Zobacz pełną wersję : Mieszanie softu
Robert S.
12-07-2005, 13:44
Witam wszystkich użytkowniików :D
Mam pytanie do osób, które korzystają z kombinacji firmware A1.01 w połączeniu z B2.00. Czy wszystko śmiga bez problemu? Czy po dłuższym użytkowaniu zauważyliście jakieś problemy w funkcjonowaniu aparatu? Pytam, bo muszę z powodu kiepskiej jakości fotek z nowym softem powrócic do starego, a chcę zachowac ładne menu. :D
Pozdrawiam
krzysiekk
12-07-2005, 13:52
Nie jest dobrze ... nadal nie umiem robic zdjec.
.
.
.
.
Smiga :-) - po update A i B na 2 potem tylko wgralem A = 1.01.
Jesli downgrade sie uda oczywiscie ... pewnie czytales o pojedynczych przypadkach ... :(
U mnie też żadnych problemów (stary A, nowy B).
Robert S.
12-07-2005, 15:21
O pojedyńczych przypadkach??? :shock: To znaczy, że powrót do poprzedniego softu może zakończy sie uszkodzeniem aparatu? Czy może chodzi ci o to, że powrót do starego softa nie likwiduje problemu z mydełkiem?
Mam pytanie jak "downggretowaliscie" .Mnie za cholercie sie nie udaje zminic softu na stary. Chce to zrobic za pomoca czytnika i karty , tak jak to robilem w gore, ale po wlozeniu do aparatu karty z plikiem 1.01 w menu mam tylko firmaware vesion (A2.0 , B2.0) i moge tlko potwierdzic "done" - nie pjawia sie zapis upgrate....
krzysiekk
12-07-2005, 15:36
wasia, - nie wiem, moze masz microdrive ... nie mam pomyslu ;-/ Moze nie wgrales bezposrednio na karte tylko w katalog jakis. Mi poszlo bez problemu.
Robert S., - jedna czy dwie osoby na forum - po UPgrade aparat ,,nie wstal'' :-( Ale to byl chyba pech jakis.
Poszukaj ... albo lepiej nie :)
Co do mydelka - mam mieszane uczucia - tak do szybkosci AF na nowym, jak tez jego wplywu na pogorszenie jakosci fotek.
Robert S.
12-07-2005, 15:49
No to OK :D Dzisiaj bede próbował wgrac stary soft. Zobaczymy, czy bedzie lepiej, gdyż może wrażenie pogorszonej ostrości jest efektem czystej autosugestii :lol: Zrobię serię zdjęc z nowym i starym softem, porównam.
krzysiekk
12-07-2005, 15:57
Spoko ... efekt tlumu.
Mowi ci to czlowiek ktory nie widzi roznicy ale ma A - 1.01, B - 2.00 :-)
Robert S.
12-07-2005, 15:59
Hehehehehe :lol: Czyli ty też uległeś tej iluzji :lol: Ale ja to jeszcze sprawdzę 8)
krzysiekk
12-07-2005, 16:06
Sprawdz. I daj znac co wyszlo.
Cezar100
12-07-2005, 18:55
Witajcie
Zaraz po ukazaniu się wersji 2.0 zapakowałem go do aparatu.Kilka fotek dziecku na działce i lekkie rozczarowanie-trochę nie ostre ,albo nie tam gdzie chciałem.Czytanie forum,zapakowałem ponownie wersję A-1 (B-zostało2.0 )
Teraz jest znowu spoko
P.s. Nie mało osób zauważyło problemy - raczej sobie tego nie wmawiamy.
Mam CF . Nie wiem co robie zle :(( Upgrate poszedl dobrze...
Cezar100
12-07-2005, 19:31
wasia zwróć uwagę czy pliku z softem nie pakujesz do jakiegoś tam katalogu na karcie.Z karty oczywiście wywal wszystko ,przenieś plik z oprogramowaniem z dysku ,wpakuj kartę do aparatu i musi się udać (sformatuj kartę apartatem przed całym tym zabiegiem)
pakimpex
12-07-2005, 23:28
gdzie zdobyć stare A-1
zimnyrobero
12-07-2005, 23:56
witam
mam AB-2.0 i śmiga ale cóś cholerka ostatni ślubek nie wyszedł w 100% na starym sofcie pośmigałem krótko ale... sam już nie wiem.
ostatnio kilka nawet w studio miast na nosie naostrzył mi gdzieś za uchem...chyba ulegam psychozie
jak ktoś ma stary to poproszę
[email protected]
Ja też bym prosił... Wolę nie robić upgrade'u bez zabezpieczenia (@#$%, co to za upgrade, że w ogóle jest jakaś możliwość, że zepsuje zamiast poprawić :evil: ).
[email protected]
gdzie zdobyć stare A-1
http://forum.nikon.org.pl/viewtopic.php?t=10413&highlight=soft
ależ beton ze mnie, przeczytałem wszystko w temacie o nowym firmwarze, a to przeoczyłem :oops:
Dzięki M@rko !
pakimpex
13-07-2005, 10:00
dzięki za pomoc
mam krótką informację o moim doświadczeniu z szumami, robię zdjęcia główniw przyrodnicze i często muszę podwyższać czułość matrycy. w tym przypadku wszystkie ustawienia w optymalizacji muszą być w pozycji neutralnej tylko ostrość +1, nie może być żadnego podbicia barw, nawet przy czułości 1600 na odbitkach 21x30 szumy prawie niewidoczne
pozdrawiam wszystkich zapaleńców
co prawda jeśli nie chcemy mieć wogóle szumów to pozostaje D2HS
A ja wpakowalem tydzien temu A i B 2.0 swiezo sciagane ze strony Nikona i smiga jak powinien. O walorach estetycznych menu nie pisze, bo to pikus, ale porobilem sporo fotek i ostrzy jak nalezy 8)