PDA

Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] Przeciwpożarowo !!!

szpak
02-04-2007, 23:47
Moja pierwsza fota na forum :)
Zapraszam do oceny !

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://szpak.5o.pl/foty/morris.jpg)

skulinski
03-04-2007, 00:26
ciekawy pomysl na niebo. in plus!

temporalis
03-04-2007, 00:30
Faktycznie niebo jakieś pożarowe ;)

Megazordon
03-04-2007, 01:07
Tak sobie to wyszło. Na krawędziach widać obróbkę, a poza tym w szybie samochodu niebo dalej jest niebieskie lub seledynowe, jak kto woli. Generalnie sztucznie wyszło.

szpak
03-04-2007, 10:13
Sztucznie, nie sztucznie - wiadomo, ze ze takich klimatow nie ma w naturze /no moze gdzies w meksyku/,
poza tym fota mila miec taki klimat !!!

jakubs
03-04-2007, 10:14
super, firma mogłaby sobie wziąć na reklamę, tylko faceta nieco rozjaśnić ;)

Jakubas
03-04-2007, 13:01
Sztucznie... wiec rozumiem, ze zdjecia All_my_life_who_I_am to juz wogole sa do totalnej bani... ;)

Jak dla mnie bardzo ciekawe zdjecie - jest pomysl, jest temat, jest udana realizacja. Fajny kadr z zachowaniem trojpodzialu, ponadto bardzo reportazowe jest to zdjecie. Udany debiut, tak trzymaj!

Megazordon
03-04-2007, 14:01
Przepraszam, ale zdjęcia All my life... są lepiej zrobione i bardziej dopracowane pod każdym względem. Tutaj owszem, pomysł jest i niebo wygląda ciekawie, ale brakuje ostatecznego szlifu i wykończenia. Poza tym to zdjęcie składa się z dwóch części i widać, że nad górą ktoś popracował, dołu nawet nie ruszając. Stąd też moja opinia o sztuczności.

szpak
03-04-2007, 21:35
No WLASNIE ! Nie chce byc samochwalny - ale dzieki JAKUBAS !, dokladnie co powiedziales dobra fota powinna miec to cos ... a ta wlasnie MA - warsztat no coz mozna by lepiej ...

A tak na marginesie powoli dochdze do wniosku ze fotografia cyfrowa nie istnieje bez PHOTOSHOPA :)

Jakubas
03-04-2007, 22:14
Bo takie mam podejscie - jak komentuje, to najpierw komentuje klimat zdjecia, pomysl, odczucia, jakie zdjecie budzi. Faktem jest, ze technicznie nie jest zjawiskowe. Jest conajmniej dobre. A jak na debiut, to nawet bardzo dobre...

Megazordon
03-04-2007, 23:57
Bo takie mam podejscie - jak komentuje, to najpierw komentuje klimat zdjecia, pomysl, odczucia, jakie zdjecie budzi. Faktem jest, ze technicznie nie jest zjawiskowe. Jest conajmniej dobre. A jak na debiut, to nawet bardzo dobre...

Ja robię zupełnie tak samo jak Ty Jakubas, ale najwyraźniej po prostu mamy odmienne zdanie na temat tego zdjęcia, bo przecież każdy widzi inaczej.

Pozdrawiam!

Radosso
04-04-2007, 00:12
Bardzo dobry repoortaż, czy nawet reklama. Jak na pierwszy rodzaj, a może i na drugi. Gość powinien podejść bliżej. Nie widze śladów psucia na krawiędziach, a kolor nieba dobrze gra z gaśnicami

Phoenix
04-04-2007, 09:15
jak na debiut calkiem wporzo, a na przyszlosc, aby fota byla idealna to bez budynkow w tle i przy szybach dopracowac, twarz rozjasnic :)