PDA

Zobacz pełną wersję : Pixel KIng

fandrazy
29-03-2013, 12:47
Witam sznownych forumowiczów.Nosze sie z zamiarem kupna wyzwalaczy radiowych pixel king.Czy orientuje sie któś może czy z pozycji aparatu NIkon d3 jestem w stanie zmienić siłe błysku w lampie sb900 lub każdej innej kompatybilnej z tym aparatem?.Szukam w menu aparatu funkcji ustawień takiej funkcji i nie moge odszukać.Wie ktoś może gdzie w menu odszukać takich ustawień?A może po prostu z Nikona d3 nie można sterować zdalnie lampą zewnętrzną.Z góry dziękuje za pomoc.

GonzoG
29-03-2013, 12:50
Witam sznownych forumowiczów.Nosze sie z zamiarem kupna wyzwalaczy radiowych pixel king.Czy orientuje sie któś może czy z pozycji aparatu NIkon d3 jestem w stanie zmienić siłe błysku w lampie sb900 lub każdej innej kompatybilnej z tym aparatem?.Szukam w menu aparatu funkcji ustawień takiej funkcji i nie moge odszukać.Wie ktoś może gdzie w menu odszukać takich ustawień?A może po prostu z Nikona d3 nie można sterować zdalnie lampą zewnętrzną.Z góry dziękuje za pomoc.

Wszystko na temat Kinga jest już powiedziane:
http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=204548

Art Erie
07-04-2013, 16:25
Witam sznownych forumowiczów.Nosze sie z zamiarem kupna wyzwalaczy radiowych pixel king.Czy orientuje sie któś może czy z pozycji aparatu NIkon d3 jestem w stanie zmienić siłe błysku w lampie sb900 lub każdej innej kompatybilnej z tym aparatem?.Szukam w menu aparatu funkcji ustawień takiej funkcji i nie moge odszukać.[...]

To może Ci zająć trochę czasu, bo jeśli D3 nie posiada lampy wbudowanej, to menu do jej obsługi będzie ciężko znależć :P
A tak na serio, to PK dość średnio współpracuje z tym menu lampy wbudowanej, jeśli w ogóle :(
Miał być dodatkowy panel kontrolny do obsługi lamp zdalnych, ale skończyło się na obiecankach.
Wkrótce ma wyjść PK II i tutaj obsługa lamp zdalnych (oczywiście tylko reporterskich) ma być dostępna z poziomu nadajnika.

andrzejp
14-04-2013, 02:37
"Miał być dodatkowy panel kontrolny do obsługi lamp zdalnych, ale skończyło się na obiecankach.
Wkrótce ma wyjść PK II i tutaj obsługa lamp zdalnych (oczywiście tylko reporterskich) ma być dostępna z poziomu nadajnika."

:((( szkoda, a była nadzieja,że panel będzie lub jakiś soft,a tyle było dyskusji:))
choć i tak PK sprawuje się wyśmienicie.