Zobacz pełną wersję : Gdzie kupić D7100 internetowo
Witajcie, proszę mnie nie zjeść zaraz.
Wiem wiem, ilu kupujących/czytających... tyle opinii.
W końcu zdecydowałem się na zakup D7100, problem polega w tym że nie mogę go kupić od tak sobie od ręki w sklepie na rogu a specjalny wypad po sprzęt do większego miasta jest jakby to powiedzieć... z deka nieopłacalny.
Może to wydać się śmiesznie ale mimo zamieszkania na zachodzie Europy (i to dosłownie..., mieszkam w Galway, Irlandia o krok od Atlantyku i 2 no może 3 kroki od USA ) tego sprzętu nie ma w sklepach, bo takich sklepów z lepszym sprzętem po prostu nie ma tutaj. Rozglądając się po miejscowym i UK necie ceny są zdecydowanie wyższe, tj. w przeliczeniu ok 800 PLN, a dla mnie to dość dużo bo mógłbym te pieniądze przeznaczyć na coś innego. Nie jestem osobą rozrzutną i dość skrupulatnie przeliczam pieniądze zanim je wydam, więc proszę bez tekstów że o tyle to nie warto kombinować.
Chociażby na cenę... postanowiłem, że sprzęt chciałbym kupić w Polsce, też po to ażeby wspomóc polską gospodarkę, kurierowi też zamierzam dać zarobić chyba że zdążę kupić sprzęt do środy/czwartku to mi go koleżanka przywiezie osobiście za free/ więc oszczędność jeszcze większa.
Tylko za bardzo nie wiem gdzie ten sprzęt mogę kupić ? szukam zaufanego sprzedawcy a nie pseudo sklepu.. Akurat jeden u którego kiedyś kupiłem D90 nie ma w ofercie jeszcze D7100 i szczerze nie wiem kiedy będzie go miał, a ja już chciałbym go sobie sprawić. Kolejną kwestią jest to że nie wszystkie sklepy ewentualnie wysyłają towar za granicę, pomimo tego że towar jest opłacony z góry, dla mnie to dziwne.
Inną sprawą jest to że ze względu na brak możliwości osobistego przetestowania aparatu chciałbym poprosić o jego sprawdzenie przed wysłaniem ażeby zabezpieczyć się przed ewentualną odsyłką sprzętu na gwarancję., co spowoduje niepotrzebne koszty, zamęt i stratę czasu.
Czy tu na forum można polecać jakieś sklepy jeżeli tak to proszę Was jakieś polecenia.
dzięki i pozdro
PS. a korzystałem już z wujka google / skąpca.pl i tym podobnych serwisów, proszę o konkretne namiary i własne doświadczenia w związku z obsługa klienta tych sklepów
Jeździ mnóstwo kurierów między Polską a Irlandią. Wyślij do rodziny w PL a oni do Ciebie dalej prześlą.
Wiem że to nie za bardzo w temacie, ale w Cork jeden ze sklepów ma mieć za €1000. Jeżeli to faktycznie tak bedzie, to moge Ci szybkie info podesłać. Zawsze to na miejscu i sklep stacjonarny.
Kolego "szadzik" przecież pisalem ze o przesyłkę się nie martwie. Pytam gdzie mogę śmiało kupować sprzęt w Internecie?
To jest jakaś masakra, nikt nie wyśle sprzętu za granicę Polski mimo że będzie opłacony z góry... no i oczywiście nie mogę liczyć na sprawdzenie sprzętu..., FotoJoker i FotoBasia odpadają a akurat w tej chwili mają dobrą ofertę.
W Krakowie na Studenckiej 6 masz sklep FOTO-PLUS
Przesyłka kurierska zagraniczna
Realizowana jest za pośrednictwem firmy ... która dostarcza przesyłki na terenie całej Europy w ciągu około siedmiu dni roboczych. Przesyłki zagraniczne wysyłamy tylko po przedpłacie na konto.
Koszt wysyłki: 150zł
nied0bry
13-05-2013, 14:08
kanias: napisałeś, że koleżanka może Ci go przywieźć... A może spróbuj w AB Foto? Mają sklepy w większych miastach, kupisz przez net, poprosisz kogoś z forum o odebranie aparatu razem z Twoją koleżanką i będziesz mieć sprawdzony aparat i przesyłkę za free?
Pozdr,
kris
To my mamy Ci sklepów szukać? Pisz do sklepów i Ci powiedzą czy wyślą, czy nie a nie d... zawracasz jakimiś pierdołami.
właśnie próbuję się skontaktować z ową koleżanką od paru godzin, na razie bezskutecznie, pewnie zmieniła kartę SIM na PL.
Dzwoniłem już do FotoJokera w Lublinie bo ona jest ze Świdnika (chyba jakieś max 2km by miała do sklepu). Sprzęt mają od ręki, 100zl więcej niż cena Internetowa, ale Pan sprzedawca był tak miły że pożal się Boże ... a myślałem że takie zachowanie to już przeszłość w Polsce, jednak się myliłem. No ale od biedy czasem i takim trzeba dać zarobić, przecież to tylko transakcja, ważne żebym to ja był zadowolony ze sprzętu potem.
