Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Gosia - pierwszy foto w nowym studio
Dziś rozpocząłem pracę w nowym studio, nowe lampy, inne niż moje, ciężko się przestawić, ale myślę, że jakoś z czasem się przestawię ;)
Pozdrawiam
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (https://copy.com/PjooJayBpCoTEZEH)
octavarium
26-04-2013, 09:13
Ładnie, ale chyba trochę przeostrzone (na oczach mocno wychodzi)
Dziwnie włosy z lewej strony wyglądają (niefortunnie się troszkę ułożyły)
Dzięki, zmniejszam i ale wyostrzyłem standardowo -nic ponad to. :)
A jeśli chodzi o włosy to możesz mi napisać co Ci z lewej strony nie pasuje, bo szczerze, patrzę i nie wiem :)
Pozdrawiam
trixiglk
26-04-2013, 10:14
Fajnie się GO rozkłada ;-) Być może to wina mojego monitorka ale drażni mnie ten drugi blik w oczach. Ten, który rozkłada się częściowo na białku oka i wchodzi na tęczówkę. Sprawia, że wzrok mi ucieka na blik zamiast na oczy/wzrok modelki.
pan.lukasz
26-04-2013, 10:16
czy przypadkiem ostry sweterek w takiej ilości (procentowy obszar zdjęcia) nie odwraca uwagi od buzi modelki? nie wiem, czy to wina wyostrzenia, ale widać na nim zbyt dobrze fakturę nitek i jakby nieco był, tak moim męskim okiem się wydaje, zmechacony przez to nazbyt.
Poza tym lewy dolny róg sweterka jest nienaturalnie rozmyty, coś w tym miejscu robiłeś?
Zdecydowanie przesadziłeś z dolnym światłem które zdominowało ten portret i całkowicie zmieniło twarz dziewczyny - masz jakieś zdjęcie bez tego dolnego?
Pewnie chodzi o to, że schowały się za twarz na wysokości oka.
Widać pewne niezdecydowanie fryzury. Powinny być albo puszczone do tyłu albo spuszczone na ucho i wtedy oddzielałyby twarz od ściany.
Zdanie amatora ;-)
octavarium
26-04-2013, 11:23
Pewnie chodzi o to, że schowały się za twarz na wysokości oka.
Widać pewne niezdecydowanie fryzury. Powinny być albo puszczone do tyłu albo spuszczone na ucho i wtedy oddzielałyby twarz od ściany.
Zdanie amatora ;-)
O właśnie ;)
ogólnie jest ok, natomiast mnie przeszkadza "cień" na kości policzkowej.
Sorry... , ale jeżeli mogę dołączyć do "koncertu zażaleń", to powiem ze mz. krawędź nosa zlewa się z policzkiem (jej prawa strona).
Bardzo dziękuję za wszelkie uwgi i rady, postaram się opanować te lampki :)
Jak pisałem to była pierwsza z nimi próba i teraz na chłodno widzę to co Wy :)
Los_Pablos
27-04-2013, 20:11
Sorry za mały OT. Używam Opery i nie widzę zdjęć. Zresztą już nie pierwszy Twój wątek, w którym nie wyświetlają mi się zdjęcia. Co jest nie tak??? Ktoś podpowie???