Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Coire na Beithac
Sebastianito
03-06-2013, 22:47
Zapraszam
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img211.imageshack.us/img211/3787/theotherside3.jpg)
|Nikon D200|Sigma10-20@10mm|ISO100|f/18|5 naświetleń dla rozpiętości tonalnej|
Dziękuję
Wow. klasa. Jak zawsze inspirujące wrażenie:) Fajnie że się dzielisz parametrami:) Rozumiem ze to DRI i z każdej ekspozycji wziąłeś to co najlepsze..:)
Sebek nazywa te metode HDR, ale jak dla mnie to klasyczne DRI i to z super skutkiem, szkoda mi jednak kasy na te akcje i dodatkowo trzeba duzo czasu poswiecic na nauke tej techniki, moze kiedys. Zdjecie jak dla mnie bomba!
To na DRI są akcje do PS? Gdzie takie cuda? Ale chyba bez ręcznego maskowania się nie obejdzie, z tego co wiem to dużo czasu i cierpliwości trzeba włożyć w takie zdjęcie żeby dobrze wszystko wymaskować..
Fota świetna, choć nie wiem czy nie warto było troszkę wyciągnąć nieba?
Same akcje nic nie dają, trze zainwestować w warsztaty np. u Sebka ;)
Bo samemu, to można jajo znieść :)
To na DRI są akcje do PS? Gdzie takie cuda?
Sa sa...ale to nie dziala tak jak np akcje do zmniejszania, jak mawiaja jest to skomplikowane;)
Sebastianito
04-06-2013, 18:03
Same akcje daja Ci tylko mozliwosc poskładania tego w całosc, reszta nalezy do Ciebie i od twojego wlasnego gustu. Tutaj składanie zajelo mi nie wiecen niz 15 min. Zabawa jest pózniej... powstało 5 różnych wersjii tego zdjecia z czego ostatnia: "z dzisiaj" podoba mi sie najbardziej bo... ja pokolorowalem. A jak pisze biegly, na warsztaty zawsze mozna sie zapisac :) po 2-3h na skypie bedziesz wiedzial jak to zrobic :)
Bartekkw
04-06-2013, 19:39
Bardzo fajnie. Jakość super
to pokaż tą "z dzisiaj", na fejsa widziałem wrzuciłeś taką samą sztukę jak tu.., ciekawe ze robisz kilka wersji tego samego zdjecia:) fakt to świadczy o profesjonalnym podejściu ale trzeba mnie także czas:)) jednakże jest to bardzo mobilizujące:)
Hiperrealistczne te składaczki.
Al Koholik
05-06-2013, 23:17
To ja sobie ponarzekam :wink: A co by było gdybyś przyciął dół. Odcinając ten duży kamień i podając całość w kwadracie? Uprościłoby to kadr, bo mam wrażenie, że jest przeładowany. Dasz się namówić?
Sebastianito
06-06-2013, 17:48
Al, jak cie szanuje tak tym razem nie dam sie namowic... nie tym razem. Byla opcja w kwadrat, kółko nawet w trójkat... ale nie, zostaje jak jest.
Dołu tykać nie pozwalam, ale lewy górny jara po oczętach i wprowadza dyskomfort w odbiorze foty.
Mocarny dół i lichutka góra z przepałem jakoś mi to nie gra...
"Trach" nieco góry, drzewa i tak są cięte...