Zobacz pełną wersję : Kradzież zdjęcia przez społeczność na facebook
akivashi
08-05-2013, 10:47
Witajcie.
Mam problem. Z konta mojej córki skopiowano sobie zdjęcie, gdzie ona jest na nim, autorem zdjęcia jestem ja.
Zdjęcie w dość obraźliwy sposób podpisano i oczywiście wykorzystano bez zgody mojej córki, a tym bardziej mojej.
Delikwent na prośby usunięcia zdjęcia nie reaguje. Print screeny zrobiłam.
Jak z nim walczyć?
Aktualnie próbuję znaleźć kontakt do administracji facebook.
Jeśli chcesz tylko usunąć zdjęcie, to wystarczy zgłosić naruszenie do facebooka (rozumiem, że to tam je zamieszczono).
Jeśli chcesz uzyskac odszkodowanie, to adwokat lub radca prawny (chyba, że ten ktoś jednak odpisze).
Jeśli chcesz ukarania sprawcy, to prokuratura.
akivashi
08-05-2013, 11:02
Zgłosiłam do facebooka, córka zgłosiła ze swojej strony. Zobaczymy jak to działa...
Ma ktoś takowe doświadczenia?
darkmajin
08-05-2013, 11:11
ja mam, dla jaj z kumplami od czasu do czasu sobie zrobimy mały żarcik, nikt nigdy się do mnie nie zgłosił ( jako zgłaszający i poszkodowany ) zdjęcia dalej są żadnych konsekwencji.. także polecam osobiście mailować na support, a nie zgłaszać przez FB.
akivashi
08-05-2013, 11:15
Jakaś konkretna wskazówka jak zaatakować ten support? Gdzie tego szukać (tego supportu)?
Fb nic sobie z tego nie zrobi.
darkmajin
08-05-2013, 11:42
Jakaś konkretna wskazówka jak zaatakować ten support? Gdzie tego szukać (tego supportu)?
[email protected] kiedyś było
https://www.facebook.com/help/contact/274459462613911 ( z zaznaczeniem że nie masz konta na FB )
telefonicznie - niestety nie znam tel.
żadnej gwarancji nie daje..
Jeśli chcesz tylko usunąć zdjęcie, to wystarczy zgłosić naruszenie do facebooka (rozumiem, że to tam je zamieszczono).
marzyciel ... usuwaja jedynie gole cycki bo to obraza moralnosc i inne takie odczucia. cala reszte maja w bardzo glebokim powazaniu
jedyne rozwiazanie - setka osob piszaca pod zdjeciem ze gosc jest zlodziejem .. sam usunie
skarcity
08-05-2013, 12:51
Możesz zagrać w nutkę mniejszości seksualnych, faszyzmu, pedofilii itp - usuną natychmiast (administracja FB). Pozostaje pytanie czy możesz i chcesz tak zrobić.
Na przyszłość pozostaje pytanie, po co umieszczać swoje zdjęcia w sieci? Ale to już temat na dłuższą dyskusję przy kieliszku :smile:
pozdrawiam
ja mam - wyłapałem taki temnat ostatnio - napisałem do człowieka i zażądałem usunięcia zdjęć i wpłaty darowizny na konto schroniska dla zwierząt. Zdjecia usunięta, wpłata zrealizowana :)
foto4deg
08-05-2013, 19:38
A czy owy dowcipniś nie ma na fb jakiegoś zdjęcia? Jak twoje prośby nie poskutkują, to można go zwalczać jego bronią.
sokolnik
08-05-2013, 20:54
ja mam - wyłapałem taki temnat ostatnio - napisałem do człowieka i zażądałem usunięcia zdjęć i wpłaty darowizny na konto schroniska dla zwierząt. Zdjecia usunięta, wpłata zrealizowana :)
napisz jak go "przekonałeś" ? :)