PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Ela

.:Gerard:.
29-04-2013, 03:37
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img833.imageshack.us/img833/9251/ela760.jpg)

Andrzej1974
29-04-2013, 09:15
O ile górna część zdjęcia robi pozytywne wrażenie to dolna już mniej... ;-)

1. Twarz modelki... śliczna (włosy, duże oczy... bardzo mi się podobają).
2. Dłonie modelki... hmm... za duże (mam wrażenie jakby były męskie).

Poza tym za dużo jak dla mnie białego materiału lewym dolnym rogu zdjęcia... ;-)

RobertMiernik
29-04-2013, 09:24
Noo, tutaj widać tą obróbkę, o której pisałeś (tylko o łapkach zapomniałeś ;P).

No możliwe też, że to wina Elki, że tak fajnie wyszła ;)

ładnie.

Panerai
29-04-2013, 10:26
Ładna dziewczyna ... tak mnie naszło zapytanie: facetów ktoś tutaj z forum fotografuje czy tylko tysiące mniej lub bardziej atrakcyjnych niuniek ?

Info dla żartownisiów: jestem hetero :)

grzegorzant
29-04-2013, 10:32
Ładna dziewczyna ... tak mnie naszło zapytanie: facetów ktoś tutaj z forum fotografuje czy tylko tysiące mniej lub bardziej atrakcyjnych niuniek ?

Info dla żartownisiów: jestem hetero :)

Paradoksalnie z chłopami jest dużo trudniej się dogadać niż z dziewczynami. Zaraz jakoś dziwnie na ciebie patrzą :)

grzegorzant
29-04-2013, 10:34
Bardzo nie pasuje mi różnica w kolorze skóry między dłonią, a ramieniem.
Poza tym jeśli już robiłeś "macke'up" twarzy, to jest on za mocny :)
Zobacz policzki i dłonie. Ja wiem, że to często tak bywa : dłonie spracowane, przebarwione itd - ale trzeba to jakoś równoważyć w PP

TOP67
29-04-2013, 10:39
He, he. Od razu widać, że Ela sama umie wynienić koło w Astrze :)

RobertMiernik
29-04-2013, 10:59

Ale tylko pod warunkiem, że felga jest różowa - jeśli nie - sam sobie zmieniaj ;>

29-04-2013, 12:26
Dzięki Panowie

Jeżeli chodzi o różnice kolorów pomiędzy barkiem a rękoma, dłońmi to tak było na oryginale i nic tam nie dotknąłem.
zobaczcie o której wystawiałem już mi się spać chciało i tak spałem tylko godzinę :-) głupie tłumaczenie ;-) spróbuje to skorygować,
..... jak tak można do polowy zdjęcie obrobić, wstyd mi :D
ale do komentowania zapraszam.

PS. Do kolegi Panerai, ja tego nie robię bo moi kumple maja większy obwód w pasie niż w klacie i gdzie ja to potem wystawie ? :) ale na Forum widziałem już parę razy męskie portrety a nawet akty Profesjonalnie pstryknięte.

29-04-2013, 16:08
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img198.imageshack.us/img198/8922/ela800.jpg)

chyba trochę lepiej ?

bryk77
29-04-2013, 16:22

hehe :-D

Ale tak na poważnie, jak już się naśmiewacie z dłoni to powiem tyle, śliczne dziewczę, a spracowane dłonie tylko dobrze o niej świadczą.
Mnie się portrecik podoba, ale tą skórę jeszcze bym wygładził. Hm.. A może tylko przez powyższe komentarze to mi przeszkadza?

29-04-2013, 16:25
hehe :-D

Ale tak na poważnie, jak już się naśmiewacie z dłoni to powiem tyle, śliczne dziewczę, a spracowane dłonie tylko dobrze o niej świadczą.
Mnie się portrecik podoba, ale tą skórę jeszcze bym wygładził. Hm.. A może tylko przez powyższe komentarze to mi przeszkadza?

Dziekuje ;)

Sławol
29-04-2013, 16:28
Dla mnie osobiście gorzej. Pierwsze zdjęcie wyglądało bardziej naturalnie, kolory były prawdziwe, modelka miała bardzo urocze i delikatne rumieńce na policzkach (nawet jeśli to make up, to i tak super wykonany, bez przesadyzmu) i z delikatnym zaróżowieniem skóry dłoni wyglądała po prostu prawdziwie. Do tego teraz ta dłoń wygląda bardzo żółto i jak od figury woskowej albo manekina wystawowego (bez obrazy dla Pani na zdjęciu oczywiście :)). Plecy mają światło naturalne, biała bluzka też, a ręka już jest matowa i bez blasku. Uważam, że przy takiej obróbce, to trzeba by już całe zdjęcie dopasować... Nic bym nie wygładzał, bo to normalne, że człowiek ma żyły, kości i to widać.

Nie lubię psucia naturalnej urody na zdjęciach, jedynie delikatny retusz, w granicach naturalności. Pomijam oczywiście jakieś zlecenie branżowe, gdzie twarze (a nawet całe ciała) są już całkowicie malowane w programie graficznym i trafiają na okładki czasopism albo plakaty.

Odnośnie samego kadru: podoba mi się cały. Tak po prostu. Bardzo "niewinnie" to wygląda :) Ręce nie są dla mnie jakimś wielkim błędem, ale można spróbować innej pozycji: ustawić modelkę tak, by podpierała się wyprostowanymi rękami - żeby były spuszczone w dół, tak jakby się nachylała nad kimś/czymś.

Mi tam się podobało od razu pierwsze ujęcie. Dla mnie było normalne, naturalne i osobiste. Przy poprawce jestem na "nie":)

29-04-2013, 19:12
Mi tam się podobało od razu pierwsze ujęcie. Dla mnie było normalne, naturalne i osobiste.

wyciągnięte z cytatu ale dla mnie najważniejsze :grin: Dziękuje