Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] toskański poranek
markes1987
14-05-2013, 16:35
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/a/img69/1822/dsa6926.jpg)
trochę dużo tej nieostrej przestrzeni, obciąć połowę dołu.
Kolorki mi się podobają, ale ten dół - rozumiem zamysł, ale żal góry której nie widać.
szymkowsky
14-05-2013, 21:04
Na pewno u góry była elektrownia Siekierki albo kopalnia odkrywkowa w rodzaju '1 km w dół':)
Kolory trzymają toskański poziom, ale rzeczywiście tę 1/4 przynajmniej można było urżnąć;)
Niewątpliwie pierwszy plan przytłacza...
Zaś ja kadrowałbym nieco z wyższej perspektywy. Ukazana bowiem, czy to w zaprezentowanym kształcie, czy też po ujęciu dołu, bardzo "spłaszcza" zdjęcie, przez co kadr wygląda mało ciekawie...
Natomiast nie można odmówić pochwał odnośnie kolorytu pracy, jak również "klimatu" fotki...
T_P_
markes1987
14-05-2013, 22:21
góra w tamty miejscu była już średnio ciekawa.. Jeżeli utnę 1/4 pierwszego planu to domek wyląduje w mało interesującym mnie miejscu w kadrze,a takie przynajmniej mam odczucie.. FAkt-chciałęm to sfotografować z wyższej jeszcze perpsektywy,ale niestety statyw już nie sięgał powyżej tego co chciałem.. :) nie chciałem też aby od pierwszego planu do ostatniego wszystko było ostre,bo skupiłem się przynajmniej przy tym kadrze na samym domku.. :) Nie mniej jednak bardzo dziękuje za sugestie dotyczące tej pracy :) to miłe,że czasem ktoś napisze coś wiećej niż tylko "słabe" lub "super" :)
Bartekkw
15-05-2013, 11:00
Zdecydowanie ciąłbym to do panoramy z mniejszą ilością dołu. Całkiem przyjemnie
Mosquito
16-05-2013, 20:54
Uroczy kadr! Nie dbam o to czego za dużo czy za mało. Otworzyłem zdjęcie i poczułem, że to przepiękna scena. Udało Ci się zamknąć urok tego miejsca w kadrze. Piękna słoneczna scena, podoba mi się również nietypowy kadr.
Jak patrzę na to zdjecie to słyszę muzykę z Gladiatora. Uf aż mnie dreszcz przeszedł!
ŚWIETNE
Pozdrawiam
jacekz40
17-05-2013, 14:59
Całkiem fajne, fakt dołu za dużo tym bardziej, że nie łapie się w "ostrości", wystarczyłoby go tak max na 3 cm ;)