Mogę kupić ewentualnie przez Internet z wysyłką na salon (dodatkowo) 30PLN), ale jak jest w salonie to mogę wziąć ich sztukę a oni się z centralą rozliczą.
Chyba jestem zmuszony na taką opcję. Łaskawy Pan powiedział że ewentualnie sprawdzi sprzęt przecież z to tylko 2 minuty, a problemy jak to powiedział rzadko się zdarzają (no ale jak sami widzicie, jednak się zdarzają)
Niestety AB Foto nie ma w Lublinie, dzięki za namiar anyway.
pozdro
Nie rozumiem po co chcesz być patriotą ze swojej kieszeni jak i tak nic z tego nie masz. wejdz najlepiej na jakieś irlandzkie ceneo, sprawdz gdzie najtaniej, zobacz czy porzadny sprawdzony sklep i kup, koszt wysyłki pewnie bedzie śmiesznie tani. Jak dla mnie za bardzo kombinujesz. A jak chcesz się bawić w patriotyzm to wracaj do PL i tu żyj i płać podatki :) Nie ma co sie bawić w sentymenty.
Kolego "Szadzik" przez takich właśnie jak Ty cały czas się jeszcze zastanawiam czy nie zmienić systemu aby już więcej nie pisać na tym forum.
Człowiek się pyta grzecznie o zakup internetowy bo wiadomo że sprzęt kosztuje i wolałbym uniknąć zakupu od jakiegoś pseudo sprzedawcy i myślałem że mi w tym pomożecie, chyba po to jest forum.
Ty pewno myślisz ze wymyśliłem sobie zabawkę i teraz pytam podajcie mi ją na tacy.
Wiedz kolego że poświęciłem już tyle czasu na szukanie sprzętu że jednym słowem już mi się powoli tego odechciewa, a Twoje słowa są niesamowicie pomocne w tej sprawie.
Po drugie pytam o zakup a nie tylko o przesyłkę, zdążyłem już zauważyć że jeszcze nie wszystkie sklepy w PL podchodzą poważnie do klienta i pomyślałem że forumowicze polecą kogoś sprawdzonego.
pozdrawiam - i miłego dnia życzę o to już w sumie popołudnie..
Nie rozumiem po co chcesz być patriotą ze swojej kieszeni jak i tak nic z tego nie masz. wejdz najlepiej na jakieś irlandzkie ceneo, sprawdz gdzie najtaniej, zobacz czy porzadny sprawdzony sklep i kup, koszt wysyłki pewnie bedzie śmiesznie tani. Jak dla mnie za bardzo kombinujesz. A jak chcesz się bawić w patriotyzm to wracaj do PL i tu żyj i płać podatki :) Nie ma co sie bawić w sentymenty.
No właśnie widzę że za bardzo duży mam ten sentyment do kraju i chyba patriotyzm trzeba będzie schować w buty....
Podatki akurat płacę też w Polsce ale wg mnie to chyba nie mają one większego związku z kupowaniem aparatu...
a aparat tutaj kosztuje 1500 Euro, musiałbym być totalnym idiotą ażeby kupić coś co jest zdecydowanie tańsze w sklepie obok, bo tak porównuje sklepy Internetowe.
Kolego "Szadzik" przez takich właśnie jak Ty cały czas się jeszcze zastanawiam czy nie zmienić systemu aby już więcej nie pisać na tym forum.
Człowiek się pyta grzecznie o zakup internetowy bo wiadomo że sprzęt kosztuje i wolałbym uniknąć zakupu od jakiegoś pseudo sprzedawcy i myślałem że mi w tym pomożecie, chyba po to jest forum.
Ty pewno myślisz ze wymyśliłem sobie zabawkę i teraz pytam podajcie mi ją na tacy.
Wiedz kolego że poświęciłem już tyle czasu na szukanie sprzętu że jednym słowem już mi się powoli tego odechciewa, a Twoje słowa są niesamowicie pomocne w tej sprawie.
Po drugie pytam o zakup a nie tylko o przesyłkę, zdążyłem już zauważyć że jeszcze nie wszystkie sklepy w PL podchodzą poważnie do klienta i pomyślałem że forumowicze polecą kogoś sprawdzonego.
pozdrawiam - i miłego dnia życzę o to już w sumie popołudnie..
Jak nie potrafisz na pierwszy, max. drugi rzut oka, czy sklep jest godzien uwagi na necie, to nie radzę kupować NIC w ten sposób.
Andrzej1974
13-05-2013, 15:38
W końcu zdecydowałem się na zakup D7100 [...]
Rozglądając się po miejscowym i UK necie ceny są zdecydowanie wyższe, tj. w przeliczeniu ok 800 PLN, a dla mnie to dość dużo [...]
postanowiłem, że sprzęt chciałbym kupić w Polsce [...]
W PL czy w innych krajach ten sprzęt jest dość drogi bo to nowość i każdy sprzedający chce jak najwięcej na nim zarobić...
W PL raczej trudno będzie Ci go kupić poniżej 4 tys. zł (samo body)...
Czy w UK D7100 kosztuje 4800 zł (w przeliczeniu na zł)?
P.S. Jest kilka firm (google Ci powie jakie), w których body D7100 możesz kupić za około 4 tys. zł. Musisz tylko popytać u nich za ile i czy w ogóle Ci go prześlą za granicę.
a aparat tutaj kosztuje 1500 Euro, musiałbym być totalnym idiotą ażeby kupić coś co jest zdecydowanie tańsze w sklepie obok, bo tak porównuje sklepy Internetowe.
Sam korpus w Dublinie najtaniej znalazłem za 1249, dzisiaj pytałem i korpus za €1000 ma być dostępny w piątek w Cork. Amazon.co.uk + przesyłka za free 1127, warto sprawdzać na http://www.camerapricebuster.com/Nikon/Nikon-Digital-SLRs/Nikon-D7100-Body, w Norwegii €902 + przelot, ale tutaj już trzeba zwrócić się o pomoc do kolegi z forum. W Polsce, z tego co widzę na ceneo i skąpcu, najtaniej 4180 ~ €1004.
Zestaw
Irlandia €1385
Amazon €1300
Portal aukcyjny Adverts.ie , było body tygodniowe za 1100, oraz zestaw wygrany w konkursie za 950, ale tu już trzeba na bieżąco śledzić.
Nie takie tu ceny straszne jak je malują :)
Jeśli chciałbyś kupić w PL to mogę Ci polecić dobry i sprawdzony sklep internetowy, kilka rzeczy tam kupowałem, obecnie w tym sklepie samo body kosztuje 4299 zł.
Jeśli jesteś zainteresowany napisz na PW, nie chcę zostać posądzony o reklamę.
Sam korpus w Dublinie najtaniej znalazłem za 1249, dzisiaj pytałem i korpus za €1000 ma być dostępny w piątek w Cork. Amazon.co.uk + przesyłka za free 1127, warto sprawdzać na http://www.camerapricebuster.com/Nikon/Nikon-Digital-SLRs/Nikon-D7100-Body, w Norwegii €902 + przelot, ale tutaj już trzeba zwrócić się o pomoc do kolegi z forum. W Polsce, z tego co widzę na ceneo i skąpcu, najtaniej 4180 ~ €1004.
Zestaw
Irlandia €1385
Amazon €1300
Portal aukcyjny Adverts.ie , było body tygodniowe za 1100, oraz zestaw wygrany w konkursie za 950, ale tu już trzeba na bieżąco śledzić.
Nie takie tu ceny straszne jak je malują :)
Sam widzisz jakie są ceny tutaj, samo body 1249 Euro = 5200 PLN a body + kit 18-105 1385 E = prawie 5800PLN czyli tak jak wspomniałem 800-900 zl taniej mam w PL. Jezeli dojdzie przesylka ok 150PLN to i tak zdecydowanie taniej. Adverts.ie odpada chyba ze ktos bylby z okolic. Ja poszukuję body z kitem bo wiem że 18-105 bedzie uniwersalnym obiektywem, chodź myślałem o zakupie body + 85mm f/1,8 G.
pozdro za info
Wysyłka kurierem do Irlandii kosztuje trochę ponad 80 zł brutto. W tym jest ubezpieczenie na kwotę 4800 zł. Nie trzeba podpisywać żądnych umów, tylko poprostu wysłać przez brokera. Wysyłam w ten sposób rzeczy z firmy na cały świat i wszystko normalnie dochodzi. Co tydzień wysyłam coś do Włoch kurierem, Belgii czy Holandii oraz UK. Jeszcze żądnego problemu nie było więc warto poprosić sklep, aby nawet na Twoją odpowiedzialność wysłał to w ten sposób. Ty im tylko przesyłasz listy przewozowe kuriera w pdf do druku, oni je drukują a kurier przyjeżdża i robi już resztę.
Kolego Jacol, dzieki za info tylko mimo moich zapytan o to samo o czym ty piszesz niektore sklepy wogole nie chcialy rozmawiac o sprawie. Dziwne.... mówisz że opłacasz wszystko z góry a i tak jest problem z wysyłką.
Teraz to już nie ważne, zakupy zrobione a sprzęt mi przywiezie koleżanka, powinienem go mieć w niedzielę.
pozdro
kanias
temat można zamknąć.
Gratuluję zakupu, kiedyś też chciałbym zrobić taki uprade. Jeżeli można, poproszę na priv namiar na sklep gdzie dokonałeś zakupu. Pozdrawiam
satanica
18-05-2013, 13:00
pamietaj ze gwarancja nie bedzie realizowana w Irlandii