Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Wieczorny spacer + tutorial
Jedno z moich ostatnich zdjęć w górach Troodos, a dokładniej w wiosce Fikardou.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2013/05/20130420_fikardou_03_sharpen1000px-2.jpg
źródło (http://tomasz.cc/photos/fikardou/2013-04-20_fikardou_03_sharpen1000px.jpg)
Dla zainteresowanych wideo z tutorialem jak powstawało to zdjęcie z opisami i wyjaśnieniami tutaj (wersja ang):
http://vimeo.com/65361016
maniak666
05-05-2013, 00:05
Fot znam, podobuje się. Szacun za tutka,że się chcialo, że się dzielisz etc. I jedno małe pytanie. Co tam w tle tak pogrywa:?:
Dzięki, a w tle Cloudkicker (link na końcu filmiku).
Ładnie, starannie, klimatycznie - jak zawsze. Za tutka również dziękuję. Coś mi się przypomniało. Mianowicie pamiętam, że gdy kupiłem pierwszą lustrzankę oczekiwałem takich rezultatów jak powyżej. Porobiłem trochę zdjęć i stwierdziłem, że z aparatem jest coś nie tak. Ostrości brak, kolory jakieś nie takie i całej tej magii nie ma. Dokupiłem porządny obiektyw i dalej to samo. Teraz się z tego śmieję, ale to zdjęcie nie jeden zobaczy i pomyśli to co ja wtedy "dobry, drogi sprzęt sam zdjęcia będzie robił". :D
maniak666
05-05-2013, 10:51
Dzięki, a w tle Cloudkicker (link na końcu filmiku).
Posta pisałem w okolicach trzeciej minuty tutka, potem zobaczyłem linka:)
Sebastianito
05-05-2013, 11:04
Tomaszu, wielkie brawa za tutorial! Takich ludzi nam trzeba :) Zdjecie swietne, ale mam jedna małą, małą uwagę... zwracaj wiecej uwagi na klonowanie i wycinanie czegos ze zdjecia. Troche to widac... Nie zwrocił bym na to uwagi gdyby nie tutorial. Generalnie bardzo pozytywna fota z bardzo fajna iloscia swiatla! Wielkie brawo jescze raz.
Dzięki! Zgadza się, mogłem bardziej powalczyć z detalami, ale chciałem się zmieścić poniżej 30 minut :) I nie chciałem za długo przynudzac nad jednym detalem. Ale dobra uwaga na przyszłość.
Nikonozaur
05-05-2013, 13:28
Tutek i fota bardzo porządne, zawsze coś nowego można łyknąć w tym temacie, dzięki serdeczne Tomku.
jarekf34
05-05-2013, 13:32
Tutek i fota bardzo porządne, zawsze coś nowego można łyknąć w tym temacie
Pełna zgoda i oczywiscie również więlkie dzięki za tutka :)
markes1987
06-05-2013, 00:04
Przykład tego,że czasem warto posiedzieć nad danym zdjęciem nieco dłużej :) serdeczne podziękowania za podzielenie się swoją wiedzą Tomku :)
Adam Majchrzak
06-05-2013, 16:57
8:08 - 8:12 Dlaczego? :twisted:
Nie podoba mi się też te rozjaśnienie nad wzgórzem po lewej.
Poza tym jest okey, niebo bardzo ładne! ;)
Fajnie, że masz chęci do tworzenia i dzielenia się.
Muza świetna ;)
Pozdrawiam! =]
Dzięki za odwiedziny i komentarze wszystkim. Fajnie, że komuś się chciało to oglądać :)
8:08 - 8:12 Dlaczego? :twisted:
Tak jak pisałem, za bardzo wystawały i odwracały uwagę :)
Nie podoba mi się też te rozjaśnienie nad wzgórzem po lewej.
Poza tym jest okey, niebo bardzo ładne! ;)
Fajnie, że masz chęci do tworzenia i dzielenia się.
Dzięki, rozjaśnienie po lewej od padającego światła, mz pasuje do reszty.
Dzięki za dobre słowa :)
Muza świetna ;)
Do tego cała dyskografia darmowa :)