Zobacz pełną wersję : lampa do nikon d200
interesuje mnie lampa do nikona d200 tak no max 500 zl fajnie jakby miala zlacze pc abym ja zdalnie odpalal do portretow, zdj glownie portrety ale moze jakies zdj w lokalach ale raczej statyczne zdj niz cos co sie ciagle rusza..
chodzi glownie o doswietlanie cieni na twarzy w sloneczny dzien czy zrobienie mini studio w domu stad zlacze pc
co byscie polecali?
czy yn 468 ii dla amatora wystarczy ? do pierwszych zabaw z lampa? bo i cena kusi
adolfik9501
18-05-2013, 10:05
Nissin Di622 II. Mocna. Ma i złącze PC, jak i można ją odpalić w CLS/AWL.
tak ale to juz ponad 500 zl a tak dodajac pare zl dojde do sb700 -500 zl to jest max maxow niestety i tym bardziej ze to bedzie 1 lampa i raczej bedzie to nauka zabawa strobo plus ew doswietlanie na mniejszycg wiekszych imprezach ale to od wielkiego dzwona
czy moze szukac uzywki sb600
Używka SB-600. Chociaż dla amatorskiego "krótkodystansowego" focenia jest SB-400. Ale do
........... jakies zdj w lokalach ....... nie za bardzo się nadaje, jest zdecydowanie za słaba.
Za 500zł szukaj Metz'a 48 lub 50. Jest lepsza i od di622 i od SB600. Niestety pozostają za tą kwotę tylko używki, ale w Metzu można sprawdzić przebieg lampy i kupić mało używaną.
[Mariusz]
18-05-2013, 15:33
w Metzu można sprawdzić przebieg lampy
Jak można sprawdzić przebieg?
Jak można sprawdzić przebieg?
Proste. Wciskasz jednocześnie + i - czyli Select; wtedy po lewej zobaczysz ikonkę błyskawicy a z prawej liczbę błysków.
Witam, ponieważ temat i mnie interesuje, a jestem poczatkującym amatorem, proszę podajcie jakieś przybliżone wartości przy których lampa jest mało lub mocno używana powiązane z żywotnością takiej lampy. pozdr.