Zobacz pełną wersję : Organizer zadań i czasu dla siebie i zespołu
Znacie może jakiś dobry program do organizowania czasu i zadań dla samego siebie i zespołu ludzi? Chodzi o coś prostego ale efektywnego. Próbowałem OneNote ale nie do końca o to chodzi. Chciałbym aby
1. można było zrobić listę zadań i podzadań
2. przypisać do tego datę na wykonanie
3. dać jakiś odnośnik do maila lub dokumentu na dysku
4. przypisać osoby odpowiedzialne
5. dać jakieś tagi aby można było te zadania filtrować.
Pewnie jeszcze coś by się przydało. Znacie jakiś program co by sobie z tym poradził?
Excel ;)
Robisz se arkusz na serwie, do ktorego wszyscy maja dostep, robisz se kolumienki - kto co gdzie i jak, jak trzeba to i pliczek mozna podlinkowac, dodajesz filtr jak chcesz filtrowac, zeby kazdy se mogl zobaczyc co do niego nalezy i end of story. Jak trzeba to troche VB dorzucic i mozna jechac z koksem :D
RobertMiernik
13-04-2013, 10:36
Wygodniejsze są rozwiązania do zarządzania ticketami np mantis (tak wiem brzydki ale poszukaj są ładniejsze).
Telefonowane - może brakować ogonków...
Dobrze, żeby jeszcze przypomnienia były, a jak by się jeszcze to jakoś synchronizowało z telefonem to już w ogóle byłby wypas.
No to excel moze juz sobie nie poradzi ;)
RobertMiernik
13-04-2013, 14:33
Za to mantis bez problemu...
Nawet zaraportuje Ci jeśli któreś ze zleconych zadań nie będzie zrealizowane wystarczająco szybko.
Poszukaj CMSów do zarządzania ticketami jest ich dość sporo i potrafią na prawdę fajne rzeczy, wprawdzie zwykle (może to moje zdanie) niezbyt rozpieszczają oczy, ale w sumie nie do tego są stworzone, więc może nie powinienem się tego czepiać...
Mantis bug tracker? A co to znaczy CMS?
System zarzadzania trescia, Content Management System.
RobertMiernik
13-04-2013, 15:31
Rejestrujesz zadanie, przypisujesz wykonawcę, do tego masz powiadomienia mailowe, alarmy w razie przekroczenia terminów.
Nie masz niestety standardowego kalendarza, tzn nie zobaczysz czy na poniedziałek ma coś zaplanowane, ale z tego co piszesz (lista zadań) to nie wynika, więc założyłem, że nie potrzebujesz...
Kalendarz też jest jak najbardziej potrzebny.
RobertMiernik
14-04-2013, 00:17
Czyli potrzebujesz nie planera do zadań tylko CRMa - startem do poszukiwań niech będzie SugarCRM.
Patrzyłem na tego SugarCRM i to nie o to mi chodzi. Zadania z Outlook są ok tylko dobrze by było jakby tą funkcjonalność dało się rozszerzyć. Przykładowo - tworzę zadanie, w skład którego wchodzi klika podzadań. Do każdego zadania przypisuję tag informujący czego dotyczy, imiona osób, które to będą realizowały, daję deadline (różny dla zadania i dla podzadań), jakoś to wiążę z Oulook i przypominajką i do każdego zadania chciałbym podłączyć jakieś notatki, odnośnik do maila czy strony internetowej. Nie potrzebuję zestawień typu ilość sprzedanych ziemniaków.
RobertMiernik
14-04-2013, 23:37
Patrzyłem na tego SugarCRM i to nie o to mi chodzi. Zadania z Outlook są ok tylko dobrze by było jakby tą funkcjonalność dało się rozszerzyć. Przykładowo - tworzę zadanie, w skład którego wchodzi klika podzadań. Do każdego zadania przypisuję tag informujący czego dotyczy, imiona osób, które to będą realizowały, daję deadline (różny dla zadania i dla podzadań), jakoś to wiążę z Oulook i przypominajką i do każdego zadania chciałbym podłączyć jakieś notatki, odnośnik do maila czy strony internetowej. Nie potrzebuję zestawień typu ilość sprzedanych ziemniaków.
Poza powiązaniem z Outlookiem wszystko ma właśnie Sugar. Czego z tego co wymieniłeś tam Ci brakuje?
Może zbyt szczegółowo go nie przejrzałem ale wyglądał jak program do robienia zestawień i wykresów o sprzedaży w podziale na agenta.
zainteresuj sie Nozbe http://www.nozbe.com/pl/
MARS CooL
17-04-2013, 10:19
fajny ten nozbe - prosty i w miarę czytelny tez szukam podobnej funkcjonalności - jednak ta cena nieco przesadzona jak na nasze polskie warunki. Czy jest coś podobnego ale żeby można było tworzyć konta dla klientów i wspólnie pracować w grupie. Potrzebuję dla 10 osób + ok 200 klientów rocznie