Zobacz pełną wersję : [ Portret ] :)
Pod ocenę.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/a/img580/7686/dsc0661vib.jpg)
Pstryk z 50 stąd to przerysowanie (zamierzone)
O tym co zamierzone nie będę pisał ale gdzie jest ostrość?
TheKilla
04-05-2013, 10:08
ZooM, już pominę czy przerysowania widać czy nie... ale dlaczego z zamierzeniem chcesz zniekształcać ładne dziecko? Czy raczej słowo "zamierzenie" jest tu synonimem do "zdaję sobie sprawę"? :)
Ze zdjęciami dzieci trzeba szczególnie ostrożnie, bo często robiący zdjęcie jest nad zwyczaj nieobiektywny. Fotka raczej albumowa mz...
ZooM, już pominę czy przerysowania widać czy nie... ale dlaczego z zamierzeniem chcesz zniekształcać ładne dziecko? Czy raczej słowo "zamierzenie" jest tu synonimem do "zdaję sobie sprawę"? :)
Ze zdjęciami dzieci trzeba szczególnie ostrożnie, bo często robiący zdjęcie jest nad zwyczaj nieobiektywny. Fotka raczej albumowa mz...
Masz całkowita rację i odnosząc się do drugiej części twojej oceny nie jestem wstanie w tym konkretnym przypadku stwierdzić czy jest to portret czy pstryk albumowy, stąd zdjęcie pojawiło się na forum.
W moim przekonaniu ostrość jest tam gdzie powinna i to wybitna, f 2.2
A wspomniane przerysowanie którego mam świadomość wykorzystałem aby uwydatnić ekspresję której jak podejrzewam po komentarzu TheKilla nie udało się oddać właściwie ?
pastwisko
05-05-2013, 17:53
ale gdzie jest ostrość?
Chyba za duzo testów na optycznych...
ok spokojnie. Ja też kiedyś z rozpędu umieściłem taki koment mając przeskalowane okno przeglądarki. A teraz poważnie zależy mi na ocenie osób z troszkę lepszymi monitorami niż mój kolorystyki a dochodzę do wniosku że wpada w morelę kolor skóry ale nie jestem w stanie ocenić czy tak jest i czy ta kolorystyka jest mila w odbiorze. Chciałbym troszeczkę poważnie podejść do tematu portretu ale potrzebuje rad co poprawić. Sprzęt nie jest barierą tym bardziej że mam świetne 85 czy 135 ale staram się eksperymentować. Czekam na rady.
Co do kolorystyki to u mnie na iMac 27" jest o.k. Ani za ciepło ani za zimno.