Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] Magda
rambobambo
03-04-2007, 18:33
Jakieś dwie godziny przed zachodem słońca + blenda :)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.makro-allegro.yoyo.pl/magda_1.jpg)
shadowArt
03-04-2007, 18:54
Bardzo ładna modelka:)
Dziwne to zdjęcie. Tzn. wykonanie mz. dobre - tylko jakies takie .... nienaturalne.
Nie wiem czy mi sie wydaje, czy zwyczajnie zbyt niedokładnie ją jeszcze rozjaśniałeś i dlatego taką widzę niewielką otoczkę dookoła głowy.
Pozatym postać jest jakby wklejona. Myślę, że zwyczajnie brakuje tutaj elementu zaczepienia w przestrzeni. Przydałoby się coś, co modelkę umiejscowi w scenie, cokolwiek na pierwszym planie.
rambobambo
03-04-2007, 19:00
Nie wiem czy mi sie wydaje, czy zwyczajnie zbyt niedokładnie ją jeszcze rozjaśniałeś i dlatego taką widzę niewielką otoczkę dookoła głowy.
Niebo przyciemniałem no i faktycznie trochę niedokładnie z lewej jest przy włosach trzeba to będzie poprawić ;)
Jakies brzydkie przymglenia, zamazania czy plastyk na twarzy i we wlosach. Na moje -- za duzo nagmerane...
kompozycja kadru bardzo mi się podoba, podobnie jak kolory, ale wg mnie zbytnio udziwniłeś z tą blendą, ostre światło na prawa rękę, a z drugiej strony mocno oświetlona połowa twarzy, mimo plusów, męczy mnie patrzenie na tę postać, jednak może to tyko moje skrzywienie
rambobambo
03-04-2007, 21:45
kompozycja kadru bardzo mi się podoba, podobnie jak kolory, ale wg mnie zbytnio udziwniłeś z tą blendą, ostre światło na prawa rękę, a z drugiej strony mocno oświetlona połowa twarzy, mimo plusów, męczy mnie patrzenie na tę postać, jednak może to tyko moje skrzywienie
Pierwszy raz używałem blendy stąd te niedociągnięcia jeśli chodzi o światło ... ale obiecuję poprawę :)
Sebastiann
04-04-2007, 09:10
Modelka bardzo ładna, próbuj jeszcze raz:)
za stigiem, warto probowac dalej, ale wiecej focic, mniej szopowac :)
zapomniales dopisac jeszcze, że masa szopa a z tym jest tak, że jak przesadzisz to spieprzysz totalnie całą fote :(
na przyszłość proponuję zachować umiar :)
PS. modelka bardzo fajna :)