Zobacz pełną wersję : Plecak+mocowanie na stawy+wymiary
Witajcie
Szukam plecaka który by spełniał następujące warunki
- mocowanie na statyw
- miejsce na 15'' laptopa
- wymiary max. 42x32x24 (mały bagaż podręczny Wizzair) :)
Idealnie pasuje Lowepro Fastpack 250 ale... nie ma mocowania na statyw :)
Dzięki za każdą sugestie !
Pod Twoje kryteria mam i używam z powodzeniem Benro 400N, świetny plecak ala kufer, od 2 lat jest ze mną w podróżach ;-)
Jako, ze czasami latam, zadam pytanie, jak chcesz wejsc do samolotu z przypietym statywem do torby? Na 99% nie wpuszcza, gdyby statyw byl w plecaku to bylo by ok a na zewnatrz to nie przejdzie a szkoda wydac z €50 zeby nadac statyw...
No i po wlozeniu laptopa, zamocowaniu statywu z glowica plus waga wlasna plecaka zostanie Ci 4-5 kg na reszte. Uzywam Photo Trekker AW II ktory ma mocowanie na statyw i miesci sie w wymiarach, ale statyw i tak pakuje do bagazu glownego. Pakuje jeden, czasem dwa aparaty, dwa, trzy obiektywy, troche ustrojstwa jak filtry, wyzwalacz itd., i zawsze mam ponad 10kg.
Hej wszystkim
@moshica
masz na myśli Benro QUICKEN 400N ?
@Greg77
oczywiście do samolotu bez statywu w podręcznym, mam zamiar biegać ze statywem po mieście, nie samolocie
@chory
Photo Trekker AW II wygląda pięknie ale to nie moja półka, przynajmniej narazie
Dzięki wszystkim za opinie !!
Roomas mam na myśli model Beyond jak z linku : http://fotozakupy.pl/plecak/benro-beyond-b400n,14100s
Sztywna, pakowana konstrukcja, mi wchodzi body z 70-200 + 3 dodatkowe szkła + aparat hybryda i do górnej pokrywy nawet butelka 1,5 litra po skosie + dokumenty i jeszcze masz przestrzeń na lapa. Węwczas cieżar dojdzie do 10kg, ale daje rade. Statyw wędruje do bagażu głównego oczywiście. Plecak ma też pelerynę. Testowałem też Katę oraz LowePro, ale Kata droższa i mniej funkcjonalna a LowePro nie był o takim kształcie i bardziej wiotki typu plecakowego ! Na plus jest też boczne szybkie wyjmowanie aparatu przechylając plecak przez ramię, świetna rzecz ! Jakbym miał kupić to jeszcze raz ten sam !
eee... Photo Trekker AW II - zobaczyłem to...
I zobaczyłem Identyczną podróbę tego, która polskiej produkcji stoi u mnie w pokoju... I ja za to dałem 150zł, a jest identyko. Marka się nazywa arkas.
Phototrekker też fajny ale nie ma zalety bocznego szybkiego wyjmowania aparatu przez ramię, trzeba zdejmować cały plecak.
Mnie zależało tez na przestrzeni turystycznej z podziałem 1/3 i 2/3 na sprzęt. Tak więc kryteria są różne, opisuje te na których mnie zależało...