Zobacz pełną wersję : Ukraina BezAsfaltu 26.04 - 05.05
BezAsfaltu
11-04-2013, 01:22
Zapraszam na Długi Weekend na Ukrainie. Będzie okazja odwiedzić miejsca do których normalnie nie da się dotrzeć. Mamy jeszcze miejsca w naszych samochodach. Szczegóły wyprawy na: www.bezasfaltu.com (http://bezasfaltu.com/en/)
nurkiewicz
11-04-2013, 10:25
Zastanawiam się w jakież to miejsca nie da się normalnie dotrzeć, ale wioząc dupsko w terenówce już tak.
Wejście na nogach w góry na szczęście daje ciągle większe możliwości fotografowania, nawet na Ukrainie. Do tego jeżeli będziemy mieli kaprys zakosztowania "ofrołdu" miejscowi chętnie zabiorą nas na stopa Uralem i nie trzeba tam wcale ciągnąć swojej hałasującej terenówki :-)
BezAsfaltu
11-04-2013, 10:51
Prawie "wszędzie" można dotrzeć na nogach, zgadzam się z Tobą. Ale nie wszyscy dysponują tygodniami wolnego czasu na "spacery", mają np. problemy ze zdrowiem które wykluczają tak długie piesze wędrówki a też chcieli by coś zobaczyć, z fotografować.. Co do hałasujących terenówek i "ofrołdu" nie ulegaj potocznym i "generalizującym" opiniom. Nie wszyscy posiadacze samochodów 4x4 to de....le orający okolice i polujący na turystów nie zmotoryzowanych. To po pierwsze, po drugie przecież ja nie zmuszam nikogo do takiej wyprawy jak ktoś woli pieszą to luz. Jeśli Ty sobie radzisz sam to super! i szczery szacun!
Zastanawiam się w jakież to miejsca nie da się normalnie dotrzeć, ale wioząc dupsko w terenówce już tak.
Wejście na nogach w góry na szczęście daje ciągle większe możliwości fotografowania, nawet na Ukrainie. Do tego jeżeli będziemy mieli kaprys zakosztowania "ofrołdu" miejscowi chętnie zabiorą nas na stopa Uralem i nie trzeba tam wcale ciągnąć swojej hałasującej terenówki :-)
Wygodniej w autku, choć przygód mniej :)
Czyli góry dla leniwych/inwalidów/nie mających czasu.
Na filmiku widać taplających się w błocie ludzików, wyjące quady, nieciekawe rzeczy, nie mające jakoś przełożenia na temat foto.
Najbardziej z filmiku podobały mi się brawa po złożeniu namiociku z Decathlonu :)
Podejrzewam, że się wyprawa zebrać nie może, więc poszukiwania na wszystkich forach nieco wskazane. Autka niektóre nieco nieprzygotowane do takich zabaw, ale jak się płaci to i powinni wyciągnąć z błota :)
Co to znaczy "opieka techniczna"? Pomoc w wymianie koła, wyciągnięcie z błota, holowanie do mechanika?
BezAsfaltu
15-04-2013, 15:21
To był akurat wyjazd typowo offroadowy więc wygląda jak wygląda. Co do opieki technicznej to wszystkie wymienione przez Ciebie elementy zawierają się w tym określeniu + pomoc w naprawie ewent. usterki.
Mam wrażenie że bardzo chcesz mi coś udowodnić i przekonać że cały pomysł jest beee... Co kto lubi....Cały czas poruszamy się drogami ogólnie-dostępnymi. Rozumiem że Ciebie to nie bawi i ja to rozumiem. Ale może ktoś inny inaczej to widzi....
Mam wrażenie że bardzo chcesz mi coś udowodnić i przekonać że cały pomysł jest beee... Co kto lubi....Cały czas poruszamy się drogami ogólnie-dostępnymi. Rozumiem że Ciebie to nie bawi i ja to rozumiem. Ale może ktoś inny inaczej to widzi....
Nic Ci nie chcę udowadniać.
Po prostu założyłeś profil tylko po to żeby zareklamować wyprawę, bo nie możecie dopiąć składu. Dlaczego się Wam nie udało? Nie wiem. Choć ceny macie niewysokie w sumie.
Akurat mnie troszkę bawi to, sam mam wyprawówkę i nieco zwiedzam.