Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Kannur na południu Indii
Mosquito
06-05-2013, 22:31
Witajcie!
Dawno nie pokazywałem zdjęć na forum. Choć fotograficznie nie leniuchowałem. Mała pocztóweczka z rajskiego zakątka świata.
Jest to delikatna słit focia, mam nadzieję że Wam tu w dziale nie zaniżę poziomu ;)
Oczywiście zapraszam do komentowania, jestem gruboskórnym stworzeniem.
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img15.imageshack.us/img15/5842/dsc3780editedit.jpg)
Wszystkiego tu pełno i w mało interesujący sposób postanowiłeś skadrować tę scenę. Właściwie to nie ma tu mocnego punktu. Wzrok biega od najwyżej palmy po łódkę na skraju lasu z lewej strony kończąc. Do tego przejarane kamienie i piach jeszcze bardziej obniżają techniczne walory zdjęcia.
Miejsce piękne ale...., jak wyżej.
maniak666
06-05-2013, 22:56
A palmy w rzeczywistosci jeszcze bardziej w lewo się chylą.
Spójrz na ledwie widoczny horyzont, ewidentnie w prawo się wali...
O reszcie K. Lomax już powiedział.
Mosquito
06-05-2013, 23:15
Dzięki za fachowe uwagi! Forum trzyma poziom i lekko tu nie ma!! I tak ma być. :)
Ale Panowie, powiedzcie czy patrząc na tą scenę macie ochotę się tam znaleźć? Czy macie ochotę zamoczyć stopy w morskiej wodzie, poczuć wiatr we włosach, poczuć ciepłe słońce na skórze?
O waszych uczuciach chciałbym również usłyszeć, o takim wymiarze odbioru fotografii.
Oba aspekty są ważne dla mnie ważne.
W pierwszym poście napisałem, że miejsce jest piękne i więcej metafizyki już nie trzeba.
Mosquito
06-05-2013, 23:40
W pierwszym poście napisałem, że miejsce jest piękne i więcej metafizyki już nie trzeba.
Z metafizyką jak z metanolem, ostrożnie, ostrożnie ;)
Dziękuję Ci jeszcze raz za to że znalazłeś chwilkę aby skomentować moje zdjęcie.
(...) powiedzcie czy patrząc na tą scenę macie ochotę się tam znaleźć? Czy macie ochotę zamoczyć stopy w morskiej wodzie, poczuć wiatr we włosach, poczuć ciepłe słońce na skórze?
(...)
Od samego patrzenia robi się gorąco, "ukropnie" :) gorąco. Może jakby zdjęcie było inną porą dnia robione...
O walorach kadru (palma i krzywy horyzont) już była mowa.
Mosquito
07-05-2013, 21:30
Od samego patrzenia robi się gorąco, "ukropnie" :) gorąco. Może jakby zdjęcie było inną porą dnia robione...
O walorach kadru (palma i krzywy horyzont) już była mowa.
Macieju, nie mam nic na swojej usprawiedliwienie. Pojechałem tam aby fotografować krajobrazy przy pięknym świetle... miesiąc się włóczyłem i czuję, że fotograficznie dałem ciała. Raptem kilka wschodów.. i raczej w słabych miejscach.
Teraz gdy o tym myślę, to mnie aż skręca ze złości. Ale to również lekcja na przyszłość.
Jest pretekst by pojechać jeszcze raz :)
Mosquito
09-05-2013, 20:11
Jest pretekst by pojechać jeszcze raz :)
To pretekst jedynie do tego by więcej pracować. Nie sprzęt, nie podróże w bajeczne miejsca a poświęcenie i wytrwałość dają rezultaty.
Zresztą Ty jesteś tego wspaniałym przykładem. Ile już lat poświęcasz się fotografowaniu naszego Bałtyku? Na pozór dobrze poznanemu tematowi.. a na Twoich zdjęciach porywającego i niecodziennego morza.
BTW polubiłem Twój stronę facebookową jestem okrągłą 901 osobą! :) Gratulacje! :)
pszemson
09-05-2013, 22:00
A mi tam to zdjęcie bardzo się podoba. No ale ja się nie znam. :-) Chociaż możliwe że bardziej oceniam miejsce. Ale tak czy siak dla mnie super.