy.html
...ale poważnie, czemu nie ebay? 8 dolców free przesyłka... czizes...
pszemson
12-06-2013, 11:38
no wlasnie. czemu nie ebay?
adriansocho
12-06-2013, 14:18
Mi by się nie chciało tego szukać i odżałowałbym te 30 PLN, tym bardziej że przesyłka jest w dobrej cenie:)
A jeśli jednak bierzesz udział w konkursie i musisz to ściągnąć koniecznie z innego źródła, to sugeruję zainteresować się "półkami" do zawieszenia doniczek prostokątnych na ścianie balkonu, do dostania np. w Leroyu. Wygląda podobnie, może coś z tego wyrzeźbisz.
thePiter
12-06-2013, 19:01
Nie chciałem kupować w Ebayu, bo nie wiadomo ile przesyłka zajmie - pewnie dość długi czas, a sam potrzebuję tego jeszcze w tym tygodniu. Ale chyba faktycznie nie będę miał innego wyboru, mimo wszystko dzięki za pomoc;)
Jeśli znajdziesz to samo w UK, to mogę pomóc w podesłaniu do PL. Zawsze to nieco szybciej niż z US czy HK...