Zobacz pełną wersję : Wymiana softa - czy takie cos istnieje? _D70s_
Mam Nikona D70s z angielskim menu. Podczas dyskusji na forum o robieniu nim czarno- bialych zdjec okazało sie, ze jest to starsza wersja i ze dobrze byloby zaktualizowac softa. Przynajmniej tyle wywniskowalem poniewaz odpowiedzi bylo wiele a zadna konkretna. Chcialbym otrzymac jakąs konkretną pomoc w tym temacie, jasli to mozliwe. Bo okazalo, ze zadaje 'lamerskie' pytania, a tak na prawde nikt nie zna dobrej odpowiedzi. REASUMUJĄC: czy są szanse na to by D70s robić czarno- biale zdjecia i czy jest to kwestia wymiany softa na jakis nowszy i ewentualnie gdzie mozna to zrobic. Niestety nie urodziłem sie profesjonalista i wszystko musi przychodzic mi z czasem. Prosze o pomoc.
..moje sprostowanie.. http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?p=261325#post261325
Zmiana softu nie da Ci możliwości bezpośredniego robienia cz-b zdjęć, może tylko usprawnić AF lub zmienić wygląd menu D70. możesz to zrobić sam lub w serwisie, gdzieś na forum są instrukcje jak to zrobić (szukaj)
Ok. Uznajemy ten temat za zamkniety. Wszystko jasne. Pozdrawiam.
BugsBunny
02-04-2007, 09:44
do D70s nie ma nowszego softu
upgrade jest do D70, to jest inny model i inny soft
Napisałeś tego posta DRUGIEGO.IV... to już przegięcie :> Nawet jak body ma możliwość robienia fotek cz-b NIE rób tego... lepiej zrobisz to w PS i masz jeszcze opcję kolorową. Jak zrobisz cz-b to z kolorków jedynie monidło pozostaje ;) pzdr
A przydałby się np. mozliwość ustawienia samowyzwalacza, wtedy nie musiałbym za każdym razem wciskac guzik i przekręcac trzy razy pokrętłem. Ta jedna rzecz mnie denerwuje, często o tym zapominam.
to kup pilota, bardzo przydatna rzecz