Zobacz pełną wersję : D7100 2xSD i folder odtwarzania
Witam!
Mam włożone do aparatu 2 karty SD i praca ustawiona jest na RAW (karta1) + JPG (karta2).
Teraz po zrobieniu zdjęć, jak przechodzę do trybu odtwarzania wszystkie zdjęcia widzę podwójnie. W menu mam ustawione: folder odtwarzania: bieżący.
Co należy ustawić w Menu, aby widzieć tylko zdjęcia konkretnie z 1 karty; wszystko jedno z jakiej byle nie widzieć podwójnych zdjęć.
sokolnik
24-05-2013, 16:36
ja mam na dole podział SD1 oraz SD2 ale jak to ustawiłem to nie wiem. tak było od początku
ja mam na dole podział SD1 oraz SD2 ale jak to ustawiłem to nie wiem. tak było od początku
W D7000 miałem dokładnie tak samo, w D600 też tak jest. Ustawienie defaultowe, nic pod tym względem nie zmieniałem.
Też tak mam, ale myślałem, że można jakoś wyłączyć podgląd z jednej karty. Dla mnie to jakieś niedopracowane jest - robi się niezły bajzel. Po za tym w szczegółach danego zdjęcia nie można odnaleźć takiej informacji: czy to jest NEF czy jpg, tylko to akurat z jakiej karty jest odczytany. Nie można sobie szybko zmienić odczytu z drugiej karty, tylko trzeba przewijać ręcznie aż się dojdzie do pierwszego lub ostatniego zdjęcia z drugiej karty.
Ogólnie mówiąc - w tym miejscu Nikon dla mnie nie popisał się :-(
sokolnik
24-05-2013, 17:42
wyjmujesz jedną kartę i przeglądasz :) potem zamieniasz karty i przeglądasz kartę nr 2 :)
jak ktoś chce WSZYSTKO SUPER to D3 lub D4 :)
ja robię w NEFach tylko i mi nie przeszkadza