Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] Nosił wilk razy kilka, ponieśli i wilka
Dokumentacyjnie spotkanie na Drwęcy . Kompletny brak światła niestety, a mogło być tak pięknie.
1
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2013/03/5156cdc563c25-1.jpg
źródło (http://www.gdp.art.pl/upload/pics/5156cdc563c25.jpg)
A tak sie zakończyło ;-)
2
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2013/03/5156ce1d6aa45-1.jpg
źródło (http://www.gdp.art.pl/upload/pics/5156ce1d6aa45.jpg)
Niesamowity moment, super zdjęcie.
Co tam światło ;)
Ważne, że się świetny moment udało uchwycić :D
Robert_P
30-03-2013, 17:26
Ja pierdziu ale scenka !
Ten zębacz jest dość konkretnej miary, aż dziwne że dał radę ten ptak (kormoran ? )
Ależ ujęcia!!!! Można całe życie czekać i się nie doczekać... a tytuł genialny :)
Tak to kormoran. Szczupak na oko myślę ze 45 cm
Robert_P
30-03-2013, 17:58
Czy ten szczupak był żywy ? Bo kurcze nie chce mi się wierzyć, żeby się taki szczupak nie uwolnił...choć widać że już nie jeden na nim zęby zostawił :)
No ja mu go nie podrzuciłem ;-) rybka jak najbardziej żywa, mam zdjęcia jak walczy o życie ale bez rewelacji. Szczupaki maja teraz chyba tarło i pewnie dlatego nie było to dla niego tak trudne w upolowaniu i skonsumowaniu. Kilka metrów dalej stała czapla i tez wyciągała szczupaczki tylko takie po 20 cm
zbig1972
30-03-2013, 18:07
Pokaż. Ale jestem ciekawy, nawet jak kiepskie technicznie.
sokolnik
30-03-2013, 18:18
super ! Takie ujęcia to jak wygrana w lotto :) gratulacje ! pokaż więcej !
Świetna scenka , gratuluję !
stachmuszel
30-03-2013, 19:24
Mój wielki szacun. Choć szkoda mi troszkę szczupaczka.
ck_dezerter
30-03-2013, 19:29
Jako wędkarz podpiszę się pod Przedmówcą... Ale sytuacja świetna! Gratuluję!
świetne ujęcia! pokaż więcej :)
O kurczę, ładny moment :)
Zazdroszczę Kormoranowi...sam by se takiego zjadł :D
Tomek Konopka
31-03-2013, 01:17
niesamowity fart złapać taki moment :)
kudlaty1
31-03-2013, 12:02
Tez jestem zapalonym wedkarzem i musze powiedziec,ze rzadko sie trafia taka scenka.
Swietny temat.
pozdrawiam
Zacna akcja, chociaz jako wedkarz tez mi zal tego essoxa ;)
pozdro
evilseed
31-03-2013, 16:01
Niecodzienna obserwacja, pozazdrościć i pogratulować tylko pozostaje :-)
sprocket
31-03-2013, 21:16
Szczupaczki wlasnie maja tarlo dlatego sa troche nieostrozne :) to z 500mm ?
sokolnik
31-03-2013, 21:35
kormorany tyle szkód robią...Strasznie dużo. Tu o to przykład
skarcity
31-03-2013, 21:50
Wreszcie* prawdziwe zdjęcia przyrodnicze w dziale "przyroda". Rewelacja! Uprzejmie proszę o więcej zdjęć z tego zajścia.
*nie to, że nigdy nie było ale tak rzadko się to zdarza
pozdrawiam
Dawidzie, gratki za ujęcie, fajnie że je tu pokazałeś :mrgreen: ;)
wypas :)
jeszcze miesiac i samemu mozna zapolowac. sasasasasasa :D
krzysiekn
01-04-2013, 07:42
świetne,a kormoran świnia;).
chyba nie doczekamy się reszty zdjęć ;-)
Napisałem wcześniej ze zdjęcia bez rewelacji i nie warto pokazywać. A jak znam życie tylko czekać aż wpadnie ktoś i zacznie sobie bekę robić ze z 500 to nie możliwe by taka nędza wychodziła itd itd . A mi za specjalnie na sile nie chce się komuś tłumaczyć jak było.
Świetne, no brak słów. Rewelacyjny moment, zobaczyć coś takiego to sam miód, a co dopiero sfotografować... szczerze gratuluję :-)
na tym zdjęciu liczy się moment i to jest najważniejsze, nie zawsze światło jest a tak mam kadr który długo pozostanie w pamięci, chyba o to chodzi prawda ?
evilseed
04-04-2013, 11:04
Napisałem wcześniej ze zdjęcia bez rewelacji i nie warto pokazywać. A jak znam życie tylko czekać aż wpadnie ktoś i zacznie sobie bekę robić ze z 500 to nie możliwe by taka nędza wychodziła itd itd . A mi za specjalnie na sile nie chce się komuś tłumaczyć jak było.
A co się przejmujesz co kto napisze. Właśnie to jest urok fotografii przyrodniczej, że nie tylko piękne światło czy kadr ma znaczenie, a właśnie moment, ten jeden, często niepowtarzalny :) Życzę więcej takich sytuacji i mam nadzieję, że będziesz się nimi dzielił, a nie przejmował jakimiś durnymi komentarzami ludzi :)
Moment - jak szóstka w totka :) Gratulacje!
Evilseed zgadza sie tylko ostatnio mamy wysyp mega fajnych zdjęć robionych w super hiper warunkach po dniach spędzonych w czatowniach, gdzie robi się setki zdjęć i wybiera to jedno. Ludzie oglądając takie zdjęcia są juz tak podjarani ze wszystko inne schodzi na plan dalszy. Wiele razy sie zastanawiam czy pokazywać takie zdjęcia. Czy tylko robić i robić i liczyć na ułamek szczęścia ze zagra wszystko jak na zimku którego niedawno wstawiłem i tylko takie zdjęcia pokazywać. Myślę ze post moshica jest odpowiedzią na to pytanie.
Ja Cię obliguję do pokazywania takich zdjęć, gdzie emocje biorą górę nad światłem ;-)
Gratuluję :) Też jestem wędkarzem więc ty bardziej mnie kręcą te foty :) Piękna akcja.
evilseed
04-04-2013, 22:37
Evilseed zgadza sie tylko ostatnio mamy wysyp mega fajnych zdjęć robionych w super hiper warunkach po dniach spędzonych w czatowniach, gdzie robi się setki zdjęć i wybiera to jedno. Ludzie oglądając takie zdjęcia są juz tak podjarani ze wszystko inne schodzi na plan dalszy. Wiele razy sie zastanawiam czy pokazywać takie zdjęcia. Czy tylko robić i robić i liczyć na ułamek szczęścia ze zagra wszystko jak na zimku którego niedawno wstawiłem i tylko takie zdjęcia pokazywać. Myślę ze post moshica jest odpowiedzią na to pytanie.
Widzisz, takie trendy są, by pokazywać tylko mistrzowskie fotki. Ja się z tym nie zgadzam ale też nie zgadzam się na niczym nieuzasadnione słabe kadry, których jest także wysyp bo masę ludzi kupiło pro lustrzankę i "cykają" jak szaleni tłumacząc braki w warsztacie "środowiskowymi kadrami". Trzeba w tym wszystkim odnaleźć równowagę i myślę, że właśnie fotografia niepowtarzalnych momentów jest cenną odskocznią. Bo z jednej strony pokazuje czym jest kadr środowiskowy a z drugiej przyroda to nie studio i nie ma co przesadzać z absurdalnymi kompozycjami.
Przy okazji zimek był świetny :)
potrzeba prawdziwego cudu, żeby trafić na taką scenę wraz z idealnym światłem. Bardzo często zacne momenty na zdjęciach przysłaniają je od strony technicznej i o to chodzi. Myślę, że każdy miłośnik przyrody potrafi to docenić i właściwie ocenić. W tym przypadku jakość jest na drugim planie...
Ujęcie jest genialne i aż trudno uwierzyć, że kormoran dysponuje takim przełykiem :)