Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Tak to on :)
Pablo 77
14-05-2013, 22:23
Zapraszam.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/a/img841/8026/dsc33761024px.jpg)
Pablo 77
15-05-2013, 08:37
No nie mówcie,że aż taka słabizna ?
kadr mi się podoba, ale dla mnie to zdjęcie jest albo obrobione na prędce, albo z niedokończonym postprocessingiem (takie mam odczucia).
Pomęczyłbym bardziej podłogę (światła, kontrast).
Bartekkw
15-05-2013, 10:19
Dla mnie jest OK. To Twoje okolice jak rozumiem
Pablo 77
15-05-2013, 11:41
kadr mi się podoba, ale dla mnie to zdjęcie jest albo obrobione na prędce, albo z niedokończonym postprocessingiem (takie mam odczucia).
Pomęczyłbym bardziej podłogę (światła, kontrast).
No tak nie wiem jakby to wyszło,ale w tej chwili gdy wciskałęm spust migawki bezpośredniego światła nie było.
Dla mnie jest OK. To Twoje okolice jak rozumiem
Naturalnie okolice Sztumu :)
pchelcok
15-05-2013, 12:41
jak dla mnie (amatora - który przegląda forum ale mało pisze) troszkę za dużo ziemi, chyba bym lekko wykardrował, i sam dał większy kontrast, ale to dlatego że lubię takie zdjęcia.
Pablo 77
15-05-2013, 13:25
jak dla mnie (amatora - który przegląda forum ale mało pisze) troszkę za dużo ziemi, chyba bym lekko wykardrował, i sam dał większy kontrast, ale to dlatego że lubię takie zdjęcia.
Przed wciśnięciem spustu decydujemy jak będzie ciekawiej czy z wiekszą iloscią nieba czy jednak podłoga jest ciekawsza.
Jak widać to akurat dół wygrał :)
Z takim jednolitym niebem byłoby gorzej chociaż,jeśli dobrze pamiętam mam i taki kadr.
Zdjęcie może się podobać. Akurat przewaga dolu dobrze robi tej fotce.
W końcu "normalna" zieleń :)
Mnie się podoba. Bardzo fajna praca. :) Występlowałbym tylko to coś w trawie przy krawędzi po prawej stronie.
JA biorę po całości takie jaki jest. Zgrabny kadr i miła dla oka, nienachalna kolorystyka.
jarekf34
15-05-2013, 20:06
Do mnie to gada z tą ilością podłogi, czy to ten Twój "słynny" kasztan ? :)
Nikonozaur
15-05-2013, 21:26
A ja lekko dokontrastowałbym dół by uwyraźnic glebę. Próbowałem, działa.
Oczywiście szanuję Twoją wizję i wciągam tak oddany temat. ;)
Pablo 77
15-05-2013, 22:07
Do mnie to gada z tą ilością podłogi, czy to ten Twój "słynny" kasztan ? :)
To mniej słynny klon :)
A ja lekko dokontrastowałbym dół by uwyraźnic glebę. Próbowałem, działa.
Oczywiście szanuję Twoją wizję i wciągam tak oddany temat. ;)
No to zerknę jeśli Ty tak prawisz :)
Ładne . Ale jak mam wybrzydzać to wolałbym po równo tej ornej ziemii i zielonego ozimego ;)
Gleba dobrze pokazana, co nie znaczy, że nie mogłaby być jeszcze ciekawsza, myślę o dokontrastowaniu jak radzi Zaurus.
Pablo 77
17-05-2013, 07:29
Ładne . Ale jak mam wybrzydzać to wolałbym po równo tej ornej ziemii i zielonego ozimego ;)
To raczej nie do zrealizowania :)
To buraki wyrastają,także nie ozime,ale to mniej ważne :)
Gleba dobrze pokazana, co nie znaczy, że nie mogłaby być jeszcze ciekawsza, myślę o dokontrastowaniu jak radzi Zaurus.
Zgadzam się poprawimy :)
otwieracz
18-05-2013, 12:16
Parę kroków w prawo żeby ziemia łączyła się z łąką na środku kadru i według mnie byłoby lepiej. Ciut za dużo ziemi tutaj, ale podoba się, fajny kadr.
Już zbooj o tym wspomniał, zdaje się że to buraki nie łąka :-). W takim razie zrobiłeś jak trzeba :-)
Pablo 77
18-05-2013, 13:05
Parę kroków w prawo żeby ziemia łączyła się z łąką na środku kadru i według mnie byłoby lepiej. Ciut za dużo ziemi tutaj, ale podoba się, fajny kadr.
Już zbooj o tym wspomniał, zdaje się że to buraki nie łąka :-). W takim razie zrobiłeś jak trzeba :-)
Akurat tu zaraz po prawej leci autostrada betonowa :) także te parę kroków zepsułoby to zdjęcie.
Uwierz mi chcąc zrobić to drzewo z tej strony i z tego pustego pola wybrałem najbardziej optymalne miejsce.
Znam te pola bardzo dobrze,po linii prostej od domu mam 2,5 km :)
Gdy mam czas z sentymentu potrafię tam wpadać w środku dnia,to moje tereny :)