Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Bez powrotu
Jeden z Karkonoskich pagórków, zapraszam do konstruktywnej krytyki.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img839.imageshack.us/img839/5995/1reciemniejszysrgbgro80.jpg)
Podoba się. Ciekawie wyszła faktura śniegu. Natomiast brakuje mi jakiegoś wyraźnego akcentu, kadr wydaje się zbyt "pusty".
Ładna konwersja i kadr poprawny.
Bartekkw
06-04-2013, 14:08
Konwersja ok, ale kadr mi nie pasuje. Mam wrażenie ze poziom mógłby być ciekawszy
Podoba się. Ciekawie wyszła faktura śniegu. Natomiast brakuje mi jakiegoś wyraźnego akcentu, kadr wydaje się zbyt "pusty".
np. jakiś przechodzący wilk, którego akurat nie było:)) na dole była budka leśnicza ale zbyt mała, w dodatku z blikiem więc poszła pod odstrzał:))
Ładna konwersja i kadr poprawny.
dzięki
Konwersja ok, ale kadr mi nie pasuje. Mam wrażenie ze poziom mógłby być ciekawszy
coś w tym jest, niestety poziomu nie robiłem bo kierowałem sie środkiem kadru; ścieżka i góra w tle, ale rzeczywiście warto było uwiecznić także i poziom:))
Dobrze zrobione, pion jak najbardziej uzasadniony, w poziomie byłoby tylko pewnie więcej drzew po bokach, więc chyba nic ciekawego. Fakturka śniegu robi tę fotę.
jarekf34
07-04-2013, 01:02
Jak dla mnie pionik pasuje tu jak najbardziej, fakturka śniegu na plus :)
Kadr ładnie poprowadzony ,bardzo dobre BW.Pozdrawiam
Przyjemna fotografia. DObra obróbka...
...w poziomie byłoby tylko pewnie więcej drzew po bokach, więc chyba nic ciekawego.
..dokładnie o tym samym pomyślałem gdy wbijałem statyw w śnieg!:) dzieki
Nikonozaur
07-04-2013, 15:00
BW ładne zrobiłeś, śnieżek też extra. Może zastanowiłbym się nad lekkim rozświetleniem drzew po prawej.
..Może zastanowiłbym się nad lekkim rozświetleniem drzew po prawej.
w jakim celu? to już nie byłoby to samo:))
Ja kupuję jak jest, konwersja i kadr bdb.
Nikonozaur
07-04-2013, 23:54
w jakim celu? to już nie byłoby to samo:))
To samo nie, co nie oznacza, że gorzej. Mając słońce po lewej oświetlona powinna być prawa, tak sobie to wyobraziłem. Oczywiście szanuję Twoją wizję, to tylko takie moje bajdurzenie. ;)