PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Agata

.:Gerard:.
25-04-2013, 02:04
Wyciągnięte z szuflady

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img46.imageshack.us/img46/7177/agata760.jpg)

fumio
25-04-2013, 06:19
Generalnie to nawet, nawet. Jedna ważna uwaga. Nie tniemy po palcach, stawach.
Jam masz szerszą wersję to podmień ;-) Jeśli chodzi o obróbkę to się nie wypowiadam bo mam byle jaki monitor.

Pozdr.

P.S. Bardzo ładna modelka.

Fludi
25-04-2013, 08:19
Jak przedmówca, szkoda, że cięte w stawach.

erbe
25-04-2013, 08:26
mam wrażenie że było tylko jedno źródło światła....przydałaby się jakaś kontra, czerń wokół głowy wygląda jakby modelka była wklejona do tła.

Mathis
25-04-2013, 11:34
Tylko te stawy :) reszta bardzo dobra. A widać ze były przynajmniej 2 źródła światła :) włosy za prawa ręką :-P

!AGresT
25-04-2013, 11:47
czerń wokół głowy wygląda jakby modelka była wklejona do tła.

Ja mam wrażenie, jakby była nie najlepiej wyszparowana.

25-04-2013, 12:25
Dziękuję za zainteresowanie i komentarze,

Kadrowanie - zastanawiałem się trochę nad tym zdjęciem i kadrem, jakieś tam podstawy znam w nadgarstkach kolanach ogólnie przy stawach nie ciąć, tutaj przyciąłem w polowiec dłoni wygląda to dziwnie ale, zasady lubię łamać :) i co jest "dziwne" nie raz jest fajne, dlatego wystawiłem do opinii no i jak widzę to tylko mi nie " przeszkadza " :) kadr.
Oświetlenie - jak dobrze sobie przypominam lampy były w czterech rogach, 3 okty i jeden softbox, modelka stała dość daleko około 2 m od tła a lampy w oczach okta i softbox po skosie nie rzuciły światła na tło-
Obróbka - tym się chciałem pochwalić :D zaniedbałem się trochę bo parę miesięcy nie obrabiałem zdjęć a ta metoda którą nabyłem od kolegi z forum, nie będę reklamował dopóki jej nie opanuje, dopiero przyswajam,
sam sie pogrążę ale największy problem miałem z włosami, fryzura, no za ....... nie mogę sobie poradzić.

RobertMiernik
26-04-2013, 02:46
Kadrowo rzeczywiście brakuje centymetra z każdej strony, ale reszta (modelka, moment) jest bardzo ok.
Co do obróbki, to nie wiem czy tak miało być ale nie sądzisz, że za bardzo pomarańczoświnkowo wyszło?
Nie lepiej byłoby 'ciut' zimniej?

26-04-2013, 11:44
Kadrowo rzeczywiście brakuje centymetra z każdej strony, ale reszta (modelka, moment) jest bardzo ok.
Co do obróbki, to nie wiem czy tak miało być ale nie sądzisz, że za bardzo pomarańczoświnkowo wyszło?
Nie lepiej byłoby 'ciut' zimniej?

Na zewnątrz zimno było to ociepliłem :grin:
Myślę ze tylko włosy temp. barwy zmienić i mogło być rzeczywiście lepiej a kadry oczywiście ze mam tez szersze, szkoda ze nie kadrowałem tego zdjęcia bardziej na lewo i ręka dolna do góry, ale weź i wyceluj z D700 :wink:różnica pomiędzy wizjerem a matryca pewnie z 5 %

No dobra przyznaje Wam racje, zepsułem "klatkę" :(

gdariusz
27-04-2013, 21:27
Jak dla mnie postac byla wycinana ... Zle wyszparowana ...