PDA

Zobacz pełną wersję : n flash Wireless studio flash - Lampa plenerowa bez batterypacka i okablowania

badger
06-06-2013, 13:20
Hej! Od jakiegos czasu przeczesuje internet w poszukiwaniu Quantuum R+ DP600 lub jednego z jej klonow, ale nie moge ich nigdzie dostac na rynku europejskim a wolalbym uniknac sprowadzania z Chin bo niewiem jakiego sie spodziewac cla przy dostawie do UK.
Ale do rzeczy, zerknijcie co pojawilo sie na ebay...
Lampka 600w z wbudowanym gniazdem na baterie (pojemnosc x2 jak u Quantuum-a), radiem i kilkoma innymi ciekawymi funkcjami.
Aukcja Ebay (http://www.ebay.co.uk/itm/600W-Portable-3G-Wireless-Embeded-battery-Studio-Flash-Light-Kit-fr-outdoor-S701-/400479114863?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5d3e6a566f)
a tutaj (http://en.nicefoto.cn/Products/n_flash/2012280.html#3) wiecej zdjec i krotie info.
Mam nadzieje ze nie jest to sprzet na tyle dobry zeby nie zadzialac na krotkich synchro z Pixel King albo YN622N
Co o tym myslicie dla mnie propozycja na tyle ciekawa ze chyba bym sie skusil na oplacenie tego cla, zreszta niedlugo ten sprzet pewnie pojawi sie i w europie, mam informacje z sklepu w holandii ze nawet na koniec tego miesiaca ale w cenie 550 euro

ps. przepraszam za brak ogonkow.

GonzoG
06-06-2013, 15:52
Niestety do krótkich czasów to te lampy się nie nadają.
Są to lampy z kontrolą za pomocą IGBT - czyli identycznie jak reporterskie, a nie posiadają synchronizacji z krótkimi czasami.

Tu jest recenzja tej lampy w raz z czasami błysku:
http://www.lightingrumours.com/nice-n-flash-wireless-studio-flash-review-1754

badger
06-06-2013, 16:05
Dzieki serdeczne za info, ktore w takim razie skresla u mnie te lempy (do moich potrzeb), GonzoG a mozesz cos polecic (troszke przegladalem rynek ale byc moze cos przeoczylem) w cenie r+ DP600w, tej samej mocy, co utrzyma mi szybko rozkladalna okte 150cm (wolalbym uniknac glowic blyskowych)
a takze bedzie smigac w HSS?

GonzoG
06-06-2013, 16:12
Dzieki serdeczne za info, ktore w takim razie skresla u mnie te lempy (do moich potrzeb), GonzoG a mozesz cos polecic (troszke przegladalem rynek ale byc moze cos przeoczylem) w cenie r+ DP600w, tej samej mocy i co utrzyma mi szybko rozkladalna okte 150cm? (wolalbym uniknac glowic blyskowych).

Niestety nie znam się na lampach studyjnych :(
Pamiętałem tylko, że gdzieś widziałem test właśnie tej nFlash 480A, a w jej opisie na aukcji jest, że mają bardzo krótki czas błysku, więc spytałem Google, co o nich wie.

badger
06-06-2013, 16:15
Dzieki, byc moze ktos z innych uzytkownikow tu zerknie i zaproponuje mi jakies rozwiazanie (do czego goraco zachecam) ;)

Jacek_Z
07-06-2013, 01:34
Musisz kupić lampy z długim (a nie krótkim) czasem błysku, tryb FP wytnie sobie tyle ile potrzeba.
Krótki czas błysku jest potrzebny przy normalnej synchronizacji, a nie przy pracy w FP.
Trzeba się zdecydowac na jedną z 2 opcji.

badger
07-06-2013, 08:25
Musisz kupić lampy z długim (a nie krótkim) czasem błysku...
Tak wiem jak to działa, w wątku o Pixel King tłumaczone to było z 5 razy ;) Bardziej chodziło mi o konkretny model lampy o cenie i parametrach zbliżonych do DP600. Tak czy inaczej zdecydowałem się kupić Mettle 600AD z Chin, która wygląda i mam nadzieję działa identycznie jak DP600. Wczoraj dostałem wiadomość z Quantuum że DP600 pojawią się ponownie na rynku w okolicach października a tak długo nie będę czekał bo już będzie po lecie.