PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Zonka - Tylko zdjecie do oceny ;)

gdariusz
04-04-2013, 14:18
Ania pozowala mi w parku.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://forum.greniuk.pl/DSC_0663-1small.jpg)

Nikon D800 + 24-70mm f/2.8

Moze jakas konstruktywna krytyka ?

Canokin
04-04-2013, 14:23
Nie będę pisał o tym co dobrze, bo tego nie będziesz poprawiał :)

Co do konstruktywnej krytyki, to chyba zbyt mocno poświecone, bo dość mocno widać cienie na dekolcie. Troszkę też krzywo skadrowane, leci w prawo. Przy okazji kadru, to wg mnie zbyt dużo góry, lub zbyt mało dołu... przy takim ułożeniu głowy (wzroku) modelki.

trixiglk
04-04-2013, 14:35
Przychylę się do przedmówcy co do światła i cienia. Niestety teraz ten kadr jakiś taki niezdecydowany jest. Ja bym spróbował trochę więcej po lewej i na dole pokazać. Wtedy te bazgroły na ławce fajnie by się wkomponowały. Swoją drogą jakby było ich więcej to mogłoby wyjść ciekawie w B&W.

Długi
05-04-2013, 07:37
Nie przemawia do mnie ten kadr. Ławka leci w prawo, a ułożenie nóg modelki wygląda, jakby się zapierała, żeby z tej ławki nie zjechać. Nie rozumien też tego spojżenia w dół. Buty ogląda, czy sprawdza, czy jej oczko w rajstopach nie poleciało? Tła jest za dużo. Nic ono do zdjęcia nie wnosi, więc zrobiłbym zdecydowanie ciaśniej.

dewas
05-04-2013, 11:10
Moje pierwsze skojarzenie - zamiast ławki podsunąłbym muszlę klozetową. Przepraszam, ale nie mogłem się powstrzymać:)

Długi
05-04-2013, 14:11
Moje pierwsze skojarzenie - zamiast ławki podsunąłbym muszlę klozetową. Przepraszam, ale nie mogłem się powstrzymać:)

Nie tylko Twoje :). Nie chciałem być taki dosadny, ale skoro juz zostało powiedziane.

gdariusz
06-04-2013, 00:33

Dziekuje za uwage ... Dziekuje za wyrozumialosc ...

To powiem Panu profesjonaliscie ... Ze to byl moj pierwszy portret w zyciu.
I dziekuje, pozostalym kolegom za prawdziwie konstruktywne slowa krytyki.
Popracuje nad tym ... Skadruje inaczej ...

hanibal
06-04-2013, 03:58
Dziekuje za uwage ... Dziekuje za wyrozumialosc ...

To powiem Panu profesjonaliscie ... Ze to byl moj pierwszy portret w zyciu.
I dziekuje, pozostalym kolegom za prawdziwie konstruktywne slowa krytyki.
Popracuje nad tym ... Skadruje inaczej ...

a po czym stwierdzasz ze on jest profesjonalistą ?

hipcio_stg
06-04-2013, 10:47
Więcej sprzętu niż... dużo pracy jeszcze przed Tobą ;) Takie zdjęcia kasuje się jeszcze w puszce. O błędach pisali poprzednicy. Dla mnie za agresywna lampa. Modelka niestety też nie zagrała (może to taki pstryk międzysesyjny?).