Zobacz pełną wersję : makaronowy minimal
czyli fiocchettti z gorgonzola na truflowym kremie balsamicznym. smacznego.
http://photoheaven.net/forum/n/sb_PFA_9238zp.jpg
źródło (http://photoheaven.net/forum/n/sb_PFA_9238zp.jpg)
militarius
07-05-2013, 20:37
ja tam się nie znam, ale jakoś drażni mocno jasna górna część zdjęcia
devilcape
07-05-2013, 21:00
Bardzo ciekawy minimal. Pomysł, kompozycja i wykonanie. Kupuje to coś;)
drażni mocno jasna górna część zdjęcia
??? nie rozumiem? :/
Wyszło smacznie. Tylko porcja cosik maława ;)
octavarium
10-05-2013, 10:38
pysznie :)
Wspaniały minimal z pełną treścią.
Czytam tytuł i myślę - tak zrobił jednego „makarona”? Ciekawe jak? Patrzę… zrobił.
Tak góra trochę drażni choć na to wpływu mieć nie można struktura i kolor materiału przy połączaniu z białym tłem na wiele nie pozwala.
Dla wyjaśnienia zdjęcia wydaje się się strasznie miękkie z góry tak jak by się rozpływało przez brak kontrastujących krawędzi.
Tak góra trochę drażni choć na to wpływu mieć nie można struktura i kolor materiału przy połączaniu z białym tłem na wiele nie pozwala.
oczywisice ze mozna miec na to wplyw. zapewniam cie ze zadna kropka na tym zdjeciu nie jest tam przypadkowo.
praca nad taka fota trwa kilkadziesiat minut do kilku godzin. nikt sobei nie pozwala na przypadek.
Dla wyjaśnienia zdjęcia wydaje się się strasznie miękkie z góry tak jak by się rozpływało przez brak kontrastujących krawędzi.
zawsze mnie rozwala tak dokladna pikselowa diagnostyka zdjecia ktore ma 800pikseli na ekranie bez gwarancji ze oceniajacy oglada to na odpowiednio skalibrowanym sprzecie :)
za starych dobrych czasow chcialo mi sie udowadniac ze nie jestem wielbladem i wrzucalem powiekszenia 1:1 tlumaczac gdzie co jest i dlaczego tak. teraz mi sie juz nie chce. wole sie pousmiechac i poswiecic czas na robienie kolejnych zdjec. pozdrawiam i dobrego swiatla zycze
octavarium
13-05-2013, 21:53
sailor, tak już technicznie i z ciekawości: czy odbicie w dole kadru i z lewej strony, to jakiś soft od góry? czy akryl się tu akurat kończył?
Mnie nie przeszkadza, a nawet wygląda interesująco.
sailor, tak już technicznie i z ciekawości: czy odbicie w dole kadru i z lewej strony, to jakiś soft od góry? czy akryl się tu akurat kończył?
Mnie nie przeszkadza, a nawet wygląda interesująco.
nie uzywam akrylu. to o co pytasz to krawedzie porcelanowego talerzyka :)
oczywisice ze mozna miec na to wplyw. zapewniam cie ze zadna kropka na tym zdjeciu nie jest tam przypadkowo.
praca nad taka fota trwa kilkadziesiat minut do kilku godzin. nikt sobei nie pozwala na przypadek.
zawsze mnie rozwala tak dokladna pikselowa diagnostyka zdjecia ktore ma 800pikseli na ekranie bez gwarancji ze oceniajacy oglada to na odpowiednio skalibrowanym sprzecie :)
za starych dobrych czasow chcialo mi sie udowadniac ze nie jestem wielbladem i wrzucalem powiekszenia 1:1 tlumaczac gdzie co jest i dlaczego tak. teraz mi sie juz nie chce. wole sie pousmiechac i poswiecic czas na robienie kolejnych zdjec. pozdrawiam i dobrego swiatla zycze
Nie napisałem że nie pozwala tylko że na zawile nie pozwala a to sporo różnica.
Tak jak i wcześniej nie wiem czy zauważyłeś ale napisałem wyraźnie "wydaje się".
Czytamy ze zrozumieniem :)
octavarium
14-05-2013, 17:14
nie uzywam akrylu. to o co pytasz to krawedzie porcelanowego talerzyka :)
aaaaaaa dzięki :)