Zobacz pełną wersję : wieczór kawalerski - wycena zlecenia
militarius
03-04-2013, 13:22
dostałem zlecenia focenia wieczoru kawalerskiego (70km ode mnie). Nie bardzo jestem zorientowany w kwotach i ilości zdjęć do oddania... więc jeśli ktoś kiedyś wykonywał coś podobnego lub wie jak to można załatwić to proszę o podanie garstki szczegółów pomocnych do sformułowania oferty :)
jestem amatorem-pasjonatem, ale mam już jakieś pojęcie o fotografii :) (poziom można zobaczyć w linku ze stopki).
nonnatus
03-04-2013, 14:58
dostałem zlecenia focenia wieczoru kawalerskiego (70km ode mnie). Nie bardzo jestem zorientowany w kwotach i ilości zdjęć do oddania... więc jeśli ktoś kiedyś wykonywał coś podobnego lub wie jak to można załatwić to proszę o podanie garstki szczegółów pomocnych do sformułowania oferty :)
jestem amatorem-pasjonatem, ale mam już jakieś pojęcie o fotografii :) (poziom można zobaczyć w linku ze stopki).
kawalerskiego nie robiłem, ale panieński wieczór a i owszem:)
300-400 zeta.
30-40 fotek.
sporo sprzątania później :)
malwinka
07-04-2013, 23:55
Ja do różnych sesji dziwnych, nietypowych dotąd daje standardową cenę jak za fotografię portretową czy dziecięcą, czyli te 300 zł w to 30 zdjęć, każde dodatkowe płatne 5-10 zł.
kawalerskiego nie robiłem, ale panieński wieczór a i owszem:)
300-400 zeta.
30-40 fotek.
Za występ?
Z dotykaniem, czy bez.;)
militarius
08-04-2013, 00:19
Napisałem i niestety do dziś nie otrzymałem odpowiedzi :D czyli za dużo jak na ich realia... bywa :)
sokolnik
08-04-2013, 01:39
a jaka cenę napisałeś? Może się zastanawiają lub zbierają kasę
nonnatus
08-04-2013, 08:43
Za występ?
Z dotykaniem, czy bez.;)
grozisz mi? ;)
grozisz mi? ;)
Nie zmieniaj tematu. To jak było z tym wieczorem?:wink:
militarius
08-04-2013, 14:10
a jaka cenę napisałeś? Może się zastanawiają lub zbierają kasę
400 zł - 40 zdjęć ;)
wydaje mi się, że jednak ktoś to im taniej zrobił ;)
robertG7
08-04-2013, 18:22
Najprawdopodobniej sami sobie zrobią i będzie jak w KacVegas :)
400 zł - 40 zdjęć ;)
wydaje mi się, że jednak ktoś to im taniej zrobił ;)
albo zatrudnia jakas fotografke :P
swoja droga zastanwiam sie jaki jest sens relacji z kawalerskiego czy panienskiego... znam jeden sfilmowany .. a kaseta do dzis stanowi kosc niezgody w malzenstwie
militarius
11-04-2013, 18:33
na pewno ktoś im to taniej zrobi (albo nawet za free) :) wiem, bo sam kiedyś taniej robiłem, ale trzeba zacząć się cenić chociaż minimalnie ;)
marszull
11-04-2013, 21:11
albo zatrudnia jakas fotografke :P
swoja droga zastanwiam sie jaki jest sens relacji z kawalerskiego czy panienskiego... znam jeden sfilmowany .. a kaseta do dzis stanowi kosc niezgody w malzenstwie
ja sie dziwie takiemu zleceniu na kazdym wieczorze kawalerskim na jakim bylem to byl zakaz robienia zdjec ;)
skarcity
12-04-2013, 08:50
ja sie dziwie takiemu zleceniu na kazdym wieczorze kawalerskim na jakim bylem to byl zakaz robienia zdjec ;)
chyba że to zlecenie od narzeczonej...
pozdrawiam
marszull
12-04-2013, 08:56
chyba że to zlecenie od narzeczonej...
hehe, o tym nie pomyslalem ;)
malwinka
20-04-2013, 13:38
Może nie wszyscy na kawalerskim zachowują się tak aby się tego wstydzić do końca życia. Może niektórzy chcą mieć pamiątkę po prostu z fajnej imprezy ze znajmomymi? A cena? no cóż na pewno ktoś zrobił taniej.. Mi tylko żal ludzi którzy nie potrafią odpisać "dziękuję za ofertę wybraliśmy jednak innego fotografa, dziękujemy", ja jednak wole wiedzieć czy czekać jeszcze na odpowiedź, czy moja oferta dotarła itp..
Mi tylko żal ludzi którzy nie potrafią odpisać "dziękuję za ofertę wybraliśmy jednak innego fotografa, dziękujemy", ja jednak wole wiedzieć czy czekać jeszcze na odpowiedź, czy moja oferta dotarła itp..
niestety w polskim biznesie musisz sie przyzwyczaic ze odpowiedz na twoja oferte ze klient nei jest zainteresowany jest rownie prawdopodobna jak szostka w lotto. elementarna kultura w biznesie to w tym kraju nadal yeti.
Ehh. Pamiętam, jak jako kaleczący potwornie język młodziak ze środkowo-postsocjalistycznego kraju zadzwoniłem w 1992 r. do Wiednia, gdzie znajdowała się centrala GM (nie było jeszcze w Polsce przedstawicielstwa Opla) z prośbą o użyczenie nowej Omegi MV6 do testu. Po drugiej stronie jakiś pan kulturalnie odpowiedział, że aktualnie nie może mi pomóc, jednak oddzwoni za dwa tygodnie, w piątek, koło południa. Nie muszę chyba opisywać, w jakim byłem szoku, gdy w zapowiedzianym czasie pan oddzwonił, tylko po to, żeby powiedzieć, że potrzebuje jeszcze kilku dni, żeby spełnić moją prośbę. Oczywiście tydzień później czekał na mnie zamówiony samochód. Kurde, takie drobiazgi, a kulturowa przepaść pokazują.
Kurde, takie drobiazgi, a kulturowa przepaść pokazują.
jeszcze jakies 70-100 lat i moze w naszym pieknym kraju ludize tez sie tego naucza .. z duzym naciskiem na moze.
to po prostu kwestia szacunku dla drugiego czlowieka. nawet jesli ktos wysyla szablon z tekstem "nie jestesmy zainteresowani" to jest to lepsze niz olanie.
malwinka
02-05-2013, 13:53
niestety w polskim biznesie musisz sie przyzwyczaic ze odpowiedz na twoja oferte ze klient nei jest zainteresowany jest rownie prawdopodobna jak szostka w lotto. elementarna kultura w biznesie to w tym kraju nadal yeti.
wiem, wiem, ale jednak może mnie to denerwować, choć wiadomo złość piękności szkodzi.... Szczęścia nie mam więc pewnie i 6 nie trafię :D ale sama zawsze odpisuje, kiedy znajdę inną, lepszą ofertę, aby dać dobry przykład :)
wiem, wiem, ale jednak może mnie to denerwować, choć wiadomo złość piękności szkodzi.... Szczęścia nie mam więc pewnie i 6 nie trafię :D ale sama zawsze odpisuje, kiedy znajdę inną, lepszą ofertę, aby dać dobry przykład :)
Na około 200 zapytań od potencjalnych klientów (którzy nie skorzystali z oferty) raz mi się zdarzyło takie kulturalne poinformowanie o rezygnacji z usługi. Aż chyba pójdę zagrać w lotka :D
malwinka
01-06-2013, 11:07
Na około 200 zapytań od potencjalnych klientów (którzy nie skorzystali z oferty) raz mi się zdarzyło takie kulturalne poinformowanie o rezygnacji z usługi. Aż chyba pójdę zagrać w lotka :D
200 do jednego to jednak większe prawdopodobieństwo kulturalnego zachowania :D