Zobacz pełną wersję : Windows 7 i miniaturki zdjęć w folderach
Pawel Pawlak
14-05-2013, 21:28
Czy jest jakaś metoda żeby windows 7 nie kasował co jakiś czas miniaturek zdjęć (thumcache_???) ?
Prawdopodobnie, cache jest czyszczony przez zainstalowany przez Ciebie antywirus, jakiś McAfee, albo podobnego czyściocha.
Tak dla porządku, spróbuj też użyć tego: http://www.thewindowsclub.com/repair-fix-windows-7-vista-problems-with-fixwin-utility .
Pawel Pawlak
16-05-2013, 11:25
Dzięki :)
Kurcze, mam MS Security Essentials. może przejdę na coś innego i zobaczę. Ale z drugiej strony, naczytałem się sporo w internecie, że ten problem jest standardem w win7 i że do tej pory najlepsze rozwiązanie to ograniczenie praw dostępu do katalogu z cachem.
No, ale jak, systemowi chcesz zakazać dłubania w plikach cache? :)
Pawel Pawlak
16-05-2013, 17:12
podobno się to sprawdza - konkretnie w jednym katalogu - z plikami thumcache_???. Generalnie jestem zdecydowany do zakazania mu wszystkiego, byle nie raczył mnie co trochę odtwarzaniem miniatur z kilkudziesięciu tysięcy zdjęć ;)
Zeby ci naprawil miniaturki w Wisnowsie to moze usun pliki thumbcache z rozszerzeniem *.db? i zrestartuj komputer, i zobacz w opcjach folderow tez czy masz wlaczone pokazywanie ukrytych plikow i folderow. Mi sie ostatnio to zdarzylo na Windowsie 8, ale nie moglam przywrocic pokazywanie miniatur, pomoglo przywrocenie komputera do stanu poczatkowego. ;) ale sie naczytalam roznych info o tym.. wiec moze Tobie pomoze..
Prawdopodobnie, cache jest czyszczony przez zainstalowany przez Ciebie antywirus, jakiś McAfee, albo podobnego czyściocha.
A Ty Johanan jestes pewny ze to moze sie zdarzyc tez od McAfee?
Bo w sumie mialam zainstalowany ten antywirus, ale wlasnie go wylaczylam bo tylko mi przeszkadzal.. :)
...
A Ty Johanan jestes pewny ze to moze sie zdarzyc tez od McAfee?
Bo w sumie mialam zainstalowany ten antywirus, ale wlasnie go wylaczylam bo tylko mi przeszkadzal.. :)
W sumie, osobiście używam/łem tylko dwu odpluskwiaczy, kiedyś Kacpra i Nod-a obecnie, więc fizycznie nie doświadczyłem podobno niszczącej mocy McAfee, ale programy czyszczące robactwo w komputerach, mają opcję kasowania historii przeglądarek i cache tychże, historii otwieranych dokumentów i tym podobnych wrażliwych danych.
Dlatego trzeba owych programów używać dosyć rozważnie, by w jednej chwili nie pozbyć się tego, na czym nam zależy.
aha no w sumie tak..
wiec trzeba byc bardziej rozwaznym, ja byc moze sobie popsulam wtedy te miniaturki przez ccleaner, jesli nie on, to mozliwe ze ten Antywirus, w sumie sie bardzo zdziwilam.. nie wiedzialam o co chodzi.. ale na szczescie naprawilam.. ;)