PDA

Zobacz pełną wersję : Facebook - problem - niewidoczny publicznie profil

mOSAd
19-05-2013, 12:12
Mam następujący problem. Założyłem sobie zwykłe prywatne konto na FB. Poustawiałem wszystko publicznie co się tylko dało. Jeżeli się zaloguję to mogę ładnie profil obejrzeć. Natomiast jeżeli nie jestem zalogowany, to konta nijak nie potrafię zmusić do pokazania się całemu światu.
W akcie desperacji dodałem stronę, którą zarządzam i ta działa ładnie - jest publicznie (bez logowania się) dostępna i mogę na niej zamieszczać wpisy, nawet z mojego "ukrytego" konta. W tych wpisach jest link do mojego profilu. Ale jeżeli nawet kliknę na niego - FB zmusza mnie do zalogowania się.

Jakieś pomysły, co z tym fantem zrobić?

Czy gdziekolwiek jest ustawienie mówiące, że dane konto jest widoczne lub nie? Myślałem, że chodzi o ustawienia "osi czasu", ale tu mam wszystko publiczne.

mOSAd
19-05-2013, 12:17
Aaaa chyba problem rozwiązałem... jeszcze potestuję. Wygląda na to że muszę wyłączyć "bezpieczne przeglądanie" po prostu.

PS. Zdaje się działać! Więc póki co, jest ok. Niekoniecznie intuicyjne to rozwiązanie - https tak naprawdę przecież nie wymusza logowania się gdziekolwiek, wieć dziwacznie to zrobione. No ale rozumiem, że twórcom FB zależy by się do nich logować!

mOSAd
19-05-2013, 19:53
Do zamknięcia. Rzeczywiście wyżej opisany sposób - pomógł. Proponuję nie usuwać, bo a nuż ktoś jak ja będzie szukał w google rozwiązania i trafi przypadkowo tu - ja podobnego rozwiązania nie uświadczyłem nigdzie niestety. A tym bardziej w FAQ z FB.

Kasandra
19-05-2013, 20:32
Sam ze sobą gadasz?;-))))

mOSAd
19-05-2013, 20:50
Kurcze miałem nadzieję, że wpadnie jakaś miła kobieta.... ;)

devilcape
19-05-2013, 20:53
Ważne, ze sobie dobrze doradził;) i... to dobrze.

My z kolei mieliśmy wyjatkową okazje zaobserwować ten proces... niepewności, tworczego poszukiwania... i rozwiazania,
który zazwyczaj zachodzi w nas... wewnętrznie;)

foto.art1
19-05-2013, 20:53
http://demotywatory.pl/1423083/Czesto-rozmawiam-sam-ze-soba 8-)

mOSAd
19-05-2013, 21:11
Bo ja bystrzak jestem, to zdążyłem sobie pomóc sam... Wiele rzeczy robię sam... Nawet umiem sam się przekonać, że nie mam racji! ;)
No, a skąd miałem wiedzieć, że jakieś 5 sekund po publikacji postu, wpadnę na genialne rozwiązanie moich problemów? Gdybym wiedział, to bym nie zakładał nowego wątku. Niestety prekognicja to bajki dla naiwnych. Wcześniej walczyłem z problemem ładnych parę minut (z przerwami) i lipa. Google akurat w tej kwestii uparcie proponuje odwrotne bolączki - czyli jak ukryć swoje dane. Ciężko się przez to przebić niestety - a chwila logicznego myślenia i testów - i jednak się udało.

Nauka: Czasem warto pomyśleć samemu dłużej, niż szukać rozwiązania w google. Szczególnie, jeżeli dokładne zapytanie jest trudne do sformułowania lub daje inne niż spodziewane wyniki.

foto4deg
19-05-2013, 22:56
mOSAd serdeczne dzięki, podniosłeś mnie na duchu. Myślałem, że jak piję i gadam do lustra, to ze mną jest źle, ale twój monolog na forum wyprowadził mnie z błędu :D