Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] dworzec Tarnów wieczorem
MrGzimski
10-04-2013, 13:39
I jeszcze jedno ;)
Odnowiony nasz dworzec fotografowany wieczorkiem...
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/a/img856/1907/dworzectow.jpg)
Mam nadzieję że nie jest bardzo źle...
Dla mnie fajnie, ja tylko mam "problem" z cieplymi zdjeciami - lubie zimny WB.
Ciekawe, czy fachowcy sie przyczepia do tych linii wysokiego napiecia ;) ?
A nie dalo sie bardziej w prawo, zeby caly ten cokol (?) z napisem byl widoczny?
De Camtrois
10-04-2013, 14:47
też mi się wydaje, że trochę za ciasno z prawej, a za luźno z lewej. Możnaby przesunąć kadr w prawo.
MrGzimski
10-04-2013, 17:06
Dla mnie fajnie, ja tylko mam "problem" z cieplymi zdjeciami - lubie zimny WB.
Ciekawe, czy fachowcy sie przyczepia do tych linii wysokiego napiecia ;) ?
A nie dalo sie bardziej w prawo, zeby caly ten cokol (?) z napisem byl widoczny?
wiesz co, chciałem w sumie w taki sposób uchwycić ten budynek... popatrze jeszcze bo wiem że cała seria tych zdjęć była, z różnych kątów robiłem, naświetleniem itd... O ile znajde RAW'y...
A co do linii to pewnie w photoshopie można by je usunąć ale ja jeszcze nie umiem się w nim poruszać...
Wyprostuj, usuń ciemna "mgiełkę" na murem gdzie jest napisane Tarnów, minimalnie zmniejsz nasycenie z torów i będzie git :)
MrGzimski
10-04-2013, 17:24
Wyprostuj, usuń ciemna "mgiełkę" na murem gdzie pisze Tarnów, minimalnie zmniejsz nasycenie z torów i będzie git :)
dzięki za wskazówki ;) jeszcze jakbyś mógł to mi zdradź czy to w photoshopie mam zrobić? :P
Bo wcześniej tylko wywołując ustawiałem sobie tak pode mnie że tak powiem w Lightroomie...
dzięki za wskazówki ;) jeszcze jakbyś mógł to mi zdradź czy to w photoshopie mam zrobić? :P
Bo wcześniej tylko wywołując ustawiałem sobie tak pode mnie że tak powiem w Lightroomie...
Najlepiej zrób to w tym programie, w którym czujesz się "najlepiej".
MrGzimski
10-04-2013, 17:40
aha ;) czyli lightroom adobe'a... musze sobie go zainstalować znowu bo był format C: ... z tym że kurcze on strasznie dużo zajmuje i kopiuje wszystkie RAW'y do swoich bibliotek... Może znacie coś lżejszego o podobnych funkcjach ?