Zobacz pełną wersję : Capture NX2 2.4.1 - not implemented
miechu1975
30-04-2013, 21:10
Mam taki oto problem:
W CNX2 po aktualizacji do wersji 2.4.1 (windows 7 32bit) pojawił się komunikat "not implemented" i funkcje są nieaktywne. Dotyczy to odszumiania, wyostrzania i filtrów.
Odinstalowywanie, przeinstalowywanie i usuwanie wpisów rejestru, jak poradziło wsparcie nikona nic nie dało.
Ma Ktoś jakiś pomysł?
Z góry dziękuję
miechu1975
01-05-2013, 20:29
Prawie 100 odsłon i nic?
Tylko ja mam takiego pecha?
Może wysypuje się przez jakiś program? Tylko jaki?
No, wróżbitą raczej nikt tu nie jest, więc jeśli chcesz jakichś sugestii, to będzie potrzeba więcej danych:
- które zainstalowane programy podejrzewasz o konflikt
- jaki to sprzęt (kiedyś CNX potrafił okrutnie grymasić na niektórych konfiguracjach).
Sorry za może zbyt bezpośrednie pytanie, ale dlaczego w7/32, a nie w7/64, podejrzewam, że byłoby prościej?
Support nikusia miał trochę racji, bo to w sumie jest jedyny sposób, by pozbyć się tego mola.
Różnie ludziska działają, dla przykładu Niemcy odinstalowują CNX-a i dopiero wtedy czyszczą regsweeperem od Nikona (byle jego druga odsłoną).
Trzeba też koniecznie pamiętać o poczyszczeniu pozostałości softu w folderze użytkownika.
Z kolei Włosi, dodatkowo czyszczą jeszcze rejestr np. ccleaner-em.
Warto spróbować.
miechu1975
02-05-2013, 11:14
Dzięki za odzew
Nie o wróżbiarstwo mi chodziła - tylko liczyłem, ktoś się z tym spotkał.
A co do W7 32 - hmmm ... nie wiem czemu - no mam 32 :-)
Te różne kombinacje z czyszczeniem i instalowaniem już przerabiałem.
Szukam dalej.
Pozdrawiam
Załóż na próbę osobnego użytkownika, daj mu też prawa administratora i zainstaluj z niego CNX2 i odpal na tym userze.
miechu1975
03-05-2013, 12:24
Odinstalowałem CNX2, wyczyściłem rejestry.
Odinstalowałem w ogóle frameworki i pozwoliłem cnx-owi przy instalacji poszukać tego właściwego.
Problem rozwiązany.
Pozdrawiam