Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] z mieszanymi uczuciami...
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img211.imageshack.us/img211/4333/dsc2737m8.jpg)
Skąd to zmieszanie? :-) Bardzo dobre.
fantasywings
11-06-2013, 00:56
pobaw się kontrastem - wyszło ciekawie. Jest kolor?
jak na pejzaż górski to inne niż wszystkie tutaj spotykane, więc na plus. W dolnej partii nad glebą to mgiełka była? ostatni plan ładnie ostry wyszedł:)
Bartekkw
11-06-2013, 19:19
Kadr fajny, ale BW jak na moje oko zbyt szare Ci wyszło
Zacny kadr, fajnie skupia wzrok w jedno miejsce.
jarekf34
11-06-2013, 22:03
Kadrowo fajna panoramka wyszła.
Nikonozaur
11-06-2013, 23:46
Elegancko zrobione, tak delikatnie, z czuciem i uczuciem. Jak dla mnie takie BW do tego kadru pasuje.
Skąd to zmieszanie?
Głównie chodziło mi o konwersję do BW. Nie do końca byłem z niej zadowolony. Jakiejś "przyprawy" mi cały czas brakuje.
pobaw się kontrastem - wyszło ciekawie. Jest kolor?
Eksperymentowałem z kontrastem bardzo. Jeszcze większe podkręcenie tego elementu (nawet jak najbardziej selektywne) robiło z tego zdjęcia zupełnie inną historię, która nie bardzo mi odpowiadała. Za "pazur" w tym zdjęciu mają odpowiadać strzeliste, surowe turnie oraz drzewa po lewej stronie w kontraście do zamglonej reszty obrazka. Od koloru się wszystko zaczęło ale jak sprawdziłem efekt b/w, to stwierdziłem, że finał zabawy pozostanie w takim klimacie.
W dolnej partii nad glebą to mgiełka była?
Zasadniczo tak, ale pojawiła się w momencie nagłego, porannego ataku mocnego słońca na zroszoną trawę i drzewa oraz Potok Białej Wody, płynący po prawej stronie. Fajna była, bo snuła się na małej wysokości i oplatała też drzewa.
Kadr fajny, ale BW jak na moje oko zbyt szare Ci wyszło
Wcześniej już pisałem, że nie byłem z niego zbytnio zadowolony. Może nie z tego powodu, żeby bardziej skontrastować czernie i biele ale inaczej trochę te szarości w odcieniach poprowadzić.
Dzięki wszystkim za odwiedziny i komentarze :-)