Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Abyss
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img818.imageshack.us/img818/4600/img738iv.jpg)
Psix
Delta 100
Wciągam. Świetne zdjęcie dla mnie.
Mogłaby być boso jedynie.
Dla mnie jest klimat, jest to coś. Przykład, że centralne zdjęcie może być świetne. W zasadzie każde inne kadrowanie zepsułoby to zdjęcie.
Zgadzam się z kolegą Sławol, że gdyby modelka była boso efekt byłby jeszcze mocniejszy.
Gratulacje.
Wczoraj właśnie oglądałem "kronikę opętania“ i jakoś mi się tak klimatycznie zgrało :)
Jak koledzy wyżej... z tym, że buty mi pasują a nawet pokusiłbym się o rozsznurowanie ich ( o ile miały sznurowadła) tak, żeby wyglądały na stare trepy :).
To pisałem ja, staary trep :D
Chciała zdjąć, ale stwierdziłem, że z trepami będzie lepiej.
Świetnie! Niestety jestem także w stronnictwie bezbutowym :)
I ja zapieje z zachwytu, piekne swiatlo w calym kadrze i ladna kontrastowa konwersja do b&w, tylko te buty... :/
To nie konwersja, to średnioformatowy negatyw Ilfrod Delta 100.
Buty miały być i już :)
To nie konwersja, to średnioformatowy negatyw Ilfrod Delta 100.
Buty miały być i już :)
Niech Ci bedzie ;)
Tylko wtrącę, że też mi się bardzo podoba. Fajną miejscówkę dobrałeś, ale te buty... Mogło by ich nie być. Zdjęcie zyskało by lekkość. Ale szanuję koncepcję autora.
Podoba się mimo że delty nie lubię.
Sonnar?
Dlaczego nie lubisz? Ja właśnie polubiłem.
Tak, Sonnar oczywiście.
Delta jest świetnym filmem, ale ja wolę trixa i acrosa zdecydowanie. Jeden woli blondynki, drugi brunetki.
Żadnej decyzji tak nie żałuję jak sprzedaży sonnara.
Piękne! Jaki obiektyw? 120mm?
Dziękuje.
Nie, to Zeiss - Sonnar 180/2.8
Kiedy ja takie dzieła będę robił:cry:
Ikar, to było tak. Przyjechaliśmy ze sprzętem przed aleję, ona prowadzi do grobowców rodziny mieszkającej przed wojną w pobliskim pałacu. Idziemy z Izą i gadamy o dupie Maryni. Nagle zaświeciło ostatnim promykiem na drogę, mówię "Stań na środku drogi" rozstawiłem statyw z przypiętym Psix'em, światłomierz pokazał 1 sekundę. Podłączyłem wężyk spustowy Iza sam stanęła tak, jak widać. Powiedziałem - "Nie ruszaj się". Ot i cała filozofia. Wywołałem nagatyw i rzekłem: " O *****!" :)
Miejsce i światło ładne. Niestety modelka niezbyt dobrze wyszła. Trochę dziwne ułożenie ciała/rąk - lewa ręka wydaje się nieproporcjonalnie długa. Nóżki ustawione na kobieco/delikatnie - a ciężkie czarne buciory zupełnie z tym nie grają. Burza włosów na ramionach też sprawia, że "góra" jest dość ciężka...
e tam jest świetnie, wręcz magicznie
Przede wszystkim ladne swiatlo. Modelka sama w sobie tez na + natomiast ulozenie jej (poza) jakos tak nie bardzo. Wspomniane juz wczesniej buty tez moglyby zniknac w niewyjasnionych okolicznosciach :-)
DELTA 100 - jeden z moich ulubionych negatywow :-)
Dzięki za uwagi, z jednymi zgadzam się bardziej z innymi mniej :)