PDA

Zobacz pełną wersję : [ Glamour/Beauty ] Sugar beauty

christipoher
08-04-2013, 15:12
witam
prezentuję pojedyńcze zdjęcie, kolorowo aby było bardziej wiosennie :) dla ciekawskich zrobione tiltem/shiftem stąd te nieostrości wszędzie :), do tego kilka lamp błyskowych z ringflashem włącznie

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img10.imageshack.us/img10/1305/2nikon.jpg)

RobertMiernik
08-04-2013, 21:28
Szkoda, tego cukru, z bliska wyglądałby może jak cukier a tak to w pierwszym momencie, myślałem że ząb jej wypada albo coś w tym stylu...
Trzeba było użyć jakiejś kształtowej kostki (są takie w kształcie kolorów karcianych)...

malkon
08-04-2013, 23:30
Fajne światło wyszło - takie estradowe, które idealnie pasuje do makijażu i stylizacji. Mi się podoba. W b&w też wyglądałoby rewelacyjnie.

ars
09-04-2013, 15:39
Szkoda, tego cukru, z bliska wyglądałby może jak cukier a tak to w pierwszym momencie, myślałem że ząb jej wypada albo coś w tym stylu....

:lol: :-P mam podobne spostrzeżenia

christipoher
09-04-2013, 19:52
Szkoda, tego cukru, z bliska wyglądałby może jak cukier a tak to w pierwszym momencie, myślałem że ząb jej wypada albo coś w tym stylu...
Trzeba było użyć jakiejś kształtowej kostki (są takie w kształcie kolorów karcianych)...

bo takie zdjęcia ogląda się lepiej w dużym formacie :)

Andrzej1974
17-04-2013, 19:47
IMHO ta kostka cukru faktycznie przyciąga zbyt mocno wzrok a chyba nie o to chodziło?

Maciej-D
23-04-2013, 07:58
Technicznie wszystko super, ale tak jak już zauważyli Koledzy, ta kostka cukru jest jednak trochę niefortunnie umiejscowiona... przynajmniej tak to wygląda na małym formacie.

emisiek
26-04-2013, 16:43
Trudno zrozumieć sens tego obrazu. Pewnie Tylko Federico Fellini i jego „chory umysł” może to pojąć.

malwinka
02-05-2013, 12:12
może jakby ta kostka bardziej zębami trzymana była. A tak trochę sztucznie, trochę jak wypadające zęby i za bardzo zwraca uwagę :)

christipoher
02-05-2013, 12:29
może jakby ta kostka bardziej zębami trzymana była. A tak trochę sztucznie, trochę jak wypadające zęby i za bardzo zwraca uwagę :)

proponuję eksperyment :) weź modelkę i zrób własnie w taki sposób jak mówisz zobaczysz czy Ci będzie mimika pasowała i cała reszta, przecież chyba normalne że różne ustawienia stosowałem zanim było finalne zdjęcie, zatem zachęcam wszystkich do eksperymentu :) może mi się nie udało? ale chętnie zobaczę ułożenie kostki cukru w ustach u innych

Strus
05-05-2013, 08:30
Jestem na nie. Jak na tyle sprzętu świecącego to światło jest nijakie. Można taki sam efekt jedną lampą osiągnąć z użyciem np okty. Ta zieleń na oczach nijak nie gra z delikatnością różu, fioletu i pomarańczy. Także burzy to okrutnie odbiór zdjęcia

christipoher
06-05-2013, 19:15
Jestem na nie. Jak na tyle sprzętu świecącego to światło jest nijakie. Można taki sam efekt jedną lampą osiągnąć z użyciem np okty. Ta zieleń na oczach nijak nie gra z delikatnością różu, fioletu i pomarańczy. Także burzy to okrutnie odbiór zdjęcia

Strusiu zapraszam do mnie do studio i chętnie zobaczę taki efekt z np 1 okty i takie światło, co do reszty to nie wiem też, stylistka sobie tak wymyśliła :) no ale Ty pewnie też stylizujesz

sailor
06-05-2013, 21:17
chętnie zobaczę taki efekt z np 1 okty i takie światło, co do reszty to nie wiem też, stylistka sobie tak wymyśliła :) no ale Ty pewnie też stylizujesz

daj troche na luz ... bo kazda krytyczna uwage przyjmujesz jak obraze majestatu. owszem da sie zrobic takie swiatlo okta i kontra. to jest ciasny kadr wiec bez zadnego problemu. na upartego nawet bez kontry sie da :) co do stylizacji - Strus ma zupelna racje. to ze sobie stylistka wymyslila to nie znaczy ze jest to osmy cud swiata. choc jesli taki byl zamysl kolorystyczny (czytaj stylistka czyli klient tak chciala) kostka faktycznie wyglada jak wypadajacy zab. moze dlatego ze jest tak wybielona.. co do samodzielnej stylizacji ... jesli fotograf modowy nie zna podstaw makjazu i nie potrafi czsem miec ostatniego slowa w stylizacji to kiepski raczej jego koniec

uzycie TS w tym konkretnym kadrze nie ma jak dla mnie sensu, ale skoro taka wizja fotografa to niech mu bedzie ;) - zakladam ze to w ramach testow.

christipoher
07-05-2013, 07:13
Piotr ja mam luz :), ale stylizację nie mi jest oceniać serio, nie czuję się fotografem modowym po pierwsze :) co do kostki to taka jak była taka została użyta - 0 modyfikacji także więc PS było ogólnie mało