Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Rzepak i burza
Witajcie,
Dawno tutaj nie pokazywałem swoich zdjęć, więc po tej długiej przerwie podzielę się dzisiejszym "dziełem" :)
Bacznie śledząc prognozę pogody, byłem nastawiony właśnie na takie warunki pogodowe, miejsce natomiast idealne nie jest, ale lepszego nie znalazłem.
Efekt jest następujący:
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.cyfrowefoto.net/foto.php?id=1078)
Co o tym sądzicie?
Z góry przepraszam za mało subtelny podpis pod zdjęciem, ale foto zaimportowane bezpośrednio z mojej stronki...
Pozdrowienia
Grześ
Całkiem nieźle. Można się przyczepić do szczytu chmury i atakującego z zań słońca ale i tak jest ciekawie.
josephebeloki
08-05-2013, 22:01
Jak dla mnie miodzio, tylko troszkę drzewa dziwnie nachylone te po lewej stronie, znaczy lecą . A tak to super. Podoba się bardzo.
Na tapetkę bym chciał :)
Dobrze wyszło, ładne niebo, kolorki... tylko nie wiem dlaczego drzewa tak pochylone:?:
Całkiem nieźle. Można się przyczepić do szczytu chmury i atakującego z zań słońca ale i tak jest ciekawie.
A ja właśnie na to słońce polowałem... :D Mam jeszcze drugie zdjęcie, na którym jest już nieco bardziej schowane za chmurą, ale wtedy już nie było światła na pierwszym planie, więc zdecydowanie gorzej to wygląda.
Jak dla mnie miodzio, tylko troszkę drzewa dziwnie nachylone te po lewej stronie, znaczy lecą .
Te drzewa, to niestety, albo i stety zasługa szerokokątnego obiektywu i, bądź co bądź, fatalnej perspektywy, ale w tym przypadku nie dało się inaczej :)
Dzięki za opinie!
Bartekkw
09-05-2013, 10:42
... ale w tym przypadku nie dało się inaczej :)
Dało się wyprostować w post procesie ;)
login_87
09-05-2013, 11:54
Zdjecie bardzo fajne tylko wlaśnie szkoda tych drzew.... dobrze by bylo je troche podprostowac...
Dało się wyprostować w post procesie ;)
A, w to nie wątpię, jednak w fotografii, nazwijmy to hobbystycznej, unikam tego typu zabiegów jak ognia :)
żółto-czarny
09-05-2013, 13:52
Drzewa wichura powyginała ;) Całe niebo z tym błyskiem pobudza wyobraźnię.
Drzewa wichura powyginała ;)
O, dobre wytłumaczenie :D Muszę je wykorzystać następnym razem ;)
Ta chmura to jak z "Dnia Niepodległości" ;)
Andrzej1974
10-05-2013, 20:45
Mi zawsze podobały się pola rzepaku. Nie inaczej jest na Twoim zdjęciu:-)
Ta chmura to jak z "Dnia Niepodległości" ;)
Mi też trochę ona przypomina "kosmitów" ;-)