Zobacz pełną wersję : SB-700 i wspomaganie autofokusa
Siemano, Nikoniarze ;-)
Wiecie, w jaki sposób można ustawić aparat i lampę, żeby lampa działała jedynie jako wspomaganie AF, ale nie błyskała?
Lampa, jak w tytule, SB-700.
Body D7000.
Szukałem, ale znalazłem info tylko dla SB900 ;-)
Siemano, Nikoniarze ;-)
Wiecie, w jaki sposób można ustawić aparat i lampę, żeby lampa działała jedynie jako wspomaganie AF, ale nie błyskała?
Body D7000.
Na stałe nie można - taka funkcja musi być w lampie.
Możesz jedynie wyłączyć błysk lampy przez naciśnięcie guzika w body - patrz menu z ustawieniami guzików.
Dzięki :(
Sprawdziłem. To, co napisałeś to niestety prawda - da się wyłączyć błysk jedynie na czas trzymania przycisku. Shit happens - nie pomyślałem o tym, że może nie być opcji korzystania z lampy jedynie jako wspomagacz AF... A zależało mi na tym, bo na koncertach za ciemno dla AF, ale za błyskanie można wylecieć (a nawet jak się nie wyleci, to przecież grzech błyskać na koncertach ;-))
Siemano, Nikoniarze ;-)
Body D7000.
Jak to ustawić w SB910??
Z tego, co pamiętam: MENU -> AF -> Tylko AF (ustawienia w lampie, oczywiście)
Tomasz_FK
30-04-2013, 17:23
Ustawiasz lampę w tryb Master i ustawiasz brak błysku dla niej jako sterownika i dla grup A i B.
Z tego, co pamiętam: MENU -> AF -> Tylko AF (ustawienia w lampie, oczywiście)
Dzięki działa i to nawet bardzo dobrze
Tomasz_FK, dzięki, to działa! :D Jesteś Wielki ;-)