PDA

Zobacz pełną wersję : S3300-problem po zrzucie zdjęć

Chłopek
07-04-2013, 13:47
Witam w pierwszym poście.
Kupiłem Coolpix s3300. Zdjęcia zrzucam do komputera bez problemu natomiast potem, gdy chce otworzyć folder ze zdjęciami to pojawia sie komunikat o zamknięciu folderu:
"Aby pomóc ochronie tego komputera system Windows Zamknął ten program".
I zonk, folder się zamyka.
Dzieje się te bez względu czy ściągam zdjęcia programem dołączonym na płycie do aparatu (który sam zakłada folder na zrzucane zdjęcia) czy zwykłą Picassą, którą zrzucam do folderu utworzonego przez siebie.
Same zdjęcia mogę oglądać gdy je otworzę n.p. InfranView ale folderów ze zdjęciami otworzyć nie mogę bo je system zamyka.
W czym problem, mógłby mi ktoś pomóc/wyjaśnić jak z tego wybrnąć?

Chłopek
08-04-2013, 12:39
Hmm, czyżby tak ciężki to był problem?:???:
Rzecz dotyczy tylko zdjęć z aparatu Nikon, gdy zrzucam z innego (nawet dwóch) to nigdy z czymś takim się nie spotkałem.

TomHealey
08-04-2013, 21:00
Jaki masz system operacyjny? Czy to jest W7? Podaj sygnaturę błędu, zobacz czy ni podaje też jaki plik powoduje problem, być może jeden z systemowych jest uszkodzony.

EDIT: Sprawdź jeszcze system programem anty-wirusowym.

Chłopek
09-04-2013, 07:42
Dzięki za zainteresowanie :)

Wczoraj, zanim zobaczyłem Twoją odpowiedź to zdjęcia z feralnego folderu przekopiowałem do innego który się otwiera bez problemu, zaś pierwotny usunąłem z kompa.
Dlatego wieczorem zrzucę zdjęcia jeszcze raz. Jeżeli się okaże, że bez problemu folder się otworzy to będzie jasne, że komputer zrobił mi psikusa a ja się wydurniłem :twisted: Jeżeli natomiast nadal będzie kłopot z otwarciem to zrobię zrzut ekranu z tym komunikatem, bo to nie jest typowe okno błędu z listą owych błędów, ich sygnaturami tylko prostokącik z samym ostrzeżeniem o treści którą wyżej napisałem. Prócz komunikatu jest jeszcze w okienku link do pomocy ze spisem różnych rozwiązań ale tam tyle jest możliwości, że to może być wszystko.

W kompie wirusa nie mam (tak twierdzi Avast), system Windows XP. Aha, w aparacie karta jest nowa.

W sumie nie przejmował bym się tym zbytnio, bo te zdjęcia przekopiuję do innego folderu i po sprawie ale sporo zdjęć zrzucam z innego aparatu i nigdy z czymś takim się u siebie nie spotkałem. Tak jakby komp/system nie tolerował tego Coolpixa.

Chłopek
09-04-2013, 17:24
Chyba jednak się wygłupiłem :-o
Dziś zrzuciłem kilka nowych zdjęć i problemu nie ma.
Cóż, widocznie komputer zrobił mi małe halo :D albo może to była reakcja przy pierwszym kontakcie nowego sprzętu z komputerem